icon

Kedy povoliť dieťaťu na druhom stupni Instagram?

Včera o 20:08

Myslim dieta na 2. stupni ZS. Dakujem.

Strana
z2
anonym_1695ac
Včera o 20:12

@anonym_autor 16 rokov

anonym_0b24c0
Včera o 20:12

Tuším od 13 je to právne povolené, v niekt krajinach od 16. Treba mať ale prehľad a človeka na to pripraviť. Schválne som nenapísala dieťa, pretože deti tam nemajú čo robiť. Myslím ale ak chcú, cestu si nájdu 😉

euka210
Včera o 20:19

@anonym_autor nie. Najstarsi ma 15r.a ani fb, ani instagram ani tik tok nema povoleny, ale ani si to neziada.

ivicatolic
Včera o 20:26

@anonym_autor žiadny

a0
Včera o 20:31

Dieťa si k tomu cestu nájde, ak bude chcieť, takže radšej vysvetliť všetky aspekty - od najhrozivejších - dať si pozor na to, čo zdieľa (ideálne nič), kvôli rôznym individuam, ktoré tam vyhľadávajú nezletilých, až po tie, že tam uvidí často dokonalé pozlátko, dokonalých životov, ktoré v realite sú o niečom inom.

minenkaa
Včera o 20:34

Nikdy ,pokiaľ to bude v tvojej moci,nedovoľ

anonym_a5832c
Včera o 20:35

dúfam že zavedú vekové obmedzenie čím skôr.

anonym_423fa0
Včera o 20:38
@euka210

@anonym_autor nie. Najstarsi ma 15r.a ani fb, ani instagram ani tik tok nema povoleny, ale ani si to neziada.

@euka210 možno má len ty o tom nevieš. Veď tam nemusí mat svoje meno, ani foto tvare
Kopec deciek teraz fici na anime a majú tam dkor obrázky ako foto

euka210
Včera o 20:41
@anonym_423fa0

@euka210 možno má len ty o tom nevieš. Veď tam nemusí mat svoje meno, ani foto tvare
Kopec deciek teraz fici na anime a majú tam dkor obrázky ako foto

@anonym_423fa0 viem, ze nema, moze oblbnut cas straveny na mobile ale fb ma zablokovany a vieme o kazdej appke, ktoru si deti nainstaluju 😉

anonym_423fa0
Včera o 20:46
@euka210

@anonym_423fa0 viem, ze nema, moze oblbnut cas straveny na mobile ale fb ma zablokovany a vieme o kazdej appke, ktoru si deti nainstaluju 😉

@euka210 a nemá žiadnych kamosov, ktori mu mobil požičajú? S nikým sa nestretáva ?
Nemá ani spolužiakov?
Rak pekný večer

anonym_3ad6a5
Včera o 21:39
@anonym_423fa0

@euka210 a nemá žiadnych kamosov, ktori mu mobil požičajú? S nikým sa nestretáva ?
Nemá ani spolužiakov?
Rak pekný večer

@anonym_423fa0 Mladí sa veľmi neradi delia o svoje mobily, takžepochybujem, že by mu niekto ten svoj požičal, nieto ešte mu zriadil konto🙂).

blackcat8885
Dnes o 02:44

Su predsa aplikácie cez ktoré si presne človek pozrie ake stránky dieťa pozeralo, koľko bolo na mobile atď.
Instagram by som povolila od 16r ak by veľmi chcelo.

mondolina
Dnes o 03:59
@euka210

@euka210
stačí mať druhý telefón. deti nie sú sprosté😉
hlavne pri zákazoch.

anonym_942155
Dnes o 06:37
@mondolina

@euka210
hlavne pri zákazoch.

@mondolina hej hej, 12-15 rocne deti si bezne sami kupuju tajne mobily a registruju simkarty, aby mohli potajomky scrollovat instagram :D A este to cele prevadzkuju tak, aby na to rodicia neprisli. Uplne realne.

anonym_2c11b5
Dnes o 06:40
@anonym_942155

@mondolina hej hej, 12-15 rocne deti si bezne sami kupuju tajne mobily a registruju simkarty, aby mohli potajomky scrollovat instagram :D A este to cele prevadzkuju tak, aby na to rodicia neprisli. Uplne realne.

