icon

Detské hodinky so spoľahlivým GPS: Ako vybrať?

3. júl 2026

Ahojte, hľadáme detské hodinky s čo najpresnejším GPS, nepotrebujeme tam hry a podobne hlúposti, len 2-3 SOS kontakty + polohu. Na cene nezáleží, radšej dám 150-200€, len nech je ta poloha presná. Ďakujem.

Strana
z2
anonym_634b8c
3. júl 2026

Zariadenia s GPS vedia presnu polohu iba na otvorenom priestranstve. Vysoke budovy v okoli a uzke ulicky presnost GPS znizuju a ak dieta vojde do budovy, tak uz nemozno hovorit o ziadnej presnosti, lebo s najvacsou pravdepodobnostou stratia signal...... Ja len, aby si si toho bola vedoma

anonym_21a27a
3. júl 2026

@anonym_autor plus na skolach casto zakazuju trackovacie zariadenia, kedze ked je dieta v kolektive, tak sledujes taktiez polohu vsetkych ostatnych deti 🙂

autor
3. júl 2026

Áno, týchto veci som si vedomá. Jedná sa mi skôr o tábory, súťaže a sústredenia + dovolenky. V škole/skolke nepotrebujeme využívať 🙂

patrike
3. júl 2026

Tabor, sutaz, sustredenie, tam je predsa zo zakona vzdy dozor, rovnako ako v skole. Nechapem, co riesis.

martinmmartin
3. júl 2026

Ked ti decko na tabore hoc aj vzblkne pekelnym plamenom, co s tym urobis? Nic. Neries veci na ktore
neexistuju riesenia

autor
3. júl 2026

Ja normálne asi nebudúce poprosím mužov sa nevyjadrovať, lebo to sú vždy skvosty v každej téme. 😃 počkám si na reálne skúsenosti s hodinkami, ďakujem.

martinmmartin
3. júl 2026
@anonym_autor

Ja normálne asi nebudúce poprosím mužov sa nevyjadrovať, lebo to sú vždy skvosty v každej téme. 😃 počkám si na reálne skúsenosti s hodinkami, ďakujem.

@anonym_autor Ok tak co riesime? Aky problem potrebujes vyriesit? Ty si daleko , dieta
mas dalejo, co ti da vediet polohu jeho hodiniek 24/7 non stop? Kedy budes panikarit? Kedy budes volat policiu? Co presne zmenis?
Ako to riesili tvoji rodicia?
Akurat mu budes liezt na nervy a ukradnes mu prirodzeny pocit vzrusenia s prvej samostatnosti ktory nas a aj teba formoval a je velmi dolezity pre spravny rozvoj.
Dopadne to tak ze ich zapne prvej krave co stretne na zvonec a bude si uzivat ako ti vystreli dekel.

moninah
3. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor mame Carneo Guardkid + ultra 4G. Poloha je podla mna dost presna. Aj na malom dedinskom namesti mi ukaze, v ktorom rohu prave je 🙂 Ale chvilu to trva. Ta poloha nieje okamzita. Ma to tak minutu oneskorenie. Ale mozno som to len blbo nastavila. Ma to dost vela kadejakych bezpecnostnych vychytavok. Ale pouzivame len volanie a to zobrazenie polohy.

autor
3. júl 2026
@moninah

@anonym_autor mame Carneo Guardkid + ultra 4G. Poloha je podla mna dost presna. Aj na malom dedinskom namesti mi ukaze, v ktorom rohu prave je 🙂 Ale chvilu to trva. Ta poloha nieje okamzita. Ma to tak minutu oneskorenie. Ale mozno som to len blbo nastavila. Ma to dost vela kadejakych bezpecnostnych vychytavok. Ale pouzivame len volanie a to zobrazenie polohy.

@moninah dakuejm krásne, toto sú presne tie hodinky čo mame aj my vyhliadnuté, tak som veľmi vďačná za reálne skúsenosti 🙂 ďakujem ti

patrike
3. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ono niektore napady, ako ten tvoj su bud zle alebo nezmyselne. U teba oboje. Co bude nabuduce ? Das decko zacipovat ?
Ak sa bojis unoscov, tak si bud ista, ze hodinky rozpoznaju a vyhodia do skarpy.

patrike
3. júl 2026
@martinmmartin

@anonym_autor Ok tak co riesime? Aky problem potrebujes vyriesit? Ty si daleko , dieta
mas dalejo, co ti da vediet polohu jeho hodiniek 24/7 non stop? Kedy budes panikarit? Kedy budes volat policiu? Co presne zmenis?
Ako to riesili tvoji rodicia?
Akurat mu budes liezt na nervy a ukradnes mu prirodzeny pocit vzrusenia s prvej samostatnosti ktory nas a aj teba formoval a je velmi dolezity pre spravny rozvoj.
Dopadne to tak ze ich zapne prvej krave co stretne na zvonec a bude si uzivat ako ti vystreli dekel.

