icon

Koľko času trávia vaši 10-roční chlapci na mobiloch a počítačoch?

25. sep 2025

Dobry vecer, kolko casu travia Vasi 10r chlapci za mobilom, pocitacom, tv denne? Cez tyzden/vikend/prazdniny? Dakujem za info.

Strana
z2
anonym_9c3d9e
25. sep 2025

@anonym_autor 2 hod a dosť, extra hodinu za nejaky vykon akože umyl dlážku v kuchyni aj kupelni, a ozaj dobre 😎

gypsomilka
25. sep 2025

Pocitac nema ani neplanujeme dat zatial. A vsetko zalezi aky ma den. Ked je vsetko ok dostane hrat kludne aj dve hod. A byva aj take ze kludne aj dva tyzdne nehra

euka210
25. sep 2025

@anonym_autor 9r a skoro 12r maju denne 1h na mobile, na pc hru pol hodiny cez prazdniny, vikend, Tv prazdniny, vikend 1-2h

anika
25. sep 2025

@anonym_autor myslim, ze sa tu realne casy nedozvies. , bezne sa tie cisla pohybuju 3- 4 hod denne

wiqi
25. sep 2025

@anonym_autor 9 ročný má 15minút na mojom mobile hru, na Tv celý večerníček a PC nemáme.

lenka.25
25. sep 2025

Mám síce 11 ročnú dceru , ale čas jej neregulujem . Školské a domáce povinnosti si plní , skoro každý deň ma tréning , cez vikendy zápasy a v čase keď je doma a nemá čo robiť jasne že drti na mobile . Cez týždeň nemá veľmi čas , možno max hodinu , ale cez víkend , keď nikam nejdeme a ma po zápase , tak určite aj 3-4 hodiny

dankabetka
25. sep 2025

@anonym_autor tak u nas :
Tyzden( pondelok az piatok ) 45 minut tablet, 2*25minut vecerna rozpravka ( 2x25 minut preto, ze su dvaja a kazdy chce svoju, ale samozrejme pozeraju spolu )
Vikend ak sme doma : 60 minut tablet, 2x25 minut vecerne rozpravky a ak je zle pocasie tak 1dlha rozpravka a hodina x-box
Vikend ak doma niesme( skoro stale 😅 od jari po jesen ) tak 60 minut tablet ( ten odnesieme vsade ) a 2x25 minut vecerne
Samozrejme, ak ma daju do vyvrtky cas beriem, a naopak ak urobia nieco naviac cas pridavam ( zvycajne ale tak 15-20 minut naviac )
Kazde zariadenie ma u nas rodicovky zamok, skratka vsetko zhasne po uplynutí doby, a ja nediskutujem.
Vo vynimocnych pripadoch, ked su chori a mam Ho s nimi doma, samozrejme ich krmim rozprávkami, ak sme chori s manzelom a potrebujeme pospat, tiez ich necham ale za telkou, tablet nie
Mobil nemaju zatial, k pc nepustame ( pracovny ). Neviem ci vela ci malo ale takto to mame uz druhym rokom a za mna je to ok...

anonym_a222d3
25. sep 2025

Od vidím do nevidím! Ide ma poraziť, nefunguje dohováranie, vyhrážky, že sú závisláci... Majú 14 a 18 rokov.

lucia13022023
25. sep 2025

Synovec, 10r, PC nema ale ma mobil a playko. Na playku je cca hodinu, hodinu a pol po akole, potom ide von alebo na tréning. Mobil asi hodina za deň dokopy.

