Ako vybrať detské smart hodinky so spoľahlivou GPS?
Ahojte mamičky, mam veľkú dilemu, synčekovi (prvák) chceme kupit Smart hodinky, radi by sme GPS, odposluch, volanie, meranie spánku napr, tepu. Co som čítala tak su carneo ale vraj vôbec nie je presná lokalizácia. Co robiť? Mobil kupovať nechcem a je to super darček podla mna
@zuzicka48 my mame vybrane Watchking,tiez necitam dobre recenzie na tie Carneo
@zuzicka48 s tym nesuhlasim, ze by tam nebola presna lokalizacia. sestra kupovala pre jedneho chlapca, ked nastupil do skoly prave carneo a potom o rok a druhemu, lebo sa osvedcili.
@anonym_2b5844 To tak celkom nie je pravda. Ono je zakazane ich pouzivat, tak isto ako aj mobily. Ale na tych hodinkach sa da nastavit rezim, kedy dieta hodinky vyuzivat nemoze, co sa tyka vsetkych funkcii a podobne. Ale ty cez aplikaciu vies stale sledovat polohu a vsetko ovladat. Len nastavis cas, kedy ich moze zase dieta naplno vyuzivat a je to 😉
Este som si nezistovala ci ich môžu používať. Ale aj tak tam bude režim škola.
Môžu ich mať v škole. Dá sa nastaviť na nich "nerusit" vtedy fungujú len ako obyčajne hodinky. Ak sa niečo stane stlačením sos tlačidlá dieťa vie zavolať aj rodič sa vie dovolať. My máme carneo, sú dobré podľa mňa
spolahlivu GPSku maju smart hodinky od znacky carneo, dcera ma model guardkid 4g ultra
K tým rozporuplným recenziám na presnosť, ono to väčšinou nie je o značke, ale o tom, ako tie hodinky polohu vôbec zisťujú.
Detské hodinky kombinujú tri veci: GPS, polohu podľa mobilných vysielačov a podľa okolitých wifi sietí. Vonku, kde vidia na oblohu, sa dostanú na pár metrov. Len čo dieťa vojde do školy, do obchodného centra alebo do bytovky, satelity zmiznú a hodinky prepnú na vysielače, a tam je presnosť kľudne aj niekoľko sto metrov. Preto jedna mama píše, že to sedí na meter, a druhá, že jej to ukazuje dieťa o ulicu ďalej. Obe majú pravdu, len merajú v inom prostredí. Trochu sa s tým dá pohnúť tým, že v aplikácii necháte zapnuté aj vyhľadávanie wifi sietí, v budovách to viditeľne pomáha.
Druhá vec, ktorú by som pri kúpe v roku 2026 riešil prednostne, aby to bol 4G model. Operátori už oznámili koniec 2G siete: Telekom hovorí o januári 2029, O2 o konci roka 2028, Orange o období 2028 až 2030. Staršie a lacnejšie detské hodinky, ktoré sa dodnes predávajú v bazároch a na čínskych trhoviskách, vedia len 2G a po vypnutí siete z nich zostanú obyčajné hodinky bez volania. Novšia rada Carneo, ktorú tu spomínate, vrátane Buddy aj guardkid 4G ultra, je 4G, takže v tomto ste v pohode, ale keby ste kupovali z druhej ruky, toto treba overiť ako prvé.
K samotnému výberu medzi radami, rozdiel nie je ani tak v GPS, tá je naprieč modelmi podobná, ale v tom, čo dieťa dostane navyše: väčší displej, videohovory, foťák, odolnosť voči vode. Pre prváka, ktorý ich má hlavne na to, aby ste sa mu dovolali cestou zo školy, je aj základný model dostačujúci a nižšia hmotnosť je na detskej ruke skôr výhoda.
Ešte tri praktické veci, ktoré sa zvyknú prehliadnuť:
SOS tlačidlo nevolá záchranku, ale čísla, ktoré doňho nastavíte. Treba ich naozaj vyplniť a s dieťaťom si to raz vyskúšať nanečisto.
Do hodiniek ide SIM karta s dátami, nielen s volaniami. Bez dát vám poloha do aplikácie nepríde.
Výdrž veľmi závisí od toho, ako často si hodinky pýtajú polohu. Pri obnovovaní každú minútu je batéria dole za deň, pri desiatich minútach to vydrží násobne dlhšie a na sledovanie cesty do školy to úplne stačí.
A k tomu zákazu v školách, naozaj to má každá škola vo vnútornom poriadku inak, oplatí sa to zistiť ešte pred kúpou. Väčšina hodiniek má režim vyučovania, kde sa vypne všetko okrem polohy a SOS, a s tým býva škola zvyčajne v pohode.

@zuzicka48 v škole ich bude vypínať a odkladať do batohu?