Koľko času pri obrazovke je prípustné pre 3-ročné dieťa?
Ahojte zaujimalo by ma co je bezne v inych domacnostiach. Kolko nechate deti okolo 3 rokov pozerat tv. A snazite sa pustat hlavne slovenske veci alebo to neriesite?. A co napriklad vase deti bavi?
Ja osobne som doteraz tv nepustala takmer vobec. Ale ako sa syn riadne rozrozpraval a je aj riadne zive hlucne dieta tak ta chvila ticha sa fakt hodi.
Len zas nechcem aby to malo nanho presne opacny efekt ze ho to este viac rozjasi.
@anonym_autor limit ma hodinu denne. Ked je chory viac. U nas sa pozeraju iba pesnicky. Nic ine este nezaujalo
Ahoj, hoďka denne, pekne pozrie aj dlhú rozprávku. Keď je chorá tak vtedy ide telka aj celý deň a spí pod perinou pri nej. Inak telka pustená nie je. Mobil tablet u nás nejdu vôbec.
cca 10min a prevazne v anglictine. V slovencine ho vacsinou nic nezaujme.
Niekedy 2x10min, alebo si vypyta pocas dna pozriet 1 pesnicku.
Po treningu/kruzku moze dalsich 10min za odmenu, ze maka. Mame nastaveny casovac.
U 1 babky sa telka nepozera. U druhej je to horsie - tam sem tam aj pri jedeni pozera.
Ak urobi nieco zle alebo sa nevie zmestit do koze, tak na dalsi den nepozera.
Zda sa mi to dost, ale zatial nemam sil s tym bojovat. A hlavne pri tej anj vidim pokrok 🙂
U nas bezi tv takmer nonstop, mame to odjakziva ako zvukovy podmaz v domacnosti. Drobec na televizor ale skoro vobec nepozera, rozpravky ho nebavia. S mobilom je to horsie, ten pyta hned k ranajkam. Velmi som sa tomu chcela vyhnut. Ale co chcem, ked my dospeli ho tiez mame nonstop v rukach.
@andrea_82 katastrofa!!!
Ja to nestopujem, ale neprehanam. Mne napriklad vadi pustena telka ako podmaz a pred detmi sa snazim na mobile nebit, takze napriklad moje deti zazial mobil nepytaju. Rozpravky ale ano, a to podla situacie. Ked sme chori, kludne aj par hodin denne, ine dni vobec
Ja púšťam anglické slovíčka pri česaní, ale chcem od nej aby opakovala, a má také dva blbe kreslené seriály ktoré pozerava, ale chcem jej zrušiť aj to, keď sa naje pekne za stolom v kuchyni nevadí mi, že si ide na chvíľku potrieť tv, ale bojujem aby to nebolo každý deň ale len raz za čas
Všetci sa tu tvárte že telku máte iba ako ozdobu doma preboha.U nás ide telka vkuse okrem toho keď sa ide spať.V kľude na mňa nadavajte aká som NIE BIO matka
Všetci sa tu tvárte že telku máte iba ako ozdobu doma preboha.U nás ide telka vkuse okrem toho keď sa ide spať.V kľude na mňa nadavajte aká som NIE BIO matka
@anonym_3e5fd4 mne sa tiež pači, že sa ro rozmohol taký nešvar- dokonalé manzelstva, nadpriemerne platy, niekolko nehnutelnosti v kazdej domacnosti, dokonalé deti a postava modelky 😂🤦🏽♀️😂😂
U nas to tiež neriesime, telka sa zapne keď chceme a na ako dlho chceme. Su dni kedy si syn ani nespomenie, že telku mame, stale niečo robime, niekde sme a potom su dni kedy sme lenivci a vyvalujeme sa na gauči pred telkou. Mobil a tablet dieťa nemá, jedino čo dodržiavame, po 20:00hod nepozera žiadnu telku.
My mame sice staršie dieťa, čize detske programy ho nezaujimaju a nikdy ani nezaujimali, žiadne fiha tralala a podobne veci.
Veľmi si oblubil Bluey serial a to je velmi pekne spravovaný.
@anonym_3e5fd4 no my napriklad telku ako programy nemame. Proste to nemame nejako zapojene neviem nerozumiem sa tomu. Mame predplateny netflix kde si pozrieme sem tam s muzom film…ale nepozerala som tv teda spravy alebo nejake relacie asi aj 10 rokov 🤷♀️ je pre teba nepredstavitelne ze ludia maju aj zaluby? A nie som kvoli tomu bio matka. Co je len urazka na zeny ktore si davaju zalezat na kvalitnej stravy od matiek ktore su prilis pohodlne sa zamysliet ked dietatu chystaju jedlo.