anonym_58c593
25. sep 2025

@anonym_autor Neobmedzene

anonym_c61eb3
25. sep 2025

My sa domov vraciame okolo pol 4 zo školy, takže na tieto aktivity nemáme čas. Môj syn nemá ešte svoj mobil, úplne mu stačia hodinky so simkou. Playko má cez víkendy - striedajú sa deti po 45 min. YouTube pozeravaju väčšinou cez zimu, keď je mrzke počasie a nedá sa byť vonku. Tak cca hodinku, prípadne hodinu a pol všetci traja sa prestriedaji po pol hodine pri výbere videí. Som rada, že to máme tak a že aj naša škola a spolužiaci sú v dnešnej dobe "prispati" a neprahnu po novom telefóne, najnovších teniskách a kadejakých vystrelkoch. Dúfam že sa nám jeho "detstvo" podarí udržať čo najdlhšie 🙂

anonym_ac213b
25. sep 2025

Moji mobil nemajú, môj im nedávam na hranie, hodinky tiež nemajú, playstation či Xbox tiež nemáme. Cez týždeň si po škole a krúžkoch či tréningu rozprávky/relácie pozrú koľko chcú, ale musia mať nachystané do školy, upratané v izbe a porobené úlohy. Na PC majú dovolené hrať sa len v nedeľu poobede ak majú porobené všetko čo treba do školy. Ak náhodou cez týždeň niečo vyviedli, nejedli poriadne, či neposlúchali je nedeľné hranie na PC zrušené. Ak sú chorí tak podľa stavu v akom sú buď spia či pozerajú rozprávky/relácie alebo dobiehame zameškané učivo. Okrem tohoto robíme aj iné veci čo im vypĺňajú ich voľný čas.

anonym_f858e0
25. sep 2025
@anonym_a222d3

Od vidím do nevidím! Ide ma poraziť, nefunguje dohováranie, vyhrážky, že sú závisláci... Majú 14 a 18 rokov.

@anonym_a222d3 ako môj..on si mysli, že príde zo školy a PC a TV je jeho ‘praca’..ale zase sú partia chalanov a vždy sa nejako pospajaju a idu von na par hodín, nie každý deň.Mobil má na 2 hodiny denne, ale stale chodí pytat a prosi predlžovať čas..tiež mu hovorim, že je závislák..síce on pozerá TV ako kulisu a všetko v angličtine,čo je pozitivum, že rozumie všetko po AJ…o 22 hod musí byt už v posteli, všetko vypnuté..a vtedy sa ide sprchovat a do školy si balí knizky ráno..🫣tiež má 14 r.

vilma7
26. sep 2025

Syn má zatiaľ len 8.5 ale odo mňa nikdy mobil na hranie nedostal, počítač nemáme doma, tablet môže v aute na dlhú cestu, to je ca raz za pol roka.
Ani televízor im nepúšťam, ked som s nimi doma tak niečo robíme spolu alebo ideme niekam von.
Žiaľ manžel synovi mobil dá, ked som v práci. To je rôzne , možno tak 3 hodiny dokopy do týždňa.

autor
26. sep 2025
@anonym_c61eb3

My sa domov vraciame okolo pol 4 zo školy, takže na tieto aktivity nemáme čas. Môj syn nemá ešte svoj mobil, úplne mu stačia hodinky so simkou. Playko má cez víkendy - striedajú sa deti po 45 min. YouTube pozeravaju väčšinou cez zimu, keď je mrzke počasie a nedá sa byť vonku. Tak cca hodinku, prípadne hodinu a pol všetci traja sa prestriedaji po pol hodine pri výbere videí. Som rada, že to máme tak a že aj naša škola a spolužiaci sú v dnešnej dobe "prispati" a neprahnu po novom telefóne, najnovších teniskách a kadejakých vystrelkoch. Dúfam že sa nám jeho "detstvo" podarí udržať čo najdlhšie 🙂

@anonym_c61eb3 a co teda ine robi? 10r chalan.okrem treningov/sportu. S cim sa hra?

autor
26. sep 2025
@vilma7

Syn má zatiaľ len 8.5 ale odo mňa nikdy mobil na hranie nedostal, počítač nemáme doma, tablet môže v aute na dlhú cestu, to je ca raz za pol roka.
Ani televízor im nepúšťam, ked som s nimi doma tak niečo robíme spolu alebo ideme niekam von.
Žiaľ manžel synovi mobil dá, ked som v práci. To je rôzne , možno tak 3 hodiny dokopy do týždňa.

