icon

Mám kúpiť smart hodinky pre 4-ročné dieťa?

9. okt 2025

Ahojte, rozmyslam, co kupit synovi na Vianoce... Ma 4 roky, vo Februari ma 5. Strasne tuzi po smart hodinkach, co ale nechcem.... Nema mobil samozrejme.. Ani tablet...
Avsak, jeden chlapcek mal v skolke a odvtedy je do toho poblazneny..
Nasla slm od vtech hracku, kvazi smarthodinky, ALE.
Nosi okuliare, ma dost vysoku pluskovu dioptriu a aj amblyopiu, kvoli ktorej aj cvicime.

Co myslite? Kupit? Nekupit?

Prilozim link do komentu.

Strana
z2
autor
9. okt 2025

@anonym_autor
Inak syncek vidi s okuliarmi vyborne. Aj drobne.

https://www.vtech.sk/p/607/kidizoomc2ae-smartwa...

autor
9. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor
Inak syncek vidi s okuliarmi vyborne. Aj drobne.

https://www.vtech.sk/p/607/kidizoomc2ae-smartwa...

sevrin
9. okt 2025

Keď sa malým deťom dajú do rúk tablety, smartphony alebo smarthodinky, postupne sa menia na zvery. Varovanie pre budúce generácie.

dobromila
9. okt 2025

@anonym_autor nekupuj mu to. Okrem iného nie sú ani dizajnované na také útle rúčky, ale to je úplne najposlednejší dôvod. Som viacnásobná mama.

zuza.m
9. okt 2025

A co na tych hodinkach bolo take ze ich chce mat ?nejake hry?ja osobne som dcere do skoly kupila hodinky z ktorych sa dalo telefonovat,zistivat polohu a aj odpocuvat hlas .ale bola starsia vedela uz citat a ovladat ich aby ma mohla kontaktovat ked isla vons kamaratkami a tak

lulu0123
9. okt 2025

Nekupovala by som.Na co.Ja som kupovala az skolackam ked zacali same chodit na kruzky.Vedeli zavolat,videla som ich polohu.Ale skolkarovi,uplne zbytocne.

anonym_01dbfc
9. okt 2025

@anonym_autor moje ich tiež chcelo. Dostalo a malo ich na rukách 2x. Inak ho už nezaujímajú

natassha1
9. okt 2025

ma len styri roky, pride mi to skoro a dost aj zbytocne. este by som pockala. 🙂

lauruska_sumienka
9. okt 2025

svagrina kupila detom - skolakom, vtedy jeden bol druhak, druhy stvrtak. nenosi ich ani jeden, nemaju pre to vyuzitie. vsade ich dovezie i odvezie, ak nieco nutne v skole,tak ucitelka da vediet.
pories preco ich chce. kvoli hram? alebo len preto ze to ma ine dieta?

hipuska
9. okt 2025

suhlasim, u nas ich to tiez bavilo chvilku. Ale, ak mu chces urobit daco, kup mu z temu za par e, potesi sa pod stromcekom a potom zapadnu prachom

anonym_2e1d9c
9. okt 2025

@anonym_autor zbytočne vyhodené peniaze. Dieťa v takom veku nepotrebuje Smart hodinky, ani ich nebude využívať. Zapadnú prachom. Radšej mu kúp niečo, čo rozvíja motoriku, pamäť, fantaziu. Píšem z vlastných skúseností.

anonym_49a441
9. okt 2025

Takže už vie určiť koľko je hodin hej?

anonym_4ddbc9
9. okt 2025

Moj ma hodinky mal teraz 6. Ale hodinky vyuzivam na to, ze ked je von volam mu na ne nech ide domov. Alebo zavola on mne ze ide niekde ku susedom.
Na nic ine ich nepouziva.

chrobak7
9. okt 2025
@sevrin

Keď sa malým deťom dajú do rúk tablety, smartphony alebo smarthodinky, postupne sa menia na zvery. Varovanie pre budúce generácie.

@sevrin Toto sú názory ľudí, čo žili v minulom tisícročí.

Svet sa informatizuje, ľudia čoraz viac využívajú inf. technológie. Naši pradedkovia poznali možno rádio, niektoré ho mali aj doma. Dedkovia už mali hodinky a niektorí mali doma telku. Rodičia už dospievali s mobilmi. Terajšia generácie mládeže už žije so smart zariadeniami a internetom. Ďalšie generácie už budú možno on-line napojené do siete cez nejaké zariadenia.

