Ako dlho pozerajú vaše deti televíziu?
Ahojte zaujimalo by ma kolko nechate pozerat tv deti okolo 3 rokov? Take ktore este nechodia do skolky .
Je to nieco s cim ideme s manzelom skoro vzdy do konfliktu tak by ma velmi zaujimalo ako to maju nastavene ine rodiny.
Mrzi ma ze muz sa nejako nevie/nechce sa mu venovat. A teda ja si tiez niekedy chcem trochu aj oddychnut a napr cosi vybavit alebo skocit v klude na nakup a nepaci sa mi ta myslienka ze ked sa niekde zdrzim tak syn cuci iba na tv.
A zaroven teda si myslim ze este ma cas, ze obdobie kedy budu prenho vhodne niektore rozpravky este len pride.
Viac krat som muzovi navrhla ze ked uz mu nieco zapne tak nech sa s nim skusi napriklad o tom trochu rozpravat..napr bol pusteny krtko a ze co robi a celkovo ze to zviera sa vola krtko, ale on potom sam zacne aj tak pozerat do mobilu.
No proste nie som spokojna akou mierou sa dietatu venujem ja a akou on….
@anonym_autor tak no starsi mal odost menej telky ako ma teraz mladsi. Pozeraju spolu a nemozem toho mensieho vyhodit. Denny limit je 1h. V tyzdni ale stihnu malokedy. U nas sa pozeraju iba pesnicky zatial
náš predtým ako začal chodiť do školky pozeral max hodinu denne
to si myslím že je až dosť
@anonym_autor par hodin- akokedy. dokopy mozno 2 hod denne. neriesim.
@anonym_autor 2 roky a 3 mesiace a pozerá pro umývaní zubov a ranné umývanie zubov mu nechám ešte 15-20 minút keď upratuje a podobne. Inak nepozerá mimo toho
2 roky a 7 mesiacov, pozerá max 2x po 20-25 minút denne. Jedenkrát ráno po raňajkách a potom poobede, ak si vypýta. Ale toto je limit
@anonym_autor má 10 mesiacov, takže nijaký čas, ani ho nezaujíma, ak je niekde pustená 😅 Ale Tvoj problém je skôr to, že to s mužom trochu hrotiš. Ak je malý po pozeraní ok, neriešila by som to, je to jednoducho spôsob Tvojho muža - skôr by som ten spoločný čas trávila tak, aby muž videl, že fajn je to aj inak.
Tak, záleží aj na tom aký obsah sleduje (Paw Patrol je niekde úplne inde než Bluey/Franklin a iné "staré" animované rozprávky), to že si občas pozrie televízor nie je samo o sebe hrozné. Tých pár minút kľudu sú prospešné pre obe strany.
Teraz sa všeobecne viac rozoberá že "žiadne obrazovky", ale nemám pocit že terajší dospeláci 20-30r ktorý vyrastali na Pokémonoch, Digimonoch a neviem čom ostatnom, Naruto, Včielka Mája a iných srandách sú doživotne poznačený. (Dokonca som sa nedávno dozvedela zaujímajú vec, že to či dieťa sleduje hodinu, polhodinu alebo tri hodiny denne nie je rozhodujúci faktor ktoré z nich bude mať väčší predpoklad ku vzniku závislosti, čas nehrá až takú veľkú rolu akú mu prisudzujeme.) Samozrejme, je veľké plus keď sa o médiách s deťmi rozprávame, že ich nekonzumujeme iba pasívne ale tiež to má význam až po tom čo sa diel dopozerá, nie počas. Ale tu je to aj o dohode s tvojím p. manželom, že či s ním sleduje TV pretože je to pohodlné, alebo skrz to že už nie je úplne vhodné počasie ísť sa hrať vonku, viac sa dopytovať na obe strany...
Pre muža je ocividne velmi pohodlné odložit malého k telke a sám cuci do mobilu. Nepáčilo by sa mi to. V tomto veku moj malý ešte TV nepozeral vobec.
Ked vonku prsi a je sobota tak cely den
@anonym_autor syn ma 2r9m a ešte nikdy nemal zapnutú rozprávku. Ani nas to nenapadlo, s mužom sme mali dohodu, ze čím dlhšie bez obrazoviek tým lepšie.
Ale zas manžel sa synovi venuje ak chcem ísť cvičiť alebo nieco si porobiť. Stávajú lego,čítajú si, idú sa prejst alebo povoziť autom, kreslia si.
@anonym_autor ja som deťom púšťala tv od cca 2 rokov na pol hodinu, Max hodinu pred spaním. Najskôr to bolo Bebe tv, keď mali 3 roky tak Jim jam. A potom cez deň niekedy nahraté rozprávky na dvdckach. Ale to už ako 3 rocní chodili do škôlky.

@anonym_autor nas ma 2 roky a 3 mesiace a teda tv vobec nepozera doma. Boli pokusy ze pozrieme si rozpravku, ale teda potom som ho nevedela od toho odtrhnut takze nepozerame vobec. Manzel to respektuje, tv si zapneme my vecer ked uz spi