icon

Je zverejňovanie detských fotiek na súkromnom Instagrame v poriadku?

13. okt 2025

Ahojte je to OK? Nefoti ich v tvari ale je rozoznatelne kto je kto, foti ako spia a storky z prace (je to vychovavatelka) vzdelanie na to nema ale tu u nas asi je to normalne. 2 roky ma na dorobenie, sa uvidi 🤷‍♀️ Ale neviem nepaci sa mi to.

anonym_fe704e
13. okt 2025

@anonym_autor osobne si ju oslovila? Ale inak nie mne osobne by sa nepáčilo

anonym_fe1ff8
13. okt 2025

Podla mna to OK nie je.

13uzivatelka11
13. okt 2025

Svoje dieťa v súkromných profiloch zdieľam, takže nemam v tomto nejaký prísny názor, ale kebyže nejako často zdieľa v podstate cudzia osoba synove fotke na svojom profile, to by sa mi nepáčilo. Viem kto sleduje mňa, mám minimum priateľov, ale neviem kto všetko vidí jej fotky.

krasneleto
13. okt 2025

@anonym_autor je jedno, ci je to ucitelka, riaditel, upratovacka etc. pokial nema podpisany suhlas s fotenim a prezentaciou vaseho dietata kdekolvek, vazne porusuje GDPR. druha vec, ake storky ona ma v popise prace tocit pocas svojej roboty? suhlas kazdy rok sme udelovali na fotenie pocas vystupenia, akcie, skolskej aktivity. aktualizujeme taketo vyhlasenie kazdy rok... ci suhlasim s fotenim, ci suhlasim so zverejnovanim fotiek, kde sa moze nachadzat moje dieta na stranke skoly

anonym_521e12
13. okt 2025

Za mňa jednoznačne nie. Je to cudzí človek, nemá čo fotiť, Tvoje dieťa. Však, u nás v MŠ nám dali podpísať vyhlásenie, či súhlasíme so zverejňovanie fotiek.

jumama
13. okt 2025

Ved v skolke skole dnes musis podpisovat suhlas so zverejnovanim foto, urcite bez suhlasu rodicov si to dovolit nesmie.

anonym_695409
13. okt 2025

@anonym_autor ve%d sa jej spýtaj, kde má od teba podpísaný súhlas, že môže zverejňovať foto tvojho dieťaťa. A má hádam aj nadriadenú, či?

alex49
14. okt 2025

Nie je to v poriadku. Vychovávateľka sa ma venovať práci a nie súkromným videám.

bennn
15. okt 2025

Vidiš to na socialnych sieťach a chcel by si tiež... lenže ti čo to tak robia, riskuju svoje sukromie a vo väčšine prípadov si neuvedomujú ani čo to znamená. ... A koľko už bolo takých, čo mali verejný profil, alebo aj sukromny a povolili sledovanie niekomu kto to využil, či chcel vydierať či ukradol fotky a podobne. ... Nie radšej nič také nezverejeňovať. Každý podľa seba... nesie zodpovednosť za svoje skutky.

daaaaaska
18. okt 2025

Keby to bol profil škôlky ale na súkromnom?s tým by som nesúhlasila aj keď som podpisovala prehlasenie. Nám učiteľky sem tam pošlú ale cez edu alebo je to na FB škôlky.