Riešenie problémov s telefónom a psychikou teenagerov
Ahojte! Mám taký problém. Moja dcérka má problémy, keď je na mobile. Aby ste to lepšie pochopili- je na telefóne možno iba 20 minút a keď ho odlozi, nevie sa vcítiť do tej reality. Príde jej to hrozne divné. A to na tom je iba cca 20 minút. Potom uz viac. Keď niekde ideme, nevie sa sústrediť na realitu. Je akoby ,,mimo". Kým ostatné jej kamošky sú na mobile aj 4 hodinky, a vidia svet aj realitu vnímajú normálne. Potrebujem súrne pomôcť. Psychologička jej iba povedala, ze načo je na mobile, keď jej to škodí. Nesnažili sa prísť na riešenie. A mobil bude potrebovať aj v živote aj v profesii ďalej, ako aj v niektorých školách.
A čo robí na tom mobile? Hrá hry? Ak áno tak to nebude potrebovať v škole. Ani tik tok a podobne...
kolko ma rokov?
@anonymouss44 išla by som s ňou k psychiatricke.Preco chodíte k psychológovi?oči má v poriadku?Mobilom to nebude
No nieco take som asi mala zo zaciatku, ked som mala internet, ale to je asi mozno len take intenzivne prezivanie, ze sa vie silno psychicky adaptovat na nejaku cinnost a je to specificke. Casom si urcite zvykne a uz to ani nebude vnimat. Niekedy som aj mala pocit, ze mi je z pocitaca zle, ze ma to drazdi a tak taha celu do krcu a napatia :D ale to je asi normalne, lebo dnes sa o tom hovori casto, jak to cloveka oblbuje. Zvlast ked je to zaciatocnik, je to mozno jak s cigaretou, ze po prvej sa ides skoro povracat. Akoze nemyslim ze ide o nejake odtrhnutie od reality, zvlast ked si uvedomuje svoj zmeneny stav mysle, len ze citi ten dopad na ten pocit v hlave. Trosku zataz, mozno jak aj s telom, co si bezne neuvedomujes, ale po cviceni si cela znicena. Aj ten internet ti moze akoby ostat chvilu v hlave, kym vysumi a mas to jak pricvaknuty nerv alebo take otlacenie ci co…
A este dajme tomu, epileptici maju take obmedzenie s obrazovkami, tak ked uz nieco vysetrovat, mozno jej najdu nejake podrazdenie u neurologa.
Mňa tiež napadla epilepsia, alebo iné ochorenia mozgu. Zájdi s ňou určite aj k neurológovi a pre istotu aj k psychiatrovi. Ešte ma napadá schizofrénia, vtedy je človek tak spomalený. Držím vám palce nech sa podchyti a nájde príčina.
@anonymouss44 išla by som s ňou k psychiatricke.Preco chodíte k psychológovi?oči má v poriadku?Mobilom to nebude
@anonym_b37b8a oči má v poriadku. Chodíme s ňou k psychologovi aj psychiatrovi. Kvôli traume zo škôlky, ktorú si nepamätá
No nieco take som asi mala zo zaciatku, ked som mala internet, ale to je asi mozno len take intenzivne prezivanie, ze sa vie silno psychicky adaptovat na nejaku cinnost a je to specificke. Casom si urcite zvykne a uz to ani nebude vnimat. Niekedy som aj mala pocit, ze mi je z pocitaca zle, ze ma to drazdi a tak taha celu do krcu a napatia :D ale to je asi normalne, lebo dnes sa o tom hovori casto, jak to cloveka oblbuje. Zvlast ked je to zaciatocnik, je to mozno jak s cigaretou, ze po prvej sa ides skoro povracat. Akoze nemyslim ze ide o nejake odtrhnutie od reality, zvlast ked si uvedomuje svoj zmeneny stav mysle, len ze citi ten dopad na ten pocit v hlave. Trosku zataz, mozno jak aj s telom, co si bezne neuvedomujes, ale po cviceni si cela znicena. Aj ten internet ti moze akoby ostat chvilu v hlave, kym vysumi a mas to jak pricvaknuty nerv alebo take otlacenie ci co…
A este dajme tomu, epileptici maju take obmedzenie s obrazovkami, tak ked uz nieco vysetrovat, mozno jej najdu nejake podrazdenie u neurologa.
@leidin ďakujem. No práveže mobil má už dlho. A dnes mi povedala, že tak isto to má napríklad aj s knižkou keď číta. Alebo keď robi nejaký PL v škole a sústreďuje sa iba na ňho. Na neurológii sme boli. Poslali ju na MR, no veľmi sa toho bojí. Zašli sme tam s ňou a dostala paniku. Nič sa nedalo robiť, museli sme odísť
A čo robí na tom mobile? Hrá hry? Ak áno tak to nebude potrebovať v škole. Ani tik tok a podobne...
@anonym_488cf6 nie, učí sa z neho.

@anonymouss44 To musi byt pre vas obe tazke. Skus jej to nebrat ako „si na mobile“, ale opytaj sa: co presne citis ked ho odlozis? Je ti na odpadnutie, toci sa ti hlava, alebo mas pocit ze nie si ty? Zapisujte si to tyzden – kedy, ako dlho bola na mobile, co potom citila. S tymto zaznamom chodte k inej psychologicke alebo k pedopsychiatrovi. Vacsina deti to ma naopak, takze vas pripad si zasluzi viac ako jednu vetu. Mobil bude potrebovat, mas pravdu, treba najst ako s nim fungovat, nie ho zakazat.