icon

Tipy na darček pre trojročné dievčatko

17. aug 2026

Ahojte
Boli sme pozvaní kamarátkou nášho syna na oslavu narodenín 3rokov. Co sa zvykne takto kupovať, resp v akej hodnote? Nech neprestrelime, alebo naopak nie sme príliš symbolicki. Kupuju sa výhradne hračky alebo napr i oblečenie/nieco praktické?
Dakujem

anonym_c2bbc7
17. aug 2026

Oblečenie nie
Knižku, menšie lego, niečo do vlasov celkovo tak do 20 eur

anonym_0ae5fd
17. aug 2026

Ideálne sa opýtať co chce.
Ale napriklad knižka, bábika, princeznovske saty..tym nic nepokazis

jblheart
17. aug 2026

Hmm možno pľyšáka ? Samozrejme čím bude väčší o to lepšie ! A mohol by mať aj veľké oči a byť farebný. 👍😀

domkakvet
17. aug 2026

@anonym_autor babiku.

anonym_eccc72
17. aug 2026
@jblheart

Hmm možno pľyšáka ? Samozrejme čím bude väčší o to lepšie ! A mohol by mať aj veľké oči a byť farebný. 👍😀

@jblheart nieeeee plysakov,my nevieme čo s tým a moc sa dieťa sním nevyhrá ..resp máloktoré
Som za bábiku alebo chodiaceho psa
Alebo nejaký kufrík čačiek-pekne sponky, gumičky,goralky a tak

anonym_f87842
17. aug 2026

Jasné 😊 Pri 3. narodeninách by som to vôbec nepreháňala — v tomto veku je úplne bežný darček približne 10–20 €, podľa toho, aký máte vzťah s rodinou a či idete na oslavu ako celá rodina.
Za mňa orientačne:
10–15 € – úplne v poriadku, skôr milý/symbolický darček
15–20 € – asi taká „bezpečná“ hodnota na detskú narodeninovú oslavu
20–30 € – už skôr štedrejší darček; dáva zmysel pri blízkej kamarátke/rodine
nad 30 € by som pri bežnej oslave 3-ročného dieťaťa už asi nešla, pokiaľ na to nemáte špeciálny dôvod

A čo kúpiť?
Nemusí to byť výhradne hračka. Oblečenie alebo praktická vec sú úplne v poriadku, len pri oblečení je trochu väčšie riziko, že sa netrafíte do vkusu, veľkosti či toho, čo už dieťa má.
Pri trojročnom dieťati by som volila napríklad:
peknú kreatívnu sadu (maľovanie, modelína, pečiatky…)
puzzle alebo jednoduchú spoločenskú hru
knihu + malú drobnosť
drevenú stavebnicu
niečo na bicykel/odrážadlo (prilba, doplnok), ak poznáte ich preferencie
plyšáka, ak viete, že ich má dieťa rado
praktickú vec, ktorá je zároveň pekná — napr. fľaška, batôžtek, uteráčik s motívom, pyžamko
oblečenie, ak približne viete veľkosť a štýl rodičov
Veľmi pekná kombinácia je napríklad kniha za 8–12 € + malá hračka/kreatívna drobnosť za 5–8 €. Pôsobí to ako premyslený darček a nie ako „len sme niečo kúpili“.

A ešte jedna vec: ak je to kamarátka vášho syna zo škôlky, vôbec by som nemala pocit, že treba kupovať drahý dar. Darček okolo 15 € je podľa mňa úplne akurát. 😊

leveta
17. aug 2026

Ako to je detská oslava, typu spolužiaci zo školy/jasiel? Alebo ich rodina tam bude a pozvali syna ešte navyše, že sa aj zahrajú?
Za mňa 20e je veľa. V tomto veku maximálne sponky a nejaký vlastný výtvor a nejaké chrumky k tomu. Ja si nemyslím, že "cudzím" deťom kupovať darček a ešte aj rozmýšľať, že aby to nebolo málo je prestrelené

ericka204
18. aug 2026

@anonym_autor ja by som sa spytala, ze co ju tak bavi a co by ju potesilo, jej maminka isto bude vediet a poradi ti. A tiez tak do 20€ si myslim ze je ok