@martinmmartin Predstavme si vylet skautov kdesi do prirody. GPS je skoro vsade, v roklinach menej satelitov a horsia presnost, ale mobilne data, bez ktorych je to zbytocne, na mnohych miestach nie su kilometre daleko.

patrike
3. júl 2026
@moninah

@moninah Som taky rad, ked som vyrastal v dobe, ked nebolo ochranarskych matiek. Ano, GPS pouzivam a na ture sem tam poslem partnerke polohu cez sms, ale boli miesta, kde signal nebol a stretli sme sa az pri aute.
A vies, ze mame trestny cin opustenia dietata ? Ak nema rozumovu kapacitu byt opatrne a nestratit sa, musis byt s nim a nie mu dat cosi na ruku. Starsi a rozumnejsi to zase nepotrebuje.

autor
3. júl 2026

Sme väčšie krajské mesto. Syn má tréningy i súťaže vramci mesta, rovnako ako denný tábor. Dojazdová vzdialenosť autom kamkoľvek v okoli je do pár minút. V prípade že sa čokoľvek stane, dieťa sa stratí, odbehne od skupiny, niekto ho vezme etc. je podľa mňa fajn vidieť aspoň pribilžnú polohu, alebo aspoň poslednú na ktorej sa nachádzal. Moja otázka nebola čo si vy o tom myslite, ja som sa pýtala na reálne skúsenosti ľudí, ktorých deti také hodinky vlastnia. A týmto tuto nezmyselnú debatu s vami, pani, s dovolením uzatvaram. 🙂 pekný deň vám želám

patrike
3. júl 2026
@anonym_autor

Sme väčšie krajské mesto. Syn má tréningy i súťaže vramci mesta, rovnako ako denný tábor. Dojazdová vzdialenosť autom kamkoľvek v okoli je do pár minút. V prípade že sa čokoľvek stane, dieťa sa stratí, odbehne od skupiny, niekto ho vezme etc. je podľa mňa fajn vidieť aspoň pribilžnú polohu, alebo aspoň poslednú na ktorej sa nachádzal. Moja otázka nebola čo si vy o tom myslite, ja som sa pýtala na reálne skúsenosti ľudí, ktorých deti také hodinky vlastnia. A týmto tuto nezmyselnú debatu s vami, pani, s dovolením uzatvaram. 🙂 pekný deň vám želám

@anonym_autor Realne to samozrejme fungovat bude, ved presne take veci sa vyrabaju ako krabicka na psa na obojok : akumulator, GPS, GSM datovy modul.
Dieta ale nie je pes, ani medved s telemetrickym obojkom.

anonym_21a27a
3. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a ja ti pisem, ze ako "ostatny rodic" by som ziadal vsetky tabory, skoly, druziny, skoly v prirode apod aby sa uistili, ze ine deti nemaju sledovacie zariadenia na sebe pocas doby, ked su s ostatnymi detmi...
Na cestu mu to samozrejme mozes dat...

anonym_2fee83
3. júl 2026

Moja ma Xplora hodinky .Som spokojna .predosle boli hrozne .tiez my slo o dobre GPS nakolko je prvacka a chodi sama do-zo skoly …

patrike
3. júl 2026
@anonym_2fee83

Moja ma Xplora hodinky .Som spokojna .predosle boli hrozne .tiez my slo o dobre GPS nakolko je prvacka a chodi sama do-zo skoly …

@anonym_2fee83 Ok a teraz situacia : prvacka nepride domov, poslednu polohu mas kdesi 200m od skoly pri ceste, na hodinky sa nevies dovolat "mimo dosahu". Co urobis a ako ti to pomoze ?

anonym_b047dc
3. júl 2026

Majú pravdu, len zbytočne to vyvolava v tebe falošný pocit, Že dieťa je v bezpečí alebo aj v nebezpeci
Nehovoriac aj od destva učiť sa byt kontrolovaný
alebo ze svet je az tak nepezpecny, že bez sledovania to nejde ,tiež nieje nič moc
Je to len marketing
Spoľahlivejšie je učiť dieťa, zavolaj, keď prídeš tam a tam... hotovo

anonym_2fee83
3. júl 2026
@patrike

@anonym_2fee83 Ok a teraz situacia : prvacka nepride domov, poslednu polohu mas kdesi 200m od skoly pri ceste, na hodinky sa nevies dovolat "mimo dosahu". Co urobis a ako ti to pomoze ?

