icon

Ako ušetriť miesto v detskej izbe pre dve deti?

20. júl 2026

Máme dať dve deti do jednej izby a riešime, ako tam vôbec dostať všetko.
Postele, písací stôl, skrine, hračky, školské veci… na papieri to vyzerá ešte ako tak, ale v reále mám pocit, že tam nebude kde prejsť. Poschodová posteľ sa mi najprv nepáčila, teraz nad ňou začínam rozmýšľať.
Zaujíma ma, čo vám v malej detskej izbe najviac ušetrilo miesto. Nábytok, posteľ, úložné boxy, niečo na mieru… čokoľvek, čo by ste dali znova. ďakujem.

elenka.k
20. júl 2026

@anonym_autor a čo :
https://favi.sk/produkty/p/postel-s-pristelkou-...

či? Stoly sme mali spojené - pripevnené o skrine z boku, napr.

autor
20. júl 2026
@elenka.k

@anonym_autor a čo :
https://favi.sk/produkty/p/postel-s-pristelkou-...

či? Stoly sme mali spojené - pripevnené o skrine z boku, napr.

@elenka.k Mne sa to zdá nepraktické, ak by si napr. chceli ľahnúť cez deň, asi by si zavadzali :-/

anonym_b8bd60
20. júl 2026

@anonym_autor Mame malu panelakovu detsku izbu. Poschodovu postel som nechcela, jednak preto, ze deti byvali casto chore a jednak aj kvoli komfortu. Osvedcilo sa mi to, deti si hocikedy na posteli citaju alebo syn si zvykne na chvilu oddychnut, lahnut a pocuvat hudbu. Okrem posteli mame na mieru vstavanu skrinu a od stolara na mieru stoly a nad nimi vyklopne skrinky. Izba je sice mala, ale takto je funkcna uz vela rokov. Vyuzili sme kazdy centimeter.

anonym_7a2abd
20. júl 2026
@anonym_b8bd60

@anonym_autor Mame malu panelakovu detsku izbu. Poschodovu postel som nechcela, jednak preto, ze deti byvali casto chore a jednak aj kvoli komfortu. Osvedcilo sa mi to, deti si hocikedy na posteli citaju alebo syn si zvykne na chvilu oddychnut, lahnut a pocuvat hudbu. Okrem posteli mame na mieru vstavanu skrinu a od stolara na mieru stoly a nad nimi vyklopne skrinky. Izba je sice mala, ale takto je funkcna uz vela rokov. Vyuzili sme kazdy centimeter.

@anonym_b8bd60 Paneláková detská izba musí byť zákonite malá, či ako? My sme deťom nechali najväčšiu izbu v byte a spálňu sme si dali do najmenšej izby.

lulana79
20. júl 2026

Poschodova postel usetri miesto... Ja som napr. mala komodu s oblecenim v obyvacke... rovnako v obyvacke bol zriadeny detsky kutik, takze vela hraciek bolo mimo izbu. Nedalo sa to inak poriesit.

anonym_981647
20. júl 2026

Keď sa ti nepáči poschodová posteľ, tak kúp s plnohodnotným výsuvným lôžkom.

elenka.k
20. júl 2026
@anonym_981647

Keď sa ti nepáči poschodová posteľ, tak kúp s plnohodnotným výsuvným lôžkom.

@anonym_981647 také som jej ponúkla typy na stránke, nepraktické je
tak neviem aké chce ....
My sme mali pochodovú a dole boli také vysúvacie šuflíky, s kooopu uložným miestom

anonym_32627b
20. júl 2026

mne sa najviac pacilo a usetrilo priestor postel s pristelkou ale nie taku uplne na zemi a zasuvanu na doraz mali sme vrchnu postel vyssiu a medzi postelami cca 50 az 70cm medzeru vošli tam periny a aj deti sa tam zašívali ked sa hrali a odkladaci priestor mali vo vyske v skrinach nad hlavami po celej dĺžke 2 stien nad stolikmi sme odkladali sezonne veci a vacsie spoloc. hry a nad postelov mali svoje hracky, tam dociahli aj oni sami

anonym_d51673
20. júl 2026

Mozno by pomohlo upresnit, co je to "mala" detska izba. Byvame v dome, kde napr jedna z izieb ma 11m2. Predtym v byte sme mali izby 20m2. Takze skus konkretnejsie ...

