icon

Ako zariadiť detskú izbu s malými rozmermi?

Dnes o 10:20

Je tu nejaka dizajnerka,ktora by mi vedela spravit maly nakres zaroven zazrak 😃ako dat do malej izby 2 postele,1 pisaci stol,1 skrinu a kde dat TV?

Ako zariadiť detskú izbu s malými rozmermi?
doriiis
Dnes o 10:22

Na tu štvormetrovú stenu oproti dverám dve postele celami k sebe alebo poschodovu, písací stôl pod okno a skriňu oproti

13uzivatelka11
Dnes o 10:27

Nad poschodovou posteľou ste nepremýšľali?

anonym_af450c
Dnes o 10:32

Jedine poschodka,tak sme mali dlhe roky,2 poschodove postele.V jednej a druhej izbe,dnes maju tie male izby po 1,teda klasicka postel,pisaci stol,tv na stene ma kazdy a skrina.2ja mladsi su zase v obrovskej izbe,ale tiez maju vyvysene postele a pod postelov sa skryva pisaci stol aj skrina.Ale vela priestoru okolo.

iwesska
Dnes o 10:35

TV nikde - do detskej izby nepatri. Rada som pomohla😁

bolarazjedna
Dnes o 10:37

Pisaci stôl pod okno, pozdĺž 4metrovej steny sa zmestia 2 postele (tam kde nie sú dvere). Po celej dĺžke 4m steny s dverami môžeš dat skrine a 2metre ostanú aj na skrine na 3m strane bez okna. Telku môzes dat do pravého spodného rohu resp v tom okolí, to budú vidieť z oboch postelí

biba_18
Dnes o 10:54

ja by som dala postele do L, na dlhšiu stenu vedľa postele skriňu a vedľa dverí stôl. jednu z tých postelí by som možno dala ako vyvýšenú “poschodovú”, bolo by to ešte zaujímavejšie, aj by sa pod ňu zmestili nejaké nízke skrinky alebo aj psi pelech ☺️

biba_18
Dnes o 10:58

ak by si chcela postele na dlhšiu stenu, treba mysliť na to aby si mala prístup k oknu - teda ten stôl by si tiež nemohla dať pod okno, resp. by musel byť čo najviac k stene oproti - alebo znova, tú posteľ bližšie k oknu by som dala “poschodovú”… celkovo tie vyvýšené postele sú skvelým riešením do malých izieb, získaš priestor navyše…

anonym_047307
Dnes o 11:03

Poschodovku v žiadnom prípade, pokiaľ to nie je životne nevyhnutné (aspoň u nás). Jedine ak samostatne upevnené postele nad sebou, jedna napríklad klasická a druhá, ktorá visí zo stropu, majú to tak naši rodinní známi. Ale rozmer izby 3x4 je luxusný rozmer, my máme menšie izby doma a 2 postele, stôl a skriňa tam sú... Nahusto, ale sú. Pre mňa dôležitý údaj chýba. Aká je dĺžka od dverí vpravo a vľavo? Či sa tam zmestí posteľ (kvázi za dvere) a do ktorej strany sa otvárajú dvere... Ja, môcť si vybrať, by som si dala posteľ za dvere. Niekto vojde do izby a nevidí mi hneď na posteľ...

biba_18
Dnes o 11:05

teraz som si to bola zvizualizovať - rozhodne by som išla do L-kovej postele s tým, že posteľ po ľavej strane by bola vyvýšená a zasahovala by nad tú spodnú posteľ - a vedľa nej by sa zmestila ešte 1 poličková skrinka… pod posteľ by vliezli 2 sedacie vaky a telka na stenu vľavo od dverí… neviem ale aké tam máš rozmery…

anonym_de344c
Dnes o 11:21

@anonym_autor je TV v detskej nutný? Postele oproti dverám, písací stôl pod okno, skrine vedľa dverí, úložný prorstor pod postele

deedol
Dnes o 11:31

napis este rozmery stien pri okne z jednej a druhej strany, ci je tam aspon 60 cm. a rozmery steny pri dverach na jednu aj na druhu stranu, tam by a teoreticky mala zmestit vstavana skrina alebo dokonca postel. postel by som dala poschodovu, TV by som nedavala vobec. stol staci jeden, ci dva? inak 12m2 nie je az tak malo, mali sme taku izbu so sestrou, len dvere boli oproti oknu.