Technológia nerobí ľudí divokými, ale dáva im vedomosti.

chrobak7
9. okt 2025

@anonym_autor Ja na rozdiel od ostatných konzervatívnych názorov, si myslím, že by si mu to mohla kúpiť. Nie je to tak závratná suma, malého to poteší a aj v kolektíve mu to pomôže nebyť outsiderom.

Ty poznáš svojho syna a vieš, či je technicky zdatný, aby sa naučil s nimi robiť. Ja som synovi nelimitoval takéto technologické hračky, napr. v 6 rokoch dostal Playstation, už predtým dostal CD prehrávač.

Niektorí tu tvrdia, že ho to nebude baviť. Nechaj, nech sa on rozhodne, či ho to bude alebo nebude baviť. Aj dospelí si kupujú hovadiny, ktoré potom použijú 1 alebo 2 krát (odšťavovače, jogurtovače, rôzne masážne prístroje, činky, rotopedy,....).

Pozeral som tie hodinky a nie je to vyložene len zabíjač času. Má to aj výučbové módy.

Alebo mu kúp topánky či rukavice a uvidíš, ako sa bude tváriť, keď si ich rozbalí pod stromčekom. Nepotešil by sa viac tým hodinkám? Budeš najsuper mama.

anonym_49a441
9. okt 2025
@chrobak7

Svet sa informatizuje, ľudia čoraz viac využívajú inf. technológie. Naši pradedkovia poznali možno rádio, niektoré ho mali aj doma. Dedkovia už mali hodinky a niektorí mali doma telku. Rodičia už dospievali s mobilmi. Terajšia generácie mládeže už žije so smart zariadeniami a internetom. Ďalšie generácie už budú možno on-line napojené do siete cez nejaké zariadenia.

@chrobak7 co 4 rocneho naučí lepšie ako reálna skúsenosť so svetom a ľuďmi
Nech sú,,online,, v realite v prvom rade a s tým sa naučiť pracovať, môj názor

chrobak7
9. okt 2025
@anonym_49a441

@chrobak7 co 4 rocneho naučí lepšie ako reálna skúsenosť so svetom a ľuďmi
Nech sú,,online,, v realite v prvom rade a s tým sa naučiť pracovať, môj názor

@anonym_49a441 On-line v realite budeme my, v domovoch dôchodcov. Nová generácia bude s technológiu vyrastať.

anonym_49a441
9. okt 2025
@chrobak7

@anonym_49a441 On-line v realite budeme my, v domovoch dôchodcov. Nová generácia bude s technológiu vyrastať.

@chrobak7 nech vyrastajú ale az po tom čo sa vedia v realite obracať
som za

elanor
9. okt 2025

v skolke ich nepotrebuje a do skoly ich nosit nebude moct. V skolach su dnes zakazane jak mobily, tak a inteligentne hodinky.
Tak naco by boli?
Treba mu vysvetlit, ze nemoze a ani nemusi mat kazdu sprostost co niekde vidi...

sajmonka_1216
9. okt 2025

Učím v MŠ a deti u nás nič také mať nemôžu.. a keď nabudúce niekto príde s koňom, tak kúpiš koňa lebo sa mu to páčilo?
Akože je to hračka, nie je to nič zlé, v pohode..ale aby bol dôvod to, že to má iný chlapec v škôlke?

sajmonka_1216
9. okt 2025
@chrobak7

@anonym_autor Ja na rozdiel od ostatných konzervatívnych názorov, si myslím, že by si mu to mohla kúpiť. Nie je to tak závratná suma, malého to poteší a aj v kolektíve mu to pomôže nebyť outsiderom.

Ty poznáš svojho syna a vieš, či je technicky zdatný, aby sa naučil s nimi robiť. Ja som synovi nelimitoval takéto technologické hračky, napr. v 6 rokoch dostal Playstation, už predtým dostal CD prehrávač.

Niektorí tu tvrdia, že ho to nebude baviť. Nechaj, nech sa on rozhodne, či ho to bude alebo nebude baviť. Aj dospelí si kupujú hovadiny, ktoré potom použijú 1 alebo 2 krát (odšťavovače, jogurtovače, rôzne masážne prístroje, činky, rotopedy,....).

Pozeral som tie hodinky a nie je to vyložene len zabíjač času. Má to aj výučbové módy.

Alebo mu kúp topánky či rukavice a uvidíš, ako sa bude tváriť, keď si ich rozbalí pod stromčekom. Nepotešil by sa viac tým hodinkám? Budeš najsuper mama.