@patrike a ty si myslis ze tie hodinky ma len koli GPS ?😅 🤣🤣🤣🤣 si trapny.
Moje dieta moze ist aj kamoske po skole , aj na ihrisko , aj na zmrzku . A ja jej mozem zavolat .to je super ze ????😎

patrike
3. júl 2026
@anonym_2fee83

@patrike a ty si myslis ze tie hodinky ma len koli GPS ?😅 🤣🤣🤣🤣 si trapny.
Moje dieta moze ist aj kamoske po skole , aj na ihrisko , aj na zmrzku . A ja jej mozem zavolat .to je super ze ????😎

@anonym_2fee83 Pred unosom ju to chrani akym sposobom ?

anonym_2fee83
3. júl 2026
@patrike

@anonym_2fee83 Pred unosom ju to chrani akym sposobom ?

Tebe dobre udrelo teplo na mozog , koko.o
chod sa schladit ty unos ….

anonym_5774eb
3. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor aj my sme mali carneo guardkid. Sledovanie polohy ma iba stresovalo. Zatial co syn bol na skolskom vylete v Slovenskej firharmonii GPS mi ukazalo ze je v rakuskom lese. Jedine co som pocuvala bol odposluch kde ma upokojilo ako syn spokojne debatuje v autobuse so spoluziakmi....hodinky mali vzdy vypnuty zvuk aby nerusil takze nikdy nezdvihol..a ano ukazovali aj realnu polohu niekedy....100 metrov hore dole...

patrike
3. júl 2026
@anonym_2fee83

Tebe dobre udrelo teplo na mozog , koko.o
chod sa schladit ty unos ….

@anonym_2fee83 Mas nieco slusne k teme ? Otazka je, pred cim je takto dieta "chranene" ? Aky je zmysel onoho sledovania ?

patrike
3. júl 2026
@anonym_5774eb

@anonym_autor aj my sme mali carneo guardkid. Sledovanie polohy ma iba stresovalo. Zatial co syn bol na skolskom vylete v Slovenskej firharmonii GPS mi ukazalo ze je v rakuskom lese. Jedine co som pocuvala bol odposluch kde ma upokojilo ako syn spokojne debatuje v autobuse so spoluziakmi....hodinky mali vzdy vypnuty zvuk aby nerusil takze nikdy nezdvihol..a ano ukazovali aj realnu polohu niekedy....100 metrov hore dole...

@anonym_5774eb A teraz si predstav rodica B, ktory ma vazne vyhrady voci odposluchu cez hodinky na tvojom dietati.

anonym_5774eb
3. júl 2026
@patrike

@anonym_autor Ono niektore napady, ako ten tvoj su bud zle alebo nezmyselne. U teba oboje. Co bude nabuduce ? Das decko zacipovat ?
Ak sa bojis unoscov, tak si bud ista, ze hodinky rozpoznaju a vyhodia do skarpy.

@patrike zbytocne prehanas az si otravny. Cim viac vidis ze je jej to neprijemne tym viac pokracujes.

anonym_5774eb
3. júl 2026
@patrike

@anonym_5774eb A teraz si predstav rodica B, ktory ma vazne vyhrady voci odposluchu cez hodinky na tvojom dietati.

@patrike to je moj najmensi problem.

patrike
3. júl 2026
@anonym_5774eb

@patrike zbytocne prehanas az si otravny. Cim viac vidis ze je jej to neprijemne tym viac pokracujes.

@anonym_5774eb Ono to ma totiz aj druhu stranu napriklad skola moze zakazat take zariadenie, ktore umoznuje odposluch vyucovania. Hodinky su vlastne aj maly telefon, cize dalsi dovod zakazu je mozny podvod pri skusani.
Tiez rodicia dietata, ku ktoremu pojde tvoj po skole domov na navstevu ti nedali suhlas odpocuvat ich domacnost.

patrike
3. júl 2026
@anonym_5774eb

@patrike to je moj najmensi problem.

@anonym_5774eb Bude velky, ak sa toho chyti nejaky "pan dolezity" s pravnikom.

anonym_2fee83
3. júl 2026
@patrike

@anonym_2fee83 Mas nieco slusne k teme ? Otazka je, pred cim je takto dieta "chranene" ? Aky je zmysel onoho sledovania ?

@patrike pisem ti posledny x .i ked viem ze tomu nerozumies .detske hodinky maju gps. Ked mam moznost dobreho gps volim tie .aby som : snad to tvoj mini mozocek pochopi, videla kde je moje dieta .tu sa nikto nebavi o unosoch .a …. Asi to uz bude vela na teba ,ale : ma ich hlavne na volanie .vies co je to ? Zavola mne ze je tam a tam . … chapeme sa?
Odomna odpovede mat uz nebudes otravuj inych .

patrike
3. júl 2026

Nemecký telekomunikačný úrad (Bundesnetzagentur) už v minulosti úplne zakázal predaj a držbu detských hodiniek s funkciou tajného odposluchu. Označil ich za nelegálne špionážne zariadenia. Rodičom dokonca nariadil tieto zariadenia zničiť. Hoci na Slovensku plošný zákaz predaja neplatí, právne riziká spojené s ich používaním sú totožné.

Strana
z2