anonym_d0c265
Dnes o 11:35

Ja by som najskor zistila vek a pohlavie deti. Podla toho zariadila "zony" v detskej izbe.

autor
Dnes o 11:43
@doriiis

Na tu štvormetrovú stenu oproti dverám dve postele celami k sebe alebo poschodovu, písací stôl pod okno a skriňu oproti

@doriiis zabudla som napisat ,ze nie poschodovu,tu mame teraz a davam ju prec,ani jeden nechce spat hore,lebo je tam horuco

kp7333
Dnes o 11:45

@autor Aky je vek a pohlavie deti? Dvere su presne v strede izby?

autor
Dnes o 11:46
@kp7333

@autor Aky je vek a pohlavie deti? Dvere su presne v strede izby?

@biba_18 psa nemame,este to 😅

@kp7333 napisem rozmery presne ak prideme v sobotu domov
Deti dievca a chlapec ,dievca 12r a chlapec 5r

doriiis
Dnes o 12:11
@anonym_autor

@doriiis zabudla som napisat ,ze nie poschodovu,tu mame teraz a davam ju prec,ani jeden nechce spat hore,lebo je tam horuco

@anonym_autor ... Tak potom dve samostatné postele buď čelom k sebe k tej stvormetrovej stene alebo oproti sebe na tie 3 metrové steny

memma
Dnes o 12:21

@anonym_autor nemáte spálňu väčšiu.vymenit izby, toto je fakt malicke

anonym_9f7aa9
Dnes o 12:22

Ja by som sa to snazila rozdelit na akoby 2 casti, alebo teda tak oddelit, aby bolo nejake sukromie.. mozno ak takto nejako

Alebo uplne tu izbu rozdelit, oknova cast dievca, druha chlapec, ten je este maly, bude asi menej casu tam travit, skor baba sa bude ucit, on hrat s vami v obyvacke

autor
Dnes o 12:28
@doriiis

@anonym_autor ... Tak potom dve samostatné postele buď čelom k sebe k tej stvormetrovej stene alebo oproti sebe na tie 3 metrové steny

@doriiis no rozmyslala som ze oproti sebe,len kde dat stol,aj ked skrina by sla za dvere

doriiis
Dnes o 12:29
@anonym_autor

@doriiis no rozmyslala som ze oproti sebe,len kde dat stol,aj ked skrina by sla za dvere

@anonym_autor ... No proti dverám na tú 4 metrovu stenu

lea93
Dnes o 12:59

Medzi deťmi je dosť veľký vekový rozdiel, myslím, že každému by sa hodil kútik pre seba. Dievča je školáčka, tínedžerka, potrebuje dobre osvetlený písací stôl, ten by som umiestnila istotne k oknu. Posteľ pre dievča by som dala pozdĺž 4 m steny pri okne. Oproti jej posteli by sa teoreticky dala umiestniť nejaká menej hlboká skriňa s posuvnými dverami. Samozrejme, police, nástenné skrinky nad posteľou.
Posteľ pre chlapca by som umiestnila oproti oknu pozdĺž 3 m steny. 5-ročný chlapec potrebuje najmä priestor na hranie sa, dostatok úložných priestorov pre hračky (napr. Ikea trofast, kallax a pod. ...)... V jeho časti by sa pri dverách tiež zmestila nejaká menej hlboká skriňa.
Dvere do izby určite posuvné.
Zatiaľ by to takto mohlo fungovať. Otázne je, čo s izbou v budúcnosti, keď aj chlapec bude potrebovať svoj písací stôl.