Máte doma záclony a závesy?

7. apr 2024

Ahojte, idem sa sťahovať do bytu po rodičoch, zrekonštruovala som ho. Moji rodičia mali doma závesy aj záclony, v izbách normálne dlhé až po zem. V kuchyni takú krátku. Ja by som závesy nedávala, ani záclony, ale mám veľmi škaredé radiátory a musím si našetriť, kým ich vymením. Máte vy doma záclony? Ak áno, tak až také po zem? Používajú sa ešte doma vôbec záclony?

vyrovnanaosoba
7. apr 2024

V obývačke mam po zem aj v spálni. V kuchyni po parapety aj v ostatných izbách. V obývačke a v spálni aj závesy mám. Pre mňa nie je útulný byt bez záclon. Kde prídem a majú len rolety, žalúzie, príde mi to ako v kancelárii.

jimi1985
7. apr 2024

Mam zaclonu aj zavesy. Velmi to zutulni priestor. Jeden cas som mala bez a necitila som sa tak dobre. Mam dlhe po zem.

zuju2
7. apr 2024

My máme záclony aj závesy. Záclony podľa mňa oteplia dom.

gribka1
7. apr 2024

Ja mám len závesy, neznášam, keď nevidím von.

simsalabim
7. apr 2024

Mame zaclony a v izbach, kde sa spi, aj zavesy (zutulni to priestor).

dskjhfdlkdjhl
7. apr 2024

Vsade mame dlhe zaclony a v spalni aj zavesy.

minenkak
7. apr 2024

Nieeeeee,v živote nikdy,nenávidela som to už ako dieťa

macilaci
7. apr 2024

Nie. Dole mám podlahové hore vertikálne žalúzie.

sssss123
7. apr 2024

nemám ani závesy ani záclony

ropucha6
7. apr 2024

V dvoch izbach mam zavesy. Zaclony nemam rada, tie som vsetky zvesila.

nika23t
7. apr 2024

Dlho sme nemali doma ani záclony, ani závesy, pretože som ich nechcela. Ale potom sme to prehodnotili a dali sme záclony aj závesy, a neskutočne to zutulnilo priestor. Keby som to vedela, dám ešte pred nasťahovaním sa. Mame dlhé v každej izbe.

dadis
7. apr 2024

Iba v jednej izbe mam zavesy zatial, chystam sa aj do obyvacky a spalne..mmch v kuchyni zaclona je divna..inak radatory mam povodne zliatinove, natrete bielou farbou na radiatory.

buberova
7. apr 2024

Mám závesy aj záclony až po zem.. nemenila by som.

simca06022011
7. apr 2024

ano mam, bez toho vyzera byvanie neutulne, prazdne. Mne sa to bez toho nepaci

kittykat22
7. apr 2024

mam len zavesy a nemam záclony. Zavesy mam svetle az po zem. Svetla farba rozsiruje vizualne izbu a bez zaclon tam ide ovela viac svetla. Bez zaclon vypada izba ovela vacsia. Po rokoch bez nich som si tak zvykla na svetlo, ze ked pridem niekam kde zaclony maju, mam pocit, ze nemozem dychat. Ale ja mam stastie, ze nemam susedov, ktori by mi mohli pozerat do okien

luccija
7. apr 2024

Závesy máme iba v spálni

saxana000
7. apr 2024

Ano mam zaclony na vsetkych oknach ale.iba po parapety. v izbach kde spime.su aj zatemnovacie zavesy az po zem.. ked ich periem a su den alebo dva dolu pride mi to okno take skarede a hole..

zuzuliennka1
7. apr 2024

nie, ani zavesy, ani zaclony. mame ale klasicky maly byt, nejake zutulnovanie a pod. 😅 staci ze je poriadok. resp. zavesy ako zutulnovaci prvok sa v takej mini obyvacke “stratia”
keby som mala rodinny dom, alebo naozaj velky byt, zavesy by som si dala do obyvacky

dixitka
7. apr 2024

Závesy mám všade okrem kuchyne. Záclony nemám, ale zvažujem do obývačky dať. Len by mi ich teraz moje ročné šidlo asi strhlo, tak ešte počkám 😅

patka06
7. apr 2024

Už asi 15 rokov nemáme závesy ani záclony, len žalúzie vnútorné aj vonkajšie.

lonely66
7. apr 2024

musím mať závesy (také, čo odpudzujú teplo), lebo mám južný byt. inak by som sa upiekla v lete. keby som mala aj inak situované miestnosti, tak by som minimálne v tých severných nemala ani záclony, ani závesy. podľa mňa sú to len zbytočné lapače prachu na neslnečných stranách. samozrejme, ak by som mala oproti nejaký panelák a každý by mi čumel do okna, tak by som si ich asi dala. ale nevyhnutnú dĺžku a šírku. žiadne po zem a od steny k stene 🙂

katulienocka999
7. apr 2024

Mam, neviem si predstaviť bez nich okná,mne to tu zutulnuje 😁 zaclony mam po parapetu a závesy až po zem skoro

lenkakravcova
7. apr 2024

V byte sme mali závesy v spálňach kvôli svetlu-tme. Žalúzie boli nedostatočné.

elenajezova
7. apr 2024

Ja mam záclony. Sú veľmi pekné.

lakebabe
7. apr 2024

Ja som toho bola celý život odporca na byte, ale môj muž je úplný opak tak na dome mame, ale elegantné krémové závesy také kvalitné a záclony len hladké biele a všetko je robene na mieru . Dali sme to robit štúdiu,. Mal pravdu , že to je utulnejsie ako len žalúzie na tom byte mi to nechybalo, ale toto vyzerá dobre a je to utulnejsie a hlavne to tlmí ostré slnko v lete a nevidno mi tak dovnútra. Hlavne kvôli teplu ráno keď pečie slnko je to super

pukina
7. apr 2024

zaclony uz nie su iba tie gycove lapace prachu ake pozname z detstva, daju sa uz kupit krasne jednoduche, priesvitne zaclony bez vzorov do kombinacie s jednofarebnymi zavesmi, ktore ti zutulnia priestor a ver ze tmuca tma v izbe s nimi je velmi dobrym pomocnikom pre kvalitny spanok. My sme davali zavesy primarne kvoli babatku,kedze mame velke okna = vela svetla, ale potom sme ich dali vsade a namontovali sme si stropne kolajnickove garnize, a tie okna hned inak vyzeraju, predtym ked si pozriem fotky, pride mi to uz ako uplne nudny priestor.

walentina7
7. apr 2024

Mam záclony všade a v izbách kde sa spí aj závesy.

mamamasama
7. apr 2024

Žijeme v novostavbe. Prvý rok som ich nechcela. Teraz si to neviem predstaviť bez nich 🥰

unicornlady
7. apr 2024

áno, máme

lucia13022023
7. apr 2024

My máme v každej izbe okrem kuchyne. Mame biele obyč zaclony a zatemnovacie závesy po bokoch, super sa tak spi 🤣