icon

Ako často púšťate televízor deťom do troch rokov?

18. nov 2025

Ahojte, syn má 20 mesiacov. Ako často púšťate deťom televízor v tomto veku ? Áno viem telka by sa nemala do troch rokov aspoň. Ale bohužiaľ ťažko sa dá byť bez toho. Doteraz nepozeral vôbec telku. Max 5 minút aj to nie každý deň.

Strana
z2
anonym_75af14
18. nov 2025

Ak by malo 234 mesiacov tak moze 34 minut denne rozdelene na tri casti.

autor
18. nov 2025
@anonym_75af14

Ak by malo 234 mesiacov tak moze 34 minut denne rozdelene na tri casti.

@anonym_75af14 koľko mesiacov? 🙂

biba_18
18. nov 2025

u nás bola telka zapnutá furt, ja som proste telková ... pozeral telku už keď sa učil hovoriť, pozerali sme teletubbies a všelijaké iné rozprávky na ducktv, jimjam či kde všade ...

autor
18. nov 2025
@biba_18

u nás bola telka zapnutá furt, ja som proste telková ... pozeral telku už keď sa učil hovoriť, pozerali sme teletubbies a všelijaké iné rozprávky na ducktv, jimjam či kde všade ...

@biba_18 ďakujem za názor 🙂

laskonka_lasky
18. nov 2025

Aj u nas ide telka nonstop, mam dve deti.. nemyslim si,ze ich to nejako poznacilo 😁 ved to otoc na nieco naucne aj pri tej rozpravke,hovorte co spolu vidite,opisuj co sa deje..telka nie je zlo, v normalnej miere

biba_18
18. nov 2025

@anonym_autor ten chlapec rozpráva fluently english, česky, rozpráva poľsky, rusky, ľahko sa učí jazyky, so všetkým tým sa stretol v telke keď bol dieťa a múdry je jak rádio... telka je pre mňa instantný zdroj informácií akéhokoľvek druhu, nie nepriateľ ... samozrejme, teraz sme oveľa viac na nete ako na telke, ale aj tak ...
len treba dávať pozor čo pozeráte a aby dieťa chápalo že je to len rozprávka a aby vedelo spracovať tie informácie ...

biba_18
18. nov 2025

@laskonka_lasky nás to poznačilo. v dobrom. máme toľko skvelých spomienok, dodnes používame hlášky z rozprávok a filmov čo sme spolu pozerali ... rozumie športu, dokumenty sme spolu videli ...

autor
18. nov 2025
@biba_18

@laskonka_lasky nás to poznačilo. v dobrom. máme toľko skvelých spomienok, dodnes používame hlášky z rozprávok a filmov čo sme spolu pozerali ... rozumie športu, dokumenty sme spolu videli ...

@biba_18 prosím ťa môžeš mi poradiť nejaké rozprávky alebo čo ste pozeravali?

biba_18
18. nov 2025

čo bolo.... teraz sú už isto iné programy pre najmenšie deti ... ale určite teletubbies, to je pre takých najmenších super program ...

anonym_ffee83
18. nov 2025

Naši mladí nemajú ani telku, takže vôbec. Večer rozpravku na dobrú noc z mobilu. Takze sa to dá.

majlo1234
18. nov 2025

Mladsia 18 mesacna pozera len vtedy, ked pozera starsi brat. Telka ju nezaujima. Ale za mna nie je idealne pustat vela, ja sama nemam telku zapnutu cely den, synovi pustam na 10 minut rano, kym sa vychysta do skolky, a potom vecer na cca pol hodku/hodku

anonym_86fc3a
18. nov 2025

Nemáme doma telku, keď prídu deti k starkej alebo k niekomu z rodiny telka sa hneď vypína. Majú knizky

a0
18. nov 2025

Prvorodený pozeral cca 20min denne v tom veku. Druhorodený 20min od narodenia (keď dovidel, alebo sa otočil) 🤣. Nerieš. Pokiaľ nepozerá xy hodín denne, tak je to v pohode. + preferencia starých Disney rozprávok, kedy tam nebolo tisíc farieb a tisíc efektov za minútu. 🙂

eliaska101
18. nov 2025

A prečo sa dá len ťažko bez toho? Však keď tú telku nepovolím, tak ju jednoducho pozerať nebude a vybavené. Kde je problém? 😉 Existujú predsa aj iné aktivity ako pustiť decku telku, aby si ty mala pokoj. Moja ako trojročná telku vôbec nepozerala, vlastne by pri tom ani neobsedela, musela som ju zabávať ináč.

janka_266
18. nov 2025

minimálne, skoro 0 min, pokiaľ pozerával, ale teda my nemáme telku, len ytb a pod. služby, tak bol roztržitý, furt len prepínať, nič ho poriadne nebavilo. akonáhle sme ju vypli, iné dieťa, vie si pekne skladať, kresliť.....samozrejme telka má aj výhody, naučil sa kopu slovíčok po anglicky, španielsky, počítanie, pesničky po taliansky, ale stále u mňa vyhráva to negatívum :D teraz bol chorý týždeň, tak mal aj telku a už vidno, že ju bude treba zas obmedziť, ono pokiaľ dieťa nevie, že si vie sám vybrať a že má ten výber neobmedzený, tak to môže byť sem-tam aj ok, akonáhle prídu na to, že si vyberú sami, už je to ťažšie menežovať

parvinka0001
18. nov 2025

U nás tiež ide telka v kuse . Majú aj oni v izbe už pár rokov a niekedy ani nanu nemrknu čo je zapnutá takže len taký podmaz .