@vilma7 nonstop s tebou nieco robia? Nonstop chodite von? Ty vladzes ist po praci este von? Venovat sa im cele poobedie? Wau.zasnem.

autor
26. sep 2025
@anonym_f858e0

@anonym_a222d3 ako môj..on si mysli, že príde zo školy a PC a TV je jeho ‘praca’..ale zase sú partia chalanov a vždy sa nejako pospajaju a idu von na par hodín, nie každý deň.Mobil má na 2 hodiny denne, ale stale chodí pytat a prosi predlžovať čas..tiež mu hovorim, že je závislák..síce on pozerá TV ako kulisu a všetko v angličtine,čo je pozitivum, že rozumie všetko po AJ…o 22 hod musí byt už v posteli, všetko vypnuté..a vtedy sa ide sprchovat a do školy si balí knizky ráno..🫣tiež má 14 r.

@anonym_f858e0 cize sa ani neuci? Ake znamky nosi? 😊

autor
26. sep 2025
@anonym_ac213b

Moji mobil nemajú, môj im nedávam na hranie, hodinky tiež nemajú, playstation či Xbox tiež nemáme. Cez týždeň si po škole a krúžkoch či tréningu rozprávky/relácie pozrú koľko chcú, ale musia mať nachystané do školy, upratané v izbe a porobené úlohy. Na PC majú dovolené hrať sa len v nedeľu poobede ak majú porobené všetko čo treba do školy. Ak náhodou cez týždeň niečo vyviedli, nejedli poriadne, či neposlúchali je nedeľné hranie na PC zrušené. Ak sú chorí tak podľa stavu v akom sú buď spia či pozerajú rozprávky/relácie alebo dobiehame zameškané učivo. Okrem tohoto robíme aj iné veci čo im vypĺňajú ich voľný čas.

@anonym_ac213b cize po splneni uloh sedia za tv? Aj viac hodin?

autor
26. sep 2025
@dankabetka

@anonym_autor tak u nas :
Tyzden( pondelok az piatok ) 45 minut tablet, 2*25minut vecerna rozpravka ( 2x25 minut preto, ze su dvaja a kazdy chce svoju, ale samozrejme pozeraju spolu )
Vikend ak sme doma : 60 minut tablet, 2x25 minut vecerne rozpravky a ak je zle pocasie tak 1dlha rozpravka a hodina x-box
Vikend ak doma niesme( skoro stale 😅 od jari po jesen ) tak 60 minut tablet ( ten odnesieme vsade ) a 2x25 minut vecerne
Samozrejme, ak ma daju do vyvrtky cas beriem, a naopak ak urobia nieco naviac cas pridavam ( zvycajne ale tak 15-20 minut naviac )
Kazde zariadenie ma u nas rodicovky zamok, skratka vsetko zhasne po uplynutí doby, a ja nediskutujem.
Vo vynimocnych pripadoch, ked su chori a mam Ho s nimi doma, samozrejme ich krmim rozprávkami, ak sme chori s manzelom a potrebujeme pospat, tiez ich necham ale za telkou, tablet nie
Mobil nemaju zatial, k pc nepustame ( pracovny ). Neviem ci vela ci malo ale takto to mame uz druhym rokom a za mna je to ok...

@dankabetka da sa dat aj do pc zamok? Na mobile ma. Na pc hra s kamosmi hry. Nerespektuje dohodnuty cas a ja ked nie som doma/varim/oddychujem-to neviem ustriehnut.

evazhoufova
26. sep 2025

0

zafi
Autor odpoveď zmazal
luci1012
Autor odpoveď zmazal
anonym_c61eb3
26. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_c61eb3 a co teda ine robi? 10r chalan.okrem treningov/sportu. S cim sa hra?

