Je nutné, aby deti hrali na mobiloch a počítačoch?
Caute caute,
chcem sa od vas, teda od inych maminiek opytat, ako to vidite vy, resp. ako to mate vy.
Susedky okolo nas, vsetky pustia ich synov hrat na mobile, napr puzzle, a tieto detske. Dalsie nechaju 4-5 rocnych hrat sa na PC. Od strielaciek, az po take dobrodruzne a chvalia sa aki su sikovni. Co vsetko ovladaju na PC. Dokazu uz prejst 1 level. 😏
Potom je moj, staromodny, ziadnu elektroniku nema a nemoze sa ani hrat. Ked uz logika, tak ho bavi miniluk, logico, mozaiky a tieto hracky. Avsak.... Rozmyslam, ci ho nepustim aj ja aspon k pc alebo xbox na take dobrodruzne detske hry, kde sa nestriela samozrejme. Alebo na xbox mam crach bandicoot a ZOO. Ci blbost?
Ja fakt neviem, co je spravne.
Moj bude mat 5 vo februari.
Diky.
Tak určite by som dieťaťu nechala do ruky telefón a hry len preto že susedov syn sa hra.
Syn (keby mu občas nedá manzel) tak doteraz nevie čo to je. Tiež som nasratá kvôli tomu, ale je to len občas. Bude mať 9.
Dcéra má 6 a doma sa nikdy na mojom telefóne nehrala. Pusti si krátke video kde sa niečo vyrobi (2 minútové a tak) a potom to ide vyrábať sama.
Čím neskôr, tým lepšie.
Keď sme mali v škole pohovor s učiteľkou, tak vravela ze vidno na mojom synovi že eate nehrá online hry ...takze na deťoch to následky má, pozitívne určite nie.
No moj 9 rocny uz zacina basnicku o Minecrafte kazdy den, lebo to videl hrat bratranca a vraj aj spoluziaci vsetci hraju... ma aj dvoch mladsich bratov, cize automaticky ak to povolim jemu, pojdu v tom s nim. Cize chcem to natiahnut na co najneskorsi cas. Doteraz otrasne cita, skaredo pise a stale nepozna hodiny, kedykolvek chcem od neho aktivitu na zlepsenie ucenia tak su nervy.. Vravim si, ked mu to teraz dovolim ohlupne nadobro.. Cize pre mna by to boli opat nervy navyse za hadzanie sa o zem a uplne rozblatena moralka. My sme tiez velmi outdoor rodina, na dvore si z domceka spravili vilu s predzahradkou, plotikom, schodmi..ja chcem este, aby boli detmi, tak milo hravymi..Ale mam z toho obavu, ked to pride..

Kým sa dá drž tie deti od toho. Moje deti PC a playko dostali až keď mali 10-11 rokov. A teda niekedy to aj ľutujem ale už som podľahla tlaku, že celá trieda sa hrá a nechcú byť odstrčení keď ostatni hrávajú po sieti.
Pred tým mali mobil s nastavným limitom keď už chodili do školy a ani ten 1 hodinový limit niekedy neminuli.
Rozdiel: pred PC a Playkom čítali každý deň. Každý prečítal za 4 roky spolu cca 300 kníh.
Odkedy majú hry som rada keď prečítajú 1 knihu za 2 mesiace.
Predtým každú chvíľu chodili von sa hrať, aj keď nemali s kým ísť, proste vzali bicykel a dúfali, že niekoho vonku stretnú.
Teraz sú zlenitvetí a ani keď ich posielaš von tak sa im nechce. Už keď ich človek von vyženie vrátia sa spokojní ale inak sa im proste nechce lebo lemriť sa doma je jednoduchšie.