icon

Akú posteľ pre dve malé deti?

majlo1234
12. feb 2026

Prosim poradte mi s mojou dilemou. Mame velmi malu detsku izbu, cca 3,5 na 3,5 metra. Deti 2 a 5 rokov. Chcela. Y som ich dat do spolocnej izby zatial. Ale dve postele sa mi tam nezmestia, ak chcem nejaky priestor na hranie(chodenie🤣) nechat. Preto rozmyslam nad poschodovou. Ale teraz ich uspavam v manzelskej posteli, aby sme sa zmestili vswtci, citame knizky, rozpravame sa. A tak rozmyslam nad postelou, ktora by mala spodne lozko 120 cm napriklad a vrchna 90/80. Mate to tak niekto? Ci je to blbost na tych par rokov, co ich este budem uspavat? 5 rocny syn sa nwzabije hore na poschodovej?

daranka18
12. feb 2026

@majlo1234 tu sa pripneem,ja mám deti vodu 4 a 3 roky,chlapec a dievča a tiež rozmýšľam

majlo1234
autor
12. feb 2026
@daranka18

@majlo1234 tu sa pripneem,ja mám deti vodu 4 a 3 roky,chlapec a dievča a tiež rozmýšľam

@daranka18 my inak teraz spime tak, ze v detskej spi muz so synom na manzelskej 160ke, a ja s mladsou v spalni. Ale rada by som ich uz vysupovala do izbicky, nech si aj muz uzije nasu spalnu🤣 ale proste manzelska postel v tej malej izbe je strasne natesno a tiez si myslim, ze by sa v noci kopali a budili, kwby spali vedla seba, mozno mi to niekto vyvrati.
No a nakoniec, nechce sa mi kazde tri roky kupovat nove postele, i ked je plan, ze o nejakych 6 rokov uz pojdu kazdy do svojej izby

anonym_2c6ce6
12. feb 2026

@majlo1234 mame tuto, 6r hore 3r dole. Je tam vyssia ta zabrana,nespadnu. Da sa aj s pristelkou kupit

https://www.nabytok-bogart.sk/poschodova-postel...

anonym_a374a8
12. feb 2026

Mamr poschodovu tento typ
https://www.wilsondo.sk/poschodova-postel-lp-00...
Uz bola ako poschodova, potom rozlozena na dve a zase je ako poschodova, to uz hadam ostane 🙈
Bocnice su vyssie, hustejsie a rozmerovo len 180, ale bohato staci na roky pri tak malych detoch.
Inak v detskej sa z principu hraju minimalne, vzdy s nami v obyvke alebo spalni

andrejka1974
12. feb 2026
@majlo1234

@daranka18 my inak teraz spime tak, ze v detskej spi muz so synom na manzelskej 160ke, a ja s mladsou v spalni. Ale rada by som ich uz vysupovala do izbicky, nech si aj muz uzije nasu spalnu🤣 ale proste manzelska postel v tej malej izbe je strasne natesno a tiez si myslim, ze by sa v noci kopali a budili, kwby spali vedla seba, mozno mi to niekto vyvrati.
No a nakoniec, nechce sa mi kazde tri roky kupovat nove postele, i ked je plan, ze o nejakych 6 rokov uz pojdu kazdy do svojej izby

@majlo1234 však sa buď ty presťahuj do detskej alebo muž do spálne a deti nech spia spolu a povedz im , že sú už veľký a budú spávať sami

anonym_f224db
12. feb 2026

Ináč toto nepochopím, s tak veľkým dieťaťom ešte musí spať rodič. Moje deti spia v detskej izbe spolu od veku 2a3r. Najprv mali postele po mne a bratovi a potom už poschodovú posteľ.

majlo1234
autor
12. feb 2026
@anonym_f224db

Ináč toto nepochopím, s tak veľkým dieťaťom ešte musí spať rodič. Moje deti spia v detskej izbe spolu od veku 2a3r. Najprv mali postele po mne a bratovi a potom už poschodovú posteľ.

@anonym_f224db kolko dospelych zien povie, ze nevie spat bez muza. Dufam, ze to nie je tvoj pripad, ked nepochopis male deti, ktore sa citia najlepsie po boku rodica 🙂
Mne by inak vibec nevadilo spat s detmi, je to lepsie ako chrapajuci chlap. Ale je mi luto muza🤣

majlo1234
autor
12. feb 2026
@andrejka1974

@majlo1234 však sa buď ty presťahuj do detskej alebo muž do spálne a deti nech spia spolu a povedz im , že sú už veľký a budú spávať sami

@andrejka1974 verim, ze to zvladnu, syn spava sam, pokial je muz pracovne prec, ale v noci/nad ranom aj tak pride ku mne do postele, ked sa preberie.
Iba potrebujem vyriesit, ako najefektivnejsie zariadit izbu pre ich spanok, a pripadne uspavanie mladsej

anonym_f224db
12. feb 2026
@majlo1234

@anonym_f224db kolko dospelych zien povie, ze nevie spat bez muza. Dufam, ze to nie je tvoj pripad, ked nepochopis male deti, ktore sa citia najlepsie po boku rodica 🙂
Mne by inak vibec nevadilo spat s detmi, je to lepsie ako chrapajuci chlap. Ale je mi luto muza🤣

@majlo1234 .muž má pravidelne nočné, a môžes byť kľudná spí aj bez neho.
Ako spí tvoje dieťa v ms bez rodiča?

majlo1234
autor
12. feb 2026
@anonym_f224db

@majlo1234 .muž má pravidelne nočné, a môžes byť kľudná spí aj bez neho.
Ako spí tvoje dieťa v ms bez rodiča?

@anonym_f224db normalne. Ja sa s tebou nehadam, a neberiem ti tvoj nazor, iba si myslim, ze ne prieodzene, ked deti chcu spat s rodicom🙂

andreatytler
13. feb 2026
@anonym_f224db

@anonym_f224db Ludia su mentalne stavani na spolocne spanie.
Ja nikdy nezabudnem ako ma asi 5 rocnu poslali spat do vlastnej izy a ja som to nevedela pochopit, ze preco moji rodicia co su dospeli a teda sa uz sa asi neboja strasidiel a byt sami v tme a napriek tomu spia spolu a mna male dieta poslu spat same.
Nas syn ma 6. Je velmi extrovertny a nevie byt sam. Stale spi s nami a necham ho s nami spat dokedy bude chciet. Mozno ak by mal surodenca, tak by bol OK spat s nim v izbe, ale takto mi to pride velmi cune ho nechat sameho v izbe.

majlo1234
autor
13. feb 2026
@andreatytler

@anonym_f224db Ludia su mentalne stavani na spolocne spanie.
Ja nikdy nezabudnem ako ma asi 5 rocnu poslali spat do vlastnej izy a ja som to nevedela pochopit, ze preco moji rodicia co su dospeli a teda sa uz sa asi neboja strasidiel a byt sami v tme a napriek tomu spia spolu a mna male dieta poslu spat same.
Nas syn ma 6. Je velmi extrovertny a nevie byt sam. Stale spi s nami a necham ho s nami spat dokedy bude chciet. Mozno ak by mal surodenca, tak by bol OK spat s nim v izbe, ale takto mi to pride velmi cune ho nechat sameho v izbe.

@andreatytler presne, a obvzlast, ked nechce. Ja spim rada sama, a najlepsie sa tak vyspim, ale moje deti by sa mi najradsej natlacili naspat do maternice v noci🤗