Albi Kúzelné čítanie: Prečo nové knihy nefungujú?
Staršie fungujú normálne, ale pri dvoch nových ceruzka nereaguje. Aktualizáciu som spravila podľa návodu, súbory tam vraj sú, no stále nič. Stretli ste sa s tým? Neviem, čo robiť, či je to chyba pera...
@anonym_autor ako myslis aktualizaciu? Nahrala si subory pre konkretne novy knihy?
@carduelis áno, nahrala som súbory priamo k tým dvom novým knihám podľa názvu. Ceruzka ich aj ukazuje medzi súbormi, ale po priložení na knihu vôbec nereaguje. Preto už neviem, či som niečo nahrala zle alebo je problém v pere.
Mozno ho treba zresetovat. Myslim ze manzel to kedysi tak skusal ked nam tiez nieco neslo. Na boku pera je mala dierka do ktorej treba zatlacit niecim - napr napichovacou nausnicou. Alebo skus precitat ci v navode daco nebude. Ak uz nemas tak na nete mozno najdes
Ahoj, aj nam sa to stalo. Povedali nam ze kvoli tomu ze mame stary typ pera. Jedina moznost bolo kupit nove. Blbe, lebo na knihach na to neupozornuju. Nakoniec nam povedali, ze ak im prinesieme stare, davaju nove so zlavou. Pytaj si ju aj ty, lebo ani toto sami najskor nespomenuli.
Podla toho, co pises, to znie skor na firmware ceruzky nez na tie subory. Su to dve rozne veci - audio subor ku knihe si stiahnes a nakopirujes do pamate ceruzky, ale aktualizacia samotnej ceruzky je zvlast subor .exe, ktory sa spusta v pocitaci. Albi to ma priamo vo svojich najcastejsich otazkach: ak je ceruzka z rokov 2015 az 2017, na najnovsie knihy potrebuje aktualizaciu, inak hlasi, ze zvukovy subor ku knihe nenasla, hoci tam ten subor fyzicky je. To sedi na tvoj popis.
Dva haciky pri samotnej aktualizacii. Rozbal ju niekam mimo ceruzky, napriklad na plochu, a spusti ju odtial - ked ju spustas priamo z ceruzky, hodi to chybu o zlyhanom uzamknuti zariadenia. A pouzi originalny kabel zo sady, kopa USB kablov je len nabijacich a pocitac potom ceruzku ako disk vobec neuvidi.
Este dve veci by som preveril, kym budes riesit nove pero. Ci sa audio subor stiahol cely - nekompletny ceruzka nerozpozna, da sa to porovnat na velkosti suboru. A ci to nie su ceske vydania knih, lebo ceska kniha so slovenskym suborom nefunguje a naopak. Plus pri kazdej knihe sa treba najprv dotknut ikony zapnutia na prvej strane, aby ju ceruzka spravne nacitala.
Ak ani po aktualizacii nic, tak s ceruzkou pomozu zadarmo na ktorejkolvek predajni Albi alebo na ich zakaznickej linke. To je lacnejsie zistenie nez rovno kupovat nove pero.

@anonym_autor ako myslis aktualizaciu? Nahrala si subory pre konkretne novy knihy?