lin_a
20. júl 2026

Aspon jednu postel pre deti by som vyriesila tymto sposobom - poschodova, super to usetri plochu, mas tam aj ulozne priestory, stol a satnikove dvere sa daju variabilne otacat...a mas moznosti to menit podla svojich poziadaviek a izby.
https://www.ikea.com/sk/sk/p/smastad-vysoka-det...
A druhu postel pre dieta normalnu, z dovodu moznej choroby, urazu apod. Pripadne
by som zvolila nieco taketo, aby to malo aj ulozne sufliky dole, ale dala sa aj rozlozit (pre pripadne navstevy/prespavacky)
https://www.ikea.com/sk/sk/p/flekke-ram-rozkl-p...

demografka
20. júl 2026

my mame izbu 3*4m, tiez som nechcela poschodove, tak mame dve vyvysene postele, pod kazdou 2 hlbsie sufliky a policka, kde su boxy, postele su kazda pri protilahlej strane, kazdy ma svoj klud, pod oknom je na celu sirku stolik na mieru, pri hlavach posteli 2 sufliky a zvnutra 2 vytahovacie boxy, kazdy ma nad postelou skrinku malu, pri nohach policovu a oproti oknu je skrina doplnena stolarom na mieru az po strop... decka su spokojne

anonym_c94581
20. júl 2026

11m2, poschodová posteľ pod posteľou 2vysuvné šufriky na hračky, pár boxov, vaky na sedenie šatníková skriňa a spojené písacie stoly na mieru. Keď boli deti v mš mali samostatné postele a prerobenú obývačkovú stenu s poličkami na hračky, jeden stolík, a skoro všetko oblečenie u mňa v skrini, polku hračiek v obývačke, čo vôbec nebolo praktické. Takto majú 95%vecí vo svojej izbe, až na nejaké snehule a športové potreby.

anonym_ff00ac
20. júl 2026

Možno niečo také, https://www.kaufland.sk/product/568837404/?kwd=... by bolo dobre. Cez deň by nezavadzalo, deti by mali plochu na hranie a na noc rozložiť.

euka210
20. júl 2026

@anonym_autor my sme boli 3 v 1 izbe...2 skrine, stol, perinak. 1 postel roztahovacia na kreslo a 1 sa podsuvala pod vyssiu. Ked sme vecer vsetko rozlozili, tak bol asi 1m2 volny pri dverach a 1m2 pri okne a skrini, inak nebolo kde stupit. Ked sme chceli izbu pouzivat a ucit sa, tak kazdy den postele poskladat, pozasuvat.
Ideal vysoke skrine az po strop.

anonym_b8bd60
21. júl 2026
@anonym_7a2abd

@anonym_b8bd60 Paneláková detská izba musí byť zákonite malá, či ako? My sme deťom nechali najväčšiu izbu v byte a spálňu sme si dali do najmenšej izby.

@anonym_7a2abd Nemusí, ale u nás je celé sídlisko iba jeden typ bytov, spálňa a detská sú približne rovnaké, dostatočné pre 1 dieťa, pre 2 fakt malé. Ale máme veľkú obývačku.

elenka.k
22. júl 2026
@anonym_ff00ac

Možno niečo také, https://www.kaufland.sk/product/568837404/?kwd=... by bolo dobre. Cez deň by nezavadzalo, deti by mali plochu na hranie a na noc rozložiť.

@anonym_ff00ac waw toto je aké zaujímavé