@chrobak7 súhlasím s tebou celkom, len nie s tým dôvodom, že mu to pomôže nebyť outsiderom.. to znamená, že in sú len deti, ktoré majú všetko moderné a keď to nemajú tak sú outsideri? My naše deti v škôlke takto nevedieme a takéto veci si ani nosiť nemôžu. Človeka predsa nerobia veci, je úplne jedno či majú hodinky, telefón alebo nie.. Nie je o nič horší, nie každý na to má.

mofa
9. okt 2025

Nie, nie, nie🙈

chrobak7
9. okt 2025
@sajmonka_1216

@chrobak7 súhlasím s tebou celkom, len nie s tým dôvodom, že mu to pomôže nebyť outsiderom.. to znamená, že in sú len deti, ktoré majú všetko moderné a keď to nemajú tak sú outsideri? My naše deti v škôlke takto nevedieme a takéto veci si ani nosiť nemôžu. Človeka predsa nerobia veci, je úplne jedno či majú hodinky, telefón alebo nie.. Nie je o nič horší, nie každý na to má.

@sajmonka_1216 Možno ich k tomu vediete, ale v živote (aj v škole) to funguje inak. Rodičia vedú deti k iným hodnotám. A vždy to tak bolo, kto mal, ten bol frajer. Za mojich čias, kto mal rifle a digitálky, patril k elite (tým frajerom v triede). Nešlo o šikanovanie, ani o ponižovanie. Ale tak to je.

Ale ani pre mňa to nie je prvoradý dôvod, len ako vedľajší efekt. Prvoradý dôvod je podľa mňa splnenie realizovateľnej túžby dieťaťu (jasné, že koňa alebo lietadlo mu kupovať nebudem). Potom je tá edukatívna stránka - nech pozná čo najviac vecí, nech to vie ovládať. Kto vie, kedy sa mu to v živote zíde.

zabka79
9. okt 2025

@anonym_autor syn mal telefonovacie hodinky ktore nosil v prvych rocnikoch zs. Pre 4 r. Je to asi moc skoro

autor
9. okt 2025

Dakujem a dakujem!!!! Rozmyslim si, teda. S tymito nevie telefonovat, iba obsahuje hry, vie robit videa, fotky, a taketo veci. Je to hracka

sevrin
9. okt 2025
@chrobak7

@chrobak7 ty máš názor, ja mám deti.

chrobak7
9. okt 2025
@sevrin

@chrobak7 ty máš názor, ja mám deti.

@sevrin Aj ja mám deti a nie sú z nich zvery. Problém bude asi niekde inde.

sajmonka_1216
9. okt 2025
@chrobak7

@sajmonka_1216 Možno ich k tomu vediete, ale v živote (aj v škole) to funguje inak. Rodičia vedú deti k iným hodnotám. A vždy to tak bolo, kto mal, ten bol frajer. Za mojich čias, kto mal rifle a digitálky, patril k elite (tým frajerom v triede). Nešlo o šikanovanie, ani o ponižovanie. Ale tak to je.

Ale ani pre mňa to nie je prvoradý dôvod, len ako vedľajší efekt. Prvoradý dôvod je podľa mňa splnenie realizovateľnej túžby dieťaťu (jasné, že koňa alebo lietadlo mu kupovať nebudem). Potom je tá edukatívna stránka - nech pozná čo najviac vecí, nech to vie ovládať. Kto vie, kedy sa mu to v živote zíde.

@chrobak7 nuž, to je pravda.. z rodiny si dieťa berie rôzne predsudky, stereotypy a pod... tiež sme mali rodičov, ktorí svoje deti obliekali len do najznačkovejších a najdrahších vecí a už tomu dieťaťu vštepovali, že ty si najkrajšia, lebo ty máš najkrajšie veci, sú drahé, nikto také nemá, len ty.. a to dieťa sa aj potom bralo tak, že ono je naj, lebo ja mám to, to a to... no a my potom môžeme robiť čo chceme v škole s takou výchovou... je to smutné niekedy

winki13
9. okt 2025

Nezdá sa mi, že by v škôlke mohol mať hodinky a v škole už vôbec nie. Moje deti 10 a 7 rocne maju. Starsi ma riadne s mobilom prepojene, ale ma ich len ked ide von po skole. Mladsí dostal teraz, mala som akciu k paušálu za 1 euro, inak by nemal a jedine, kvoli comu to chcel a vyuzíva je krokomer, keď ideme von a na výlety.

maminkadeticiek
9. okt 2025

No absolutne a definitivne NIE.Rodicia,vy uz fakt nedokazete pouzit mozog racionalne a povedat vlastnemu dietatu nie??To kde sme sa dopracovali??

Strana
z2