@anonym_942155 nie je problém kúpiť od starších spolužiakov, či už cigarety, mobil alebo niečo iné

anonym_c52099
Dnes o 06:48

Za mojich časov začínal Facebook urobila som si ho v škole na počítačovom krúžku tuším som mala 12🤣

timea301196
Dnes o 06:48
@anonym_c52099

Za mojich časov začínal Facebook urobila som si ho v škole na počítačovom krúžku tuším som mala 12🤣

@anonym_c52099 instagram som si robila skoro ako 16 ročná

anonym_942155
Dnes o 06:50
@anonym_2c11b5

@anonym_942155 nie je problém kúpiť od starších spolužiakov, či už cigarety, mobil alebo niečo iné

@anonym_2c11b5 cigarety stoja 6 eur, to je trochu rozdiel. Rodic si nevsimne, ze dieta zo svojich uspor minulo niekolko stovak eur? A ako dlho to zvladne dieta zatajovat? Ved aj dospelym muzom najdu zeny druhy telefon, nie to este dietatu....

euka210
Dnes o 06:56
@anonym_423fa0

Nemá ani spolužiakov?
Rak pekný večer

@anonym_423fa0 nie, nema blizkych kamaratov a uz vooobec by nedal mobil niekomu do ruky 😀

euka210
Dnes o 07:08
@mondolina

@euka210
hlavne pri zákazoch.

@mondolina ved fantazirujte veselo dalej, ako rodicia si pozname svoje deti. Neviem preco ma niekto problem prijat, ze 15r dieta proste nema fb ani instagram. Maju mess a ine komunikacne appky, hry, youtube atd., maju ine zaujmy na nete ako soc.siete. Robil videa na youtube, to ho isty cas bavilo, ma hru kde soferuje kamion a peniaze dal na to, aby si kupil volant a pedale. Nie kazde dieta musi mat zaujem o soc.siete a ked nema, tak urcite klame rodicov.

klara546
Dnes o 07:11
@anonym_942155

@anonym_942155 na to aby mu telefon fungoval na internet a sociálne siete nepotrebuje Sim kartu. Ziadnu kartu. Staci kupit telefon a zapnut. V bazari a v Breve maju telefon za 40€. Moje deti maju vela penazi v pokladnicke keby pouzili 40€ ani by som si to nevsimla.

anonym_cb0ac4
Dnes o 07:18

@anonym_autor pre deti absolutne nevhodne

anonym_cb0ac4
Dnes o 07:20
@mondolina

@euka210
hlavne pri zákazoch.

@mondolina tak ty si dosiahla asi vo vychove iny level ked ti toto napadlo🙈

anonym_942155
Dnes o 07:26
@klara546

@anonym_942155 na to aby mu telefon fungoval na internet a sociálne siete nepotrebuje Sim kartu. Ziadnu kartu. Staci kupit telefon a zapnut. V bazari a v Breve maju telefon za 40€. Moje deti maju vela penazi v pokladnicke keby pouzili 40€ ani by som si to nevsimla.

@klara546 na zalozenie uctu treba tel.cislo. Skrz "oficialne" tel. cislo, ktore ma od rodicov, si ho vedia rodicia dopatrat.

a0
Dnes o 08:13
@anonym_942155

@anonym_942155 ty nemáš doma žiadny starý, vyradený telefón, ktorý by si dieťa mohlo zobrať? Lebo my máme a kopec ďalších rodín tiež. A úprimne keby náhodou zmizol, tak si to najskôr ani nevšimnem, kým ho nebudem potrebovať.

A SIM kartu si deti kúpia aj samé v tescu za pár eur, nebuď naivná.

anonym_423fa0
Dnes o 08:33
@euka210

@anonym_423fa0 nie, nema blizkych kamaratov a uz vooobec by nedal mobil niekomu do ruky 😀

@euka210 dieťa nemá blízkych kamarátov a tebe je to smiešne. Dosť smutný postoj matky, ale ty si cela čudná tak sa asi nemôžem diviť

anonym_30e757
Dnes o 08:42

IG je od 13, aj whatsapp mimochodom. Ak meta zisti, ze ucet pouziva niekto mladsi, bude ziadat doklad o veku, ktory ak nie je k dispozicii, ucty zrusia nenavratne. Dcera ma whatsapp uz dlho, pouzivaju aj na komunikaciu vramci triedy. A kedze tam su Channels, ktore sa u nas nedaju vypnut, tak sme nakoniec suhlasili aj s IG s tym, ze bude mat 'detske' konto (pre 13-17 rocnych), na ktorom ju nemozu kontaktovat cudzi ludia a este to ma asi nejake obmedzenia obsahu. Ja som skor za pomale kontrolovane pouzivanie ako v 16 sa utrhnut z retaze.
Tie whatsapp kanaly by som dala do pozornosti rodicom; ak ich deti pouzivaju, co zverejnu, pripadne co same sleduju.

