Mám kúpiť smart hodinky pre 4-ročné dieťa?
Ahojte, rozmyslam, co kupit synovi na Vianoce... Ma 4 roky, vo Februari ma 5. Strasne tuzi po smart hodinkach, co ale nechcem.... Nema mobil samozrejme.. Ani tablet...
Avsak, jeden chlapcek mal v skolke a odvtedy je do toho poblazneny..
Nasla slm od vtech hracku, kvazi smarthodinky, ALE.
Nosi okuliare, ma dost vysoku pluskovu dioptriu a aj amblyopiu, kvoli ktorej aj cvicime.
Co myslite? Kupit? Nekupit?
Prilozim link do komentu.
@sevrin Toto sú názory ľudí, čo žili v minulom tisícročí.
Svet sa informatizuje, ľudia čoraz viac využívajú inf. technológie. Naši pradedkovia poznali možno rádio, niektoré ho mali aj doma. Dedkovia už mali hodinky a niektorí mali doma telku. Rodičia už dospievali s mobilmi. Terajšia generácie mládeže už žije so smart zariadeniami a internetom. Ďalšie generácie už budú možno on-line napojené do siete cez nejaké zariadenia.
Technológia nerobí ľudí divokými, ale dáva im vedomosti.
@chrobak7 áno a potom sú deti také sprosté, že nepoznajú ani hodiny a nevedia poriadne rozprávať.
Ak si myslite, ze by to dieta vyuzilo, resp. ze by ste to aj vy vyuzili, ze chodi dieta trebars same na dvor sa hrat alebo podobne, ze potrebujes mat nejaky prehlad, tak smelo do toho. My ideme kupovat Carneo hodinky na Vianoce teraz. Aj ked teda vek je vyssi o nieco.
@chrobak7 áno a potom sú deti také sprosté, že nepoznajú ani hodiny a nevedia poriadne rozprávať.
@jankasmejka Toto je také všeobecné tvrdenie, ktoré zďaleka nie je pravdivé. Aj medzi deťmi sú chytrejšie a menej chytré tak, ako medzi dospelými sú šikovní a potom mentálne pomalší. Ale zvaľovať vinu , že niektorí jedinci sú menej inteligentní na informačné technológie je nezmysel.
@anonym_autor Keď bude mať 15 a bude chcieť silnú motorku, tiež ju dostane? Asi som fakt stará, že to nechápem.
@anonym_autor Keď bude mať 15 a bude chcieť silnú motorku, tiež ju dostane? Asi som fakt stará, že to nechápem.
@drobcek100 Prečo dávaš ako príklad takéto nezmysly? Treba rozlišovať medzi nejakými hračkami (hodinky) a motorkou, na ktorej v 15 rokoch logicky nemôže jazdiť.
@drobcek100 dobru blbost si napisala 😀
@drobcek100 Prečo dávaš ako príklad takéto nezmysly? Treba rozlišovať medzi nejakými hračkami (hodinky) a motorkou, na ktorej v 15 rokoch logicky nemôže jazdiť.
@chrobak7 mas uplnu pravdu. Je to iba hracka. Ziadne smart hodinky, neviem preco adminky zmenili nazov. Moze si fotit, pocuvat hudbu, hrat sa. Idealne pre pleopticke cvicenie.
Keď sa malým deťom dajú do rúk tablety, smartphony alebo smarthodinky, postupne sa menia na zvery. Varovanie pre budúce generácie.
@sevrin presne tak, švagriná vzala svojmu 5 ročnému tablet, začal vrieskať až vyskočil a kopol ju.
@sevrin presne tak, švagriná vzala svojmu 5 ročnému tablet, začal vrieskať až vyskočil a kopol ju.
@margotka17 Za to ten tablet nemôže. On má svoju povahu, možno aj ovplyvnenú výchovou. Je asi výbušný typ, treba sa tomu venovať.
Keď bude mať 15 a zoberú mu mobil, tak čo urobí? A aký bude, ak mu už nikdy v živote nedajú žiadnu elektronické zariadenie do ruky? Bude z neho flegmatik?
Takže tvrdiť, že elektronika robí ľudí agresívnymi nie je pravda. To je ako keby si tvrdila, že bojové hry vychovajú z detí vrahov.
@chrobak7 mas uplnu pravdu. Je to iba hracka. Ziadne smart hodinky, neviem preco adminky zmenili nazov. Moze si fotit, pocuvat hudbu, hrat sa. Idealne pre pleopticke cvicenie.
@anonym_autor Navyše pozri si, pre akú vekovú kategóriu je tá hračka určená:
Technické údaje:
Hodinky jsou vhodné pro děti od 4 do 7 let.
OBSAH BALENÍ...
Keď mu to kúpiš na 8. narodeniny, tak si to na ruku ani nedá, lebo by sa od hanby prepadol pred spolužiakmi. To ako keby 15 ročný dostal obedár s obrázkami pokémonov.
@margotka17 Za to ten tablet nemôže. On má svoju povahu, možno aj ovplyvnenú výchovou. Je asi výbušný typ, treba sa tomu venovať.
Keď bude mať 15 a zoberú mu mobil, tak čo urobí? A aký bude, ak mu už nikdy v živote nedajú žiadnu elektronické zariadenie do ruky? Bude z neho flegmatik?
Takže tvrdiť, že elektronika robí ľudí agresívnymi nie je pravda. To je ako keby si tvrdila, že bojové hry vychovajú z detí vrahov.
@chrobak7 skôr by som povedala, že je rozmaznané, všetko mu vždy dovolia, je jedináčik, tak nech ma. Rodičia sú hrdý na to, že žiaden spolužiak ich syna nemá v detskej izbe televízor, kde si môže hrať hry, ibaich syn ...Tu bude chýba inde, ale mne je to jedno, je to ich dieťa.
@anonym_autor ja by som mu kúpila auto a zaplatila šoférak (irony)
Akože sila, ja neviem, ze jedna matka nevie co ma kúpiť, podotykam 5 rocnemu dietatu????
@anonym_autor ja by som mu kúpila auto a zaplatila šoférak (irony)
Akože sila, ja neviem, ze jedna matka nevie co ma kúpiť, podotykam 5 rocnemu dietatu????
@anonym_f9d0cc trochu to prezivas. 😀 klud.
@anonym_autor podľa mňa nie. Je to priskoro. Možno, až keď pôjde do školy.
tie hodinky su dost hlupe. Nic na nich sa poriadne neda, mini display. 4 rocny z nich nebude mat ziaden osoh. Kup mu takyto fotacik aj s tlaciarnou. U nas to riadne islo v tomto veku v celej rodine. Ak teda, nechces tie hodinky na telenovanie ale 4 rocny ich aj tak nebude vediet poriadne pouzivat.....
tie hodinky su dost hlupe. Nic na nich sa poriadne neda, mini display. 4 rocny z nich nebude mat ziaden osoh. Kup mu takyto fotacik aj s tlaciarnou. U nas to riadne islo v tomto veku v celej rodine. Ak teda, nechces tie hodinky na telenovanie ale 4 rocny ich aj tak nebude vediet poriadne pouzivat.....
@hipuska jej tiez super napad. Dakujem

A navyše - to nie sú smart hodinky, ak si to viacerí nevšimli. Je to elektronická hračka, také modernejšie Tamagoči. A Tamagoči mali za našich čias aj 5 ročné deti.