@anonym_3e5fd4 no my napriklad telku ako programy nemame. Proste to nemame nejako zapojene neviem nerozumiem sa tomu. Mame predplateny netflix kde si pozrieme sem tam s muzom film…ale nepozerala som tv teda spravy alebo nejake relacie asi aj 10 rokov 🤷♀️ je pre teba nepredstavitelne ze ludia maju aj zaluby? A nie som kvoli tomu bio matka. Co je len urazka na zeny ktore si davaju zalezat na kvalitnej stravy od matiek ktore su prilis pohodlne sa zamysliet ked dietatu chystaju jedlo.
@anonym_autor
Ja akurát začínam s prikrmami pre dieťa a nekupujeme žiadnu bio zeleninu ani výlučne slovenskú...som preto zlá matka ktorá je príliš pohodlná pri chystaní jedla ?
A veru mám v pláne kúpiť aj nejaké príkrmy, nevidím v tom žiaden problém..
Čo sa týka telky tak od narodenia malého ju mám vždy pustenú ako podmaz.. a áno stane sa že občas sa do nej zapozerá na pár min...no a nevidím v tom problém aj keď mám iba 6 mesiacov
@anonym_autor
Ja akurát začínam s prikrmami pre dieťa a nekupujeme žiadnu bio zeleninu ani výlučne slovenskú...som preto zlá matka ktorá je príliš pohodlná pri chystaní jedla ?
Čo sa týka telky tak od narodenia malého ju mám vždy pustenú ako podmaz.. a áno stane sa že občas sa do nej zapozerá na pár min...no a nevidím v tom problém aj keď mám iba 6 mesiacov
@anonym_467681 to ze ty problem nevidis je o tvojej zadubenosti nie o tom ze ten problem neexistuje
@anonym_autor
@anonym_467681 no ale ty pises uplne o niecom inom ako ja. Ja som tiez nechodila kupovat zeleninu na farmasrky trh a kupovala som aj presnidavky.
Ja skor hovorim o tom si dat zalezat na strave…ze ma dieta stravu pestru, vyzivnu, ze ju prisposobis tomu ze detsky zaludok je iny ako dospelacky.
A teda vlastne ked mas 6 mesacne dieta tak sa ta tato tema ani netyka…
Neriesim, chce pozera nechce nepozera su dni kedy u nas nejde tv vobec..
@anonym_3e5fd4 mne sa tiež pači, že sa ro rozmohol taký nešvar- dokonalé manzelstva, nadpriemerne platy, niekolko nehnutelnosti v kazdej domacnosti, dokonalé deti a postava modelky 😂🤦🏽♀️😂😂
U nas to tiež neriesime, telka sa zapne keď chceme a na ako dlho chceme. Su dni kedy si syn ani nespomenie, že telku mame, stale niečo robime, niekde sme a potom su dni kedy sme lenivci a vyvalujeme sa na gauči pred telkou. Mobil a tablet dieťa nemá, jedino čo dodržiavame, po 20:00hod nepozera žiadnu telku.
My mame sice staršie dieťa, čize detske programy ho nezaujimaju a nikdy ani nezaujimali, žiadne fiha tralala a podobne veci.
Veľmi si oblubil Bluey serial a to je velmi pekne spravovaný.
@nykkushka už som v očakávaní otvárala príspevok že ma tu ide zase niekto súdiť 🤣takže ďakujem za konečne normálny komentár a aj u nás je to tak že síce ide telka celý deň to ale neznamená že deti pred ňou presedia celý deň lebo to nevydržia
najlepsie 0 cim dlhsie to ide, ked treba par minut, pol hodka rozpravka atd... primerana veku samozrejme. vieme ale vsetci asi, ako to ide v realite 🙂)) niekedy sa da, niekedy sa neda... ja ked tak som vyberala take pohybove, hudobne veci... na chvilu... ak sa dalo.. pripadne moja dostala cdprehravac a ja som jej pustala rozpravky na pocuvanie, k spaniu, k hraniu sa.... :D pesnicky a tak.. u nas telka teda vobec nejde ako podmaz cely den, neviem si to ani predstavit... preco? na co?

U nas bezi tv takmer nonstop, mame to odjakziva ako zvukovy podmaz v domacnosti. Drobec na televizor ale skoro vobec nepozera, rozpravky ho nebavia. S mobilom je to horsie, ten pyta hned k ranajkam. Velmi som sa tomu chcela vyhnut. Ale co chcem, ked my dospeli ho tiez mame nonstop v rukach.