Akú posteľ vybrať do dvojizbového bytu?
Poraďte mi, neviem sa rozhodnúť. Mám 2i byt, sama, 8r syna. Mám tam kúpiť manželskú posteľ alebo 2 samostatne? Manželská a jedna samostatná to už asi nevojde. Je tam aj gauč. Viac sa mi páči manželská ale neviem, zatiaľ syn si kľudne ľahne do manželskej. Rozmýšľam že tie 2 samostatne by aj tak boli v jednej izbe 🫤 Tak ako to najlepšie spraviť.
@anonym_autor A to ako chces zariadit ten byt? Ja by som tu spalnu zariadila ako detsku izbu pre syna s jednoduchou ppstelou (alebo takou, kde sa da zo zasuvky vybratbdruhe lozko, ak by bol kamarat na prespavacku), ved ma uz 8r a sebe spravila kutik v obyvacke - rozkladaci gauc, alebo oddeleny kutik s postelou
Dala by som tam poschodovu posteľ, kde je spodná posteľ širšia.
@anonym_autor urcite by som nekupovala pre seba a 8r syna manzelsku postel. 2 samostatne alebo ak mas problem s miestom, tak kludne aj poschodovu a maly bude mat hore sukromie. Pripadne neskor by som si spanie poriesila v obyvacke a dietatu zariadila izbu.
@anonym_autor Byvala som par rokov s detmi v najme v 2izb byte oni mali detsku izbu a ja som mala postel za tou polickou s knihami v obyvacej izbe (to je fotka pri stahovani, tak chybaju knihy a kvety 🙂 ). Ta spalna bola malicka, predtym tam bolo okrem vstavanej skrine miesto iba pre manzelsku postel, tu mi majitel vystahoval a zmestila sa mi tam poschodova postel aj dva pracovne stoly a aj mensia komoda
takéto niečo https://www.moebelix.sk/p/luca-bessoni-pohovka-...
No len tá pohovka čo mám nie je rozkladacia. Ešte možno kúpiť druhu pohovku rozkladaciu? Kde by sa prípadne vyspali dvaja. A keď by bola zložená tak by bola ako gauč.
alebo zo spálne urobiť detskú, synovi kupit normálnu posteľ a ty budeš v obývačke na tom gauči...alebo mu dať ten gauč z obývačky a kúpiť si rozkladaciu sedačku, prípadne posteľ ako je Hemnes alebo Brimnes z Ikey....otázka je, či sa dá na tom gauči spať...
Do spálne poschodovú posteľ si širším dolným lôžkom
@anonym_ae1d25 Aku to ma logiku?
@anonym_ae1d25 Aku to ma logiku?
@dadis že nebudú spať v manželskej posteli a budú mať svoje súkromie? ...dospelá osoba sa lepšie vyspí na širšom lôžku...podľa mňa to logické je...ak nechcú mať súkromie, tak čo sa tu rieši? ...potom môže kúpiť aj manželskú posteľ a bude to v poriadku na cca 2 roky, kým syn nebude mať 10-11 rokov - neviem, naše deti mali vlastné izby😊
Syn samostatnú posteľ ideálne širšiu veď za pár rokov už bude chcieť na predavačku doniesť aj slečnu nielen kamaratov a ty kvalitnú rozkladaciu pohovku do obývačky poprípade ak je priestor tak aj celú postel
@dadis že nebudú spať v manželskej posteli a budú mať svoje súkromie? ...dospelá osoba sa lepšie vyspí na širšom lôžku...podľa mňa to logické je...ak nechcú mať súkromie, tak čo sa tu rieši? ...potom môže kúpiť aj manželskú posteľ a bude to v poriadku na cca 2 roky, kým syn nebude mať 10-11 rokov - neviem, naše deti mali vlastné izby😊
@anonym_ae1d25 Nerozumiem..ved spalna/izba je len jedna, kam pojde o 2 roky ten 10r syn? Dospela osoba bez partnera vobec nepotrebuje dvojlozko. Ak by si autorka partnera nasla, tak s dietatom o "poschodie"
vyssie nemoze byt predsa rec o sukromi 🤦♀️
@anonym_autor 2 samostatné
Ja bývam so synomv 2 izbovom byte,on ma detskú izbu so všetkým čo potrebuje,a je tam veľký rolldor.Ja spím v obývačke