anonym_2d2021
Dnes o 08:50

Tu sa asi zišli iba matky, čo to deťom úplne zakázali. 🙂 Moje deti mali, aj skôr ako na 2. stupni a aj všetci ich kamaráti majú

bale1rinka
Dnes o 09:04

@anonym_autor och a ja sa trápim lebo už také s dcérou musím vykecávať:
prečo som jediná matka, čo nedovolí: nalepovanie mihalníc, nalepovanie nechtov, farbenie vlasov..
a stále otázky kedy jej to dovolím v akom veku (ja to neviem, nemám to ovekované), všetky prídu do školy GLOW UP a ona si nemôže ani mihalnice maskarou namaľovať? prečo? moje vysvetlenie: nepotrebuješ to! ty si krásna aká si, mladá 14r, pekná štíhla postava, slušne oblečená v čistom,máš voňavky, krémiky, vlasy umyté dlhé lesklé zdravé,kt. natáčame aby boli mega vlny - obočie som jej dovolila kozmetičkou upraviť- nechty ti stačí nalakovať, pery leskom prejsť... to ťa nezoberú už do partie keď nebudeš mať mihy umelé a aj nechty? však ste kamošky ROKY,hodnotu máš v partii kvôli tomu ako vizeráš? ja si myslím, že je to vďaka tvojej povahe, vlastnostiach, že im pomáhaš s učením napríklad....
zaobídeš sa bez umeliny na tele, nieje to podstatné a len preto, že všetky to majú musíš automaticky aj ty?
o 5 rokov si bude biť kamoška hlavu o stenu: ja koza, mám z vlasov chemlón, roky mi bude trvať kým mi dorastú moje lesklé zdravé vlasy...ženy/matky zobuďte sa, akú má hodnotu vaša dcéra potom?

anonym_0b6ee0
Dnes o 09:27
@bale1rinka

@anonym_autor och a ja sa trápim lebo už také s dcérou musím vykecávať:
prečo som jediná matka, čo nedovolí: nalepovanie mihalníc, nalepovanie nechtov, farbenie vlasov..
a stále otázky kedy jej to dovolím v akom veku (ja to neviem, nemám to ovekované), všetky prídu do školy GLOW UP a ona si nemôže ani mihalnice maskarou namaľovať? prečo? moje vysvetlenie: nepotrebuješ to! ty si krásna aká si, mladá 14r, pekná štíhla postava, slušne oblečená v čistom,máš voňavky, krémiky, vlasy umyté dlhé lesklé zdravé,kt. natáčame aby boli mega vlny - obočie som jej dovolila kozmetičkou upraviť- nechty ti stačí nalakovať, pery leskom prejsť... to ťa nezoberú už do partie keď nebudeš mať mihy umelé a aj nechty? však ste kamošky ROKY,hodnotu máš v partii kvôli tomu ako vizeráš? ja si myslím, že je to vďaka tvojej povahe, vlastnostiach, že im pomáhaš s učením napríklad....
zaobídeš sa bez umeliny na tele, nieje to podstatné a len preto, že všetky to majú musíš automaticky aj ty?
o 5 rokov si bude biť kamoška hlavu o stenu: ja koza, mám z vlasov chemlón, roky mi bude trvať kým mi dorastú moje lesklé zdravé vlasy...ženy/matky zobuďte sa, akú má hodnotu vaša dcéra potom?

@bale1rinka pozri niekedy sephora kids, kopec detí vyrastá teraz od mala v glow upe, takéto reči typu “veď si krásna” jej moc nepomôžu, keď to má všade okolo seba ale má 14, takže jej kľudne môžeš nájsť vyjadrenia psychológov ku práve spomínaným sephora kids, myslím, že tým ju skôr presvedčíš ako rodičovskými rečami - vlastná skúsenosť, keď som čítala do hĺbky skôr odborné veci počas puberty, tak mi to pomohlo viac si ujasniť svoju hodnotu a prehodnotiť to, čo chcem so svojim telom. 🙂

Strana
z2