@anonym_autor gravitrax stavebnica napr. Vždy si vymyslia nejakú hru, zábavku s mladšími. Veľa času trávime vonku na dvore, kde si tiež vždy niečo vymyslia. Nestíhame sa nudiť

evazhoufova
26. sep 2025

Krúžky, lego, knihy, bazén, prechádzka….

evazhoufova
26. sep 2025

A ano aj si zahrať hru, ale mobil ešte nepotrebuje a hra skôr výnimočne nie ako pravidlo

anonym_ac213b
26. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_ac213b cize po splneni uloh sedia za tv? Aj viac hodin?

@anonym_autor Ak si pozrú dáku dlhšiu rozprávku, tak áno sedia aj cca 2 hodiny, nevypnem im to v prostred rozprávky. No ako píšem v poslednej vete tak deti sa nevenujú len TV alebo úlohám, keď prídu domov. Čítajú aj knihy, hráme spoločenské hry, prípadne idú za kamarátmi von, alebo kamarátov majú u nás doma a bavia sa, chodíme na bicykel ak nieje zlé počasie, na ihrisko a aj kopec iných vecí....v posteli musia byť už o 21:00.... nebudem tu celé denné harmonogramy vypisovať.

K otázke vyššie: áno dá sa dať aj do PC zámok. My máme na PC a aj na TV heslo, keďže nám TV ide cez PC, bez toho aby som dala heslo si to sami nezapnú.

shee11
26. sep 2025

pokial robí užitočné veci, neobmedzujem ho. rád pozerá niečo náučné na youtube, alebo skúša programovať, alebo robiť v grafických programoch. aj sa hrá, ale tak 30 min. Na telefóne nemá žiadne sociálne siete, nepozerá shortky, to je pre mňa dôležité. Večer - ako večerníček - pozerá 30 min. youtube, väčšinou nejaké minecraft videá.

jananovotna88
26. sep 2025

11 ročný ani nestíha škola, treming, učenie presun. Pozrie si čo chce , ale málo. V nedeľu doobeda má na hry viac času

20erika07
26. sep 2025

Uz si nepamätám ako to mal syn, tusim v 10tich este nemal telefón, alebo len taky shitný na zavolanie len. Nikdy sme nemali PC, hrával plejko ked nemal čo robiť, nestopovala som to, nebolo treba.
Teraz mam 11rocnu a to je úplne iné s nou. Sice hry nehrava, 3x týždenne ma krúžok, chodí stale von ked ma čas a je pekne počasie, poprípade su u nas jej kamošky, no ale cez ten mobil su schopné aj 2hodiny spolu volať cez whatsapp, robia si spolu úlohy, alebo nieco vyrábajú alebo len klábosia. Predtým dost pozeravala videa na YouTube na tvorenie a časom som sa pridala k nej, lebo aj mna to jeden cas bavilo a tvorili sme spolu veľa este aj pre kamosky, skvele inšpiracie su tam.
TV skor nepozerá ako pozera, vynimocne 2x do mesiaca si pusti daku rozprávku z nejakej platformy. Veľa tancuje ,tanec je jej vášeň a tancuje aj súťažne. Dostala zaciatkom roka aj psíka, takze jej pribudli nové povinnosti.
Vždy je pripravená do skoly, učí sa na jednotky ,je nápomocná ked treba, nemame s nou žiadne problémy, nemame jej prečo časovo obmedzovat mobil, jedine co musí byt je rodičovská kontrola, bez toho by mobil ani používať nemohla.

autor
26. sep 2025
@jananovotna88

11 ročný ani nestíha škola, treming, učenie presun. Pozrie si čo chce , ale málo. V nedeľu doobeda má na hry viac času

@jananovotna88 nas tiez ma 3x tyzdenne treningy, ale v case po skole a pred treningom hned siaha po mobile.. ten mu vypne po hodine.. potom prejde bud k tv abo pc. Mi to pride vela.

Strana
z2