icon

Darček na prvé narodeniny

adaluc338
4. jan 2026

Prosim poradte. Je to nase 2 dieta. Cize dost hraciek uz mame, preto dilema. Ja ako matka by som skor vymyslala nejaky kruzok, aktivitu, plavanie... ale musim nieco vymysliet co kupia babky, pradedko. Oni chcu nieco realne do ruky. Dakujem za napady.

chrobak7
4. jan 2026

@adaluc338 Dnes majú deti (ale aj dospelí v domácnosti) plno vecí, často aj zbytočných, lebo .. . "darček". Najlepšie je dohodnúť, že dieťa dostane v obálke hotovosť a vy v priebehu roka za to kúpite to, čo bude potrebovať. My to tak máme - dcéra má vlastný "fond" a z toho jej kupujeme, čo potrebuje. Potom nedostáva zbytočnosti, čo o pár mesiacov už len ležia v krabici, skrini alebo na polici.

adaluc338
autor
4. jan 2026
@chrobak7

@adaluc338 Dnes majú deti (ale aj dospelí v domácnosti) plno vecí, často aj zbytočných, lebo .. . "darček". Najlepšie je dohodnúť, že dieťa dostane v obálke hotovosť a vy v priebehu roka za to kúpite to, čo bude potrebovať. My to tak máme - dcéra má vlastný "fond" a z toho jej kupujeme, čo potrebuje. Potom nedostáva zbytočnosti, čo o pár mesiacov už len ležia v krabici, skrini alebo na polici.

@chrobak7 prave preto chcem nieco vymysliet lebo by inak dostali zbytocnosti. Starky musia nieco dat do ruky pre dieta a daju aj peniaze ..a kwd nevymyslim nieco ja kupia oni nieco co zvycajne nevyuzijeme, alebo teda viac by ma potesilo nieco edukativne....

adaluc338
autor
4. jan 2026

Teda este tolko by som ujasnila ze prva je dcera a teraz mame syna. Ale teda lego, knizky, hracky na zahrade, stavebnice... to vyuzijeme

minesasubu
4. jan 2026

kolobežku , odražadlo
syn na 2 narodeniny dostal elektricky traktor na dvor, kufrik s naradim a prilbu, elekricke umyvadlo , lekarsky kufrik, velku tabulu na kreslenie

anonym_668fd3
4. jan 2026

Syn dostal velke auto. Malo velky uspech a sluzilo dlho. Vozil sa v nom on aj jeho hracky...

saxana000
4. jan 2026

Knizky od svojtky zvukove pohyblive s okienkami tych sa nikdy deti neobjedia.. drevene vkladacky magneticke blufisko.doska so zamkami a okienkami

anonym_5b2a46
4. jan 2026
@anonym_668fd3

Syn dostal velke auto. Malo velky uspech a sluzilo dlho. Vozil sa v nom on aj jeho hracky...

@anonym_668fd3 aj ja som na prvé narodeniny kúpila krsnatu také auto. Druhému som kupila sánky.

marianarem
4. jan 2026

@adaluc338 Ja som kupila malemu voskovky, take hrube, ze dobre sa drzali v ruke aj takemu malemu, boli z vcelieho vosku a vyrobene tak nezavadne, aby ich v podstate mohol aj zjest. Celkom ho to bavilo uz v tom veku a celkom dlho ich pouzival, minali sa pomaly.

anonym_f77b6e
4. jan 2026

@adaluc338 montessori box na vkladanie

zltamyska
4. jan 2026

Piklerovej triangel, učiaca veža, activity board, guličková dráha, spomínané knižky, spací vak alebo iný drahší kus oblečenia, za ktorý ti bolo ľúto dať peniaze,...

vkatush
5. jan 2026

U nás mali a majú úspech:
Piklerov triangel, učiaca veža, odrážadlá (a prilba), sánky, teraz dostal starší zaplatený kurz plávania a "vybavenie" k tomu (okuliare, plavky, šľapky, čiapka, uterák, fľaša,...)- to keď chcú dať aj niečo hmotné).
Môžeš aj cherek rukavniky a vstupenku na plaváreň, a budete chodiť plávať (vec a zážitok v jednom).

A potom klasiky:
Knižky, magnetická stavebnica, ortopedické senzorické kocky, stôl a stoličky (využíva sa totálne na všetko už dva roky), mnoho Montessori hračiek,...
No a o vozovom parku nehovorím, to máme toho taaaaak veľa...

(kúpila som aké som chcela, povedala koľko to stalo, dali mi peniaze a oni to dali ako darček. Prípadne som rovno posielala link, čo majú kúpiť).

adonish
5. jan 2026

@adaluc338 druhej dcere sme na 1. narodeniny kupovali piklerovej triangel aj s doskou (ten obluk dostala prva dcera, tak sme to pekne prepojili) - vyuzivali obe dalsie 3 roky, kym sme ich neposunuli dalej. Ak mate zahradu tak smykacku, hojdacku, do interieru lego Duplo, bazen s loptickami...

anonym_588e54
5. jan 2026
@adaluc338

Teda este tolko by som ujasnila ze prva je dcera a teraz mame syna. Ale teda lego, knizky, hracky na zahrade, stavebnice... to vyuzijeme

@adaluc338 neviem či ešte sa predáva taká veľká oranžová Tatra, môj syn ju mal dlhé roky,aj staršia dcéra vozila na nej bábiky, myslím si aj teraz, že to jednoduché auto dáva deťom veľkú fantáziu 😀

princezna_bosorka
5. jan 2026

@adaluc338 tazko poradit, ked neviem co mate. nase deti dostali piklerovej triangel, montesori hojdacku, gulickovu drahu, nastrkavacie ozubene kolieska (ked ich spravne ulozis na dosku, roztocis vsetkych 12 ks), vkladacie zvieratka, srobovacie zvieratka...