petronellla87
18. nov 2025

@anonym_autor mladsia ma 1,5 roka ta pozerava iba ked starsia😀 no a starsia, skoro 3 rocna, pozerava vecer rozpravky cca hodinu, obcas doobeda tak polhodku ked mi treba nieco porobit. A ked prsi alebo su chore taj aj viac

laskonkaa1
18. nov 2025

Do dvoch rokov vôbec, načo.
Teraz ked ma takmer tri roky, tak pozera mozno hodinu denne dokopy. Pozrie si pred škôlkou asi 20 minút, večer keď ide spat asi 20 minut , vynimocne to je viac.

anonym_63bf9f
18. nov 2025

Pistim aj kazdy den dvojrocnej. Aj tak ju to potom prestane bavit

anonym_16314d
18. nov 2025

@anonym_autor dcera nemala zapnutu telku este nikdy. Ma 22 mesiacov. Len pre zaujimavost, preco z tvojho pohladu sa to neda? Nenechaj sa zmiast tym, ze mam dievca. Je to raketa, ktoru mam skoro nonstop za zadkom alebo je vylezena na kazdom kuse nabytku v byte. Nemam dievcatko, ktore kam polozim, tam najdem.

vkatush
18. nov 2025

Môj bude mať teraz 3.
Kým som bola tehotná s druhým a sotva som dokázala žiť, mal veľa veľa telky. Teraz už sme zabehnutí s bábätkom a tak pozerá minimálne. Niekedy 5 minút, niekedy polhodinu a niekedy vôbec.

Nemám výčitky, lebo mu púšťam v iných jazykoch, ENG a niekedy IT. Sám sa naučil vďaka tomu počítať po anglicky do desať, nejaké základné slovíčka a stále príde s nejakou novou frázou, ktorú mi trvá rozlúštiť, kým pochopím aký jazyk používa a plus správne preložiť 😅 naposledy bolo "emblenc je ondwej" alebo "prosím si épl" 😂

marekkkkkkk
18. nov 2025

Dieta by nemalo pozerat a konzumovat vobec, nielenze je to programovanie, ale hlavne sa nerozvija dobre..

Namiesto konzumu, dieta vyzivujte laskou, berte do prirody... pozrite sa na tynedzerov a mladych ludi v USA, 6-9 rocne deti vobec nevedia emocne fungovat, su v napati, ADHD... je toho, proste ak chcete aby bol dalsi konzument tak mu pustajte..

No radsej je mat krasny naplneny vztah s dietatom, ale je jadne ze telku a tablet je najlahsie dat, tak sa rodicia zbavuju zodpovednosti

biba_18
18. nov 2025

@vkatush to "emblenc je ondwej" som si preložila? ale čo do čerta je "prosím si épl" akože si prosí jablko? 😂

anonym_87c260
18. nov 2025
@biba_18

@vkatush to "emblenc je ondwej" som si preložila? ale čo do čerta je "prosím si épl" akože si prosí jablko? 😂

@biba_18 ja som si preložila prosím si epl alw co je emblenc netuším 🤣🤣🤣🫡

biba_18
18. nov 2025

@marekkkkkkk tak veľmi to zovšeobecňuješ ... ako som hore písala - môjmu dieťaťu telka nič nezobrala, chodí aj do prírody, aj na školy sa dostal bez prijímačiek, aj je to jeden empatický mladý muž ...

vkatush
18. nov 2025
@biba_18

@biba_18 áno 😂 a neprišla som na to, až kým nasratý nešiel po to jablko do kuchyne 😂
Chudák môj otec (nevie ani písmenko po anglicky) minule sa trápil nad ghostom, to je asi najobľúbenejšie slovo a môže za všetko. Ghost zhodil uteráky v kúpeľni, ghost schoval nabíjačku, ghost nechal zapnuté svetlo,...

biba_18
18. nov 2025

@anonym_87c260 asi sanitka je na ceste 😂 tiež neviem, hádam ...

vkatush
18. nov 2025
@anonym_87c260

@biba_18 ja som si preložila prosím si epl alw co je emblenc netuším 🤣🤣🤣🫡

@anonym_87c260 ambulance 🚑 😂 áno, je to čarovné rozumieť mu niekedy a to hovorí naozaj super od dvoch rokov.

biba_18
18. nov 2025

@vkatush @anonym_87c260 kamoška robila aupairku v anglicku a tá sa smiala či má malého maďara alebo čo - lebo malý že mi voň, mi voň ... a to bolo že me want 😂

vkatush
18. nov 2025
@biba_18

@vkatush @anonym_87c260 kamoška robila aupairku v anglicku a tá sa smiala či má malého maďara alebo čo - lebo malý že mi voň, mi voň ... a to bolo že me want 😂

@biba_18 ja sa smejem na ňom, keď príde k bábätku a začne mu ukazovať takú jednu riekanku s big/small/short/tall/fast/slow/yes/no/... A to malé drobné len na neho nechápavo pozerá, že čo od neho chce. A preeeesne tak isto potom na neho pozerajú aj starí rodičia a zúfalo na mňa, nech robím preklad 😂

Strana
z2