icon

Tipy na darček pre ročné dieťa

17. mar 2025

Prosím poraďte, drobec v rodine bude mať rok. Čo mu kúpiť? Chcela som to lego Duplo ale on ešte nevie sedieť čiže by sa s tým nepohral. Ani žiadne kocky ešte a takéto keďže nesedí ešte a nevie sa s tým pohrať ďakujem

lienka_anulienka
17. mar 2025

Hračky ma rozvoj jemnej motoriky. Navliekanie, hádzanie malých predmetov do krabičky (pod dozorom samozrejme, kým nepochopí, ze sa to nedáva do pusy), kocky, knihy, teraz je krásny výber rôznych zvukových, svetielkovych. Vychádzam z toho, co baví nášho 19 mesačného. Tiez sa k veľa hráčkam vraciame teraz, ze až teraz ho začali baviť lebo pochopil ako na to. Nevadí ak hračka dieťa nezaujme hneď, nemusí to hned znamenať, ze je zlá 🙂

lelelienka
17. mar 2025

Podla mna vobec nevadi ze nevie sediet a nezahra sa, kup mu pokojne duplo a pocka ho ked nan dorastie. S najvacsou pravdepodobnostou aj tak dostane tolko veci, ze mu rodicia polovicu odlozia, teda aspon u nas sme museli a postupne vyberame. Ale duplo vlacik si oblubil hned.

autor
17. mar 2025

@lienka_anulienka ďakujem🙂 prosím ťa ja som na toto mega lenivá a neviem či správne nájdem môžem ťa poprosiť o nejaký link pre tie hračky na motoriku? Alebo aké konkrétne?

lienka_anulienka
17. mar 2025

Ak je to ešte len ročne babo tak skôr také s väčšími predmetmi... Inak si stačí potom vyhľadať montesori hračky na jemnú motoriku podľa veku 🙂

malaopicka
17. mar 2025

Vkladacky, aktivity kocka, aktivity domček, kuchynka, skakacie zvieratko, odrazadlo, hraci tunel, montessori hojdacka, tatrovka, hojdacka na záhradu ak majú, šmýkačka, ponk…je toho milión. Kúpila by som to, čo ešte nemajú a využije aj neskôr.

autor
17. mar 2025

@malaopicka aktivity domček sa mi veľmi pozdáva len je ich milión preboha

autor
17. mar 2025

@lienka_anulienka si úžasná ďakujem, posielam virtualne pivo víno poldeci 😃♥️

lienka_anulienka
17. mar 2025

Za málo, hlavne niečo pekné, praktické, skôr drevené hračky, iba malá rada od mamičky 😀 plast je nekvalitný, kikiriky farby sú tiež až moc niekedy. Ale pekná, praktická drevená hračka ktorá má k tomu edukačný charakter je super darček.

black_wolf
17. mar 2025

Ta taf toys magic box je super, ale strasne labilna, nekupila by som to uz. My sme dvoma krpcom v rodine kupili drevenu hracku z dielne little dutch, taka autodraha, stalo to ks okolo 20 eur, drobci boli nadseni 🙂 nas dostal taku gulickovu drahu od little dutch, tiez super. Inak vobec nevadi, ked dieta nesedi, radsej kupovat hracky pre kusok vacsie deti, ved ono sa s tym neskor vyhra

black_wolf
17. mar 2025

Tuto som myslela

lenkakravcova
17. mar 2025

Záleží od dieťaťa. Naše sa s drevenými hračkami veľmi nehrali. Jeden deň a ostalo to v kúte. Lego Duplo používajú roky.
A pozor na malé predmety. Ročne dieťa ešte nemá nič navliekat ani žiadne šnúrky, lebo sa môže zadusiť.
Ideálne bude ak sa poradiš s rodičmi dieťaťa. Nejakú hračku už možno aj majú a kúpila by si zbytočne rovnakú. S inými sa možno vôbec nehrá alebo naopak by sa im zišla a plánujú kúpiť. Určite rieš s nimi.

ankare
17. mar 2025

Nejakú hračku, ktorá svieti a hrá.
Drevené vkladacky.
Gulickova dráha.
Zatľkačka.
Leporelo.

lucia13022023
17. mar 2025

Moje dieťa v roku milovalo skladačky a takú tyč co sa navkiekaju na ňu kruhy, pripadne takých cervikov v jahode a on ich palickov na magnet vyberal

kitycat
17. mar 2025

Zas a znova, porad sa s rodicmi. Lego Duplo v boxiku nikojo neurazi

angeli121212
17. mar 2025

@lienka_anulienka ja len k tým dreveným hračkám sú naozaj krásne aj jedno s druhým ale my sme veru museli obmedzovať v určitom veku lebo syn nimi strašne trieskal búchal a pod, a teda plastovými ho to trieskanie ani tak nebavilo a nebála som sa, že s nimi narobí takú paseku ako s drevenými

snowflakenel
18. mar 2025

@angeli121212 ano, drevene su kraaaasne,,no my uz mame dravenu podlahu sama jamka.....od kociek,,ked bucha o zem 🙂

malaopicka
18. mar 2025

Elis design ma úspech u nás. Len je drahší.

lelelienka
18. mar 2025

@angeli121212 presne tak, krasne ale mimoriadne neprakticke. Chcela by som vidiet toho experta, co vymyslel napriklad drevenu vkladacku, este s ostrymi rohmi, no to som musela zhabat hned aby nieco nerozbil…lebo prve co s tym dieta spravi je ze skusi buchat. Dostali sme 3, asi sa niekto radil na koniku 😂

autor
18. mar 2025

@black_wolf môžem sa spýtať ako to myslíš že strašné labilna?

angeli121212
18. mar 2025

@snowflakenel veď to akože ja som názoru aj plastové aj drevené aj látkové proste rôzne materiály

black_wolf
18. mar 2025

anonym je to kartonova krabica s plastovym vrchom, ktory sa da velmi lahko odstranit - moj 11m syn to dokaze dat dole za par sekund.. inak velmi pekny napad, no to prevedenie je des