PlayStation 5 alebo Nintendo Switch pre osemročného chlapca?
Ahojte, riešime darček na narodeniny pre syna. On chce PS5 lebo to majú spolužiaci, ale mne sa zdá že tie hry sú tam dosť násilné. Rozmýšľam skôr nad Nintendo Switch lebo sú tam tie hry s Mariom a zdá sa mi to také detskejšie. Čo tie deti v tomto veku reálne viac baví? Bojím sa že ak kúpim Nintendo tak po mesiaci povie že to je nuda a bude pýtať to PlayStation. Máte niekto obe doma a viete porovnať čo je lepšie?
Vsetko ma vyhody a nevyhody. Ak maju kamosi PS5, bude lepsie PS5. Ake nasilne hry mu tam pustis je na tebe. Playstation ma obrovske mnozstvo hier vhodnych pre det (6+)i. Ale ak chce hrat minecraft s kamosmi online, a oni su na PS, tak switch mu bude na nic. Dorazne kontroluj co sa hra a malo by to byt ok. Dodam, ze switch samotny je tiez super koznola. PS: onine hranie vyzaduje subscription - ako na switch, tak na PS. Len aby si s tym ratala. A mame doma obe.. Swtich je na cesty, 2x PS5 doma (jedna moja a jedna pre decka).
Tiez nie som ani za jedno. Zbytocne ucit dieta zavislosti uz takto skoro.
@anonym_autor isla by som do PS5, lebo bude chciet hrat s kamosmi isto (skor ci neskor urcite), tak nech moze. PS ma obrovske mnozstvo hier, ktore nie su nasilne, my mame doma PS4, ma to mrte roznych pretekarskych hier, prekazkovych hier, logickych, stavebnicovych, proste co len chces.
Keď majú všetci možní spoluhráči Playstation, tak s Nintendom veľký úspech nebude. U nás napr. Nintendo frčí, ani jeden nechcel nikdy Playko, ale onlinovky hrajú na počítačoch.
Ved ked chce PS5 tak nechapem, preco vobec rozmyslas o Nintende. Bude hrat s kamosmi. Moji rodicia na mna v detstve az tak nedozerali, ze ake hry hravam a hravala som aj bitky, aj strielacky.... vsetko s mierou, samozrejme. Nie je zo mna ziaden delikvent, nasilnik ani zavislak. Som normalne vystudovany, zamestnany clovek bez psychickych poruch (a jem od detstva aj sladkosti 🙄)
Keď chce PS, tak PS. Na switchi si s kamarátmi nič nezahrá. A hlavne na switchi je predsa 3 a pol hry. Pár spoločenských Mário hier (neviem s kým chce hrať, ak kamaráti switch nemajú) pokémoni a animal crossing. A to sú také dievčenské hry. A zbytok sa dá hrať na aj iných platformách.
A keď píšeš že switch a nie switch 2... na starý switch už aj tak nič nové nevyjde. To už je prakticky mŕtva konzola. Switch sa kupuje iba ak chceš hrať na cestách, alebo ak potrebuješ mať tie vyššie spomenuté, exkluzívne pre switch: Mária (na to ale fakt potrebuješ viac ľudí, to sú party hry) pokémonov alebo AC.
Ak chce chalan hrať s kamarátmi, tak switch mu je totálne na nič.
Tiez nie som ani za jedno. Zbytocne ucit dieta zavislosti uz takto skoro.
@anonym_7d8602 preboha, aka zavislost?..snad dieta kontrolujes...
Ved ked chce PS5 tak nechapem, preco vobec rozmyslas o Nintende. Bude hrat s kamosmi. Moji rodicia na mna v detstve az tak nedozerali, ze ake hry hravam a hravala som aj bitky, aj strielacky.... vsetko s mierou, samozrejme. Nie je zo mna ziaden delikvent, nasilnik ani zavislak. Som normalne vystudovany, zamestnany clovek bez psychickych poruch (a jem od detstva aj sladkosti 🙄)
@anonym_2c1c68 tu to helikopterovym matkam nevysvetlis
Hry bude hrať také, aké povolíš. Nintendo nie je len mario a ps nie sú len strielačky. Ak chce ps5, tak voľ ps5 a nie nintendo.
@anonym_autor pre 8 ročného ani jedno ank druhé .. netreba vytvárať zavislost na genblovanie hier, v takom skorom veku, pretože o 7 rokov ho to prestane baviť, ak nie skôr, potom bude robiť čo?

Switch