icon

Aký klinový vankúš vybrať pre 5-ročné dieťa?

eternity24
15. sep 2024

Ahoj. Dcérke bol zistený reflux, dr. okrem iného odporúčala kúpiť klinový vankus. Pozerám nainter ešte, lenže neviem ktorý je vhodný. Našla som kategóriu pre bábätka 0-6m, potom do 18 m. A potom pre dospelých. Tieto majú výšku bud 15cm alebo aj 20 cm. No nikde sa neviem dopátrať informácie aký je vhodný pre 5 ročne dieta. Ani v popise pri vankúšová nieje uvedene, pre ktorý sa treba rozhodnúť. Nemá prosím niekto skúsenosť?

vanilia85
28. máj 2026

@eternity24 ahoj nasla si hodný?. Mame reflux 8rokov

eternity24
autor
29. máj 2026
@vanilia85

@eternity24 ahoj nasla si hodný?. Mame reflux 8rokov

@vanilia85 Ahoj, bola tu fuška, obvolala som aj špecializované obchody , zaoberala som sa tým niekoľko dni, ale nikto mi nevedel povedať aké ma mať rozmery. Na trhu je veľa klinovych vankusov ale pre bábätka, tzn sú úzke, akoby do kočíka. A keďže dcérka bola väčšia, chcela som vankúš na celú šírku matraca, lebo z toho úzkeho by sa v spánku zkotulala a spala by na matraci. Potom sú vankúše, ktoré majú výšku aj 20 cm- pre dospelých, to mi prišiel už strašne veľký sklon. Nakoniec som sa rozhodla pre tento:
https://vankuse.heureka.sk/romeo-klinovy-podhla...
Podľa mna nieje až taký vysoký, výška 15 cm a hlavne je široký, skoro na celý matrac. Dcérka na ňom ešte stále spáva. Aj keď sa z neho tiež zošuchne dole, ked sa zobudím v noci, zase ju naň vyšuchnem 😀 A hlavne je aj cena prijateľná, lebo niektoré stoja aj 90€. Kvality sa nemusíš báť, dcérka používa už viac ako 2 roky a stále drží svoj tvar. Podľa toho na ktorú stranu vankúš otočiš, môže byt šikmejsi, alebo menej šikmí. Ja som spokojná.

vanilia85
29. máj 2026
@eternity24

@vanilia85 Ahoj, bola tu fuška, obvolala som aj špecializované obchody , zaoberala som sa tým niekoľko dni, ale nikto mi nevedel povedať aké ma mať rozmery. Na trhu je veľa klinovych vankusov ale pre bábätka, tzn sú úzke, akoby do kočíka. A keďže dcérka bola väčšia, chcela som vankúš na celú šírku matraca, lebo z toho úzkeho by sa v spánku zkotulala a spala by na matraci. Potom sú vankúše, ktoré majú výšku aj 20 cm- pre dospelých, to mi prišiel už strašne veľký sklon. Nakoniec som sa rozhodla pre tento:
Podľa mna nieje až taký vysoký, výška 15 cm a hlavne je široký, skoro na celý matrac. Dcérka na ňom ešte stále spáva. Aj keď sa z neho tiež zošuchne dole, ked sa zobudím v noci, zase ju naň vyšuchnem 😀 A hlavne je aj cena prijateľná, lebo niektoré stoja aj 90€. Kvality sa nemusíš báť, dcérka používa už viac ako 2 roky a stále drží svoj tvar. Podľa toho na ktorú stranu vankúš otočiš, môže byt šikmejsi, alebo menej šikmí. Ja som spokojná.

@eternity24 ďakujem veľmi pekne za pomoc. Lebo presne ako píšeš bud su pre bábätka alebo pre dospelých a teda. Medzi som nasla len jeden ale ten je plnený dutý vláknom a to sa mi nezdá. Kuknem tento co mate ďakujem.krasne

vanilia85
29. máj 2026
@eternity24

@eternity24 a mate vankus pod matracom alebo na ňom?

eternity24
autor
29. máj 2026
@vanilia85

@eternity24 a mate vankus pod matracom alebo na ňom?

@vanilia85 na nom. Ja mám vysoke matrace 25 cm, neviem si predstaviť to dať pod matrac.

vanilia85
30. máj 2026
@eternity24

@vanilia85 na nom. Ja mám vysoke matrace 25 cm, neviem si predstaviť to dať pod matrac.

@eternity24 ďakujem za pomoc uz som ho objednala tiez

eternity24
autor
30. máj 2026
@vanilia85

@eternity24 ďakujem za pomoc uz som ho objednala tiez

@vanilia85 rado sa stalo