Volacie hodinky pre deti: Paušál alebo kreditná karta?
Ahojte, kúpila som synovi volacie hodinky a plánovala som len kreditovú sim kartu zriadiť. Aby som mala spotrebu viac pod kontrolou. Volať budeme aj tak volať skôr my jemu. Ale u operátora ma presviedčali na paušál. Že kvôli lepšej funkčnosti dát pre GPS. Je to skutočne tak? Alebo sa dá v pohode aj na dátach bez paušálu fungovať? Ďakujem za info
@denifa oklamali ťa aby si viac platila, dáta na kredit a dáta na paušál fungujú rovnako, GPS ich nerozlišuje či sú z kreditu alebo z paušálu
na hodinky ti stačí mesačne 1GB a to máš balíček v 4ka za 2€ mesačne, v O2 za 3€ mesačne
Tie dve odpovede nad tym su spravne, GPS naozaj nerozlisuje, ci data prisli z kreditu alebo z pausalu. To ti u operatora len skusili predat drahsie.
Je tam ale iny detail, na ktory sa pri detskych hodinkach zabuda a je dolezitejsi ako typ karty. Pozri sa do specifikacie hodiniek, ake siete vedia. Velka cast lacnejsich modelov je stale len 2G, pripadne 2G a 3G. 3G je na Slovensku vypnute od konca 2024, takze taketo hodinky spadnu do 2G. Volanie a sms tam funguju normalne, ale data maju v 2G strop niekde okolo 250 kbps a lokalizacia sa potom nacitava strasne dlho alebo vobec. Rodic to riesi ako "pokazila sa mi appka", pritom je to sietou.
Ak vidis v specifikacii LTE alebo VoLTE, mas pokoj. Telekom uz aj ohlasil, ze 2G vypina v januari 2029, takze cisto dvojkove hodinky su investicia na par rokov.
A este k tej kreditke. Ak sa nimi bude volat malo, over si u operatora, ako dlho plati kredit bez dobitia. Pri niektorych predplatenkach po case cislo zdeaktivuju a hodinky ti prestanu chodit z uplne banalneho dovodu.

Nasa ma prima kids zriadenu pod mojim pausalom kazdy mesiac jej tam idu 3eura a asi 500mb alebo 1gb neviem uz presne a bohato staci..na volanie s kamosmi aj lokalizaciu.s nami si vola zadarmo mam ju v rodinnej skupine.a spravy idu cez rodinny chat cez data. Ak by to nestacilo zdvihnem na 4 alebo 5e ale zatial uplne v pohode su mesiace kedy neprevola skoro nic a kredit sa jej tam setri teraz je niekde okolo 11e. Dolezity bude ten datovy balik ak chces aby hodinky fungovali na lokalizovanie ak budes mat maly objedm dat moze sa stat ze koncom mesiaca uz lokalizacia nebude fungovat lebo data budu precerpane.