Ako napratať záves so záclonou na jedno závesné lanko?

martina951
2. máj 2019

Ahojte, sťahujeme sa do prenájmu, kde bohužiaľ je len jedno závesné lanko na závesy/záclony. Aby nám nekukali ľudia do bytu chcem mať cez deň na oknách záclony a večer zase zatemnovacie závesy, hlavne kvôli malému ktorý rás spí v poriadnej tme, avšak neviem ako napratať aj záclonu aj záves na jedno lanko, tak aby to fungovalo a po zatiahnutí závesov mi v strede neostala záclona, ktorá bude v noci prepúšťať svetlo. Máte nejaké rady/typy ako to spraviť? Alebo sa musím zmieriť s tým, že záclony nebudú?

dskjhfdlkdjhl
2. máj 2019

@martina951 to sa neda dosiaahnut, aby si to mala na jednom lanku a dali sa zavesy aj zaclona dostat do stredu lanka, to je snad jasne. Takze, ak chces naozaj mat funkcny zaves, tak cez den odtiahnut a vecer zatiahnut a byt bez zaclony.

lucka12399
3. máj 2019

@martina951 my mame dve lanka .. s jednym to podla mna nepojde..

simsalabim
3. máj 2019

@martina951 este mozes skusit rolety na rám okna - lepi sa to priamo na vrchnu cast okna. Takze na lanku budes mat zaclony a na okne rolety. My ich mame v kupelni uz skoro 10 rokov, drzi to dobre a da sa to odstanit bez nasledkov pre okno. Myslim nieco taketo, my sme ich kupovali v Hornbachu, maju aj zatemnovacie aj take, co prepustaju svetlo, v roznych farbach a rozmeroch, ktore sadaju sirkovo aj prisposobit.

cawes
3. máj 2019

Su take lepiace tyce na okna na male zaclonky, alebo tieto rolety ale inak sa do dosiahnut neda

ikonica
3. máj 2019

Ako vyzera ta kontrukcia na ktorej je to lanko? Neda sa tam natiahnut dalsie? Niekde som videla take sikovne riesenie, ze tam natiahli take tie gumene upinaky co sa nimi pripevnuje batozina v autach... Natiahli to medzi dve tycky tej konstrukcie a zisklali tak dalsie lanko na zaves... Skusim pohladat obrazok... Pripadne sa opytajte majitela, ci si nemozete dat inu garnizu...

ikonica
3. máj 2019

Ilustracne foto, zdroj pinterest

martina951
autor
3. máj 2019

@simsalabim a nie je potom problém so zatvorením okna?
@ikonica nevieš mi poradiť, kde sa také dajú kúpiť? Nikde som nič také totiž nenašla :(
@cawes je tam obyčajný lankový systém, ktorý sa dá napr.kúpiť v ikei, toto je dobrý napad ale neviem či to bude drať, poskúšam všetky napády 🙂

simsalabim
3. máj 2019

@martina951 nie, ziaden. A tie lanka, co tu niekto spominal, kupis napr v Hornbachu. Predpokladam, ze aj na pumpach by ich mohli mat.

ajuga
3. máj 2019

Zavesila by som klasicke zavesy, ale na kazdy okenny ram by som nalepila tie tycky, vitrazky tusim sa volaju, a na ne navliekla zaclonu, ktoru budes mat cez den. Ja som vitrazky lepila aj na stenu a na ne som navliekala muselin, drzi to fajn, uaclona by nemal byt problem

ikonica
3. máj 2019

@martina951 tusim som to videla v tescu alebo kauflande pri autoveciach... Alebo obi.. Uz neviem presne

mpg
4. máj 2019

Ja by som to vyriešila tak, že na okná by som dala také závesné tyče na záclony (sú rôzné prevedenia) prikvačia sa zvrchu a na ne záclonky-rolety (obidvoje sa dá objednať z Bonprixu) a na tú už existujúcu tyč dať hrubší dekoratívny záves.

mpg
4. máj 2019

Pozrela som na poslednej faktúre je to obj. č. 93268395 - tyč na zavesenie(upevnenie hore).

martina951
autor
5. máj 2019

@mpg pozerala som tie z bonprixu, nevadí to oknu pri zatváraní? Zdá sa mi to podľa popisu a obrázku hrubé

mpg
7. máj 2019

Nevadí to, to sa nedostane až do toho okna, kde sa zatvára. Ja som si tak postupne prerobila v rod. dome na väčšine okien a je to celkom praktické, aj tie záclonky menších rozmerov sa ľahko perú.

lubik87
7. máj 2019

@martina951 máš na nejaké krúžky uchytenie čo ako?

sisa159
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ela_79
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martina951
autor
10. máj 2019

ďakujem vám všetkým za rady 🙂 nejako to už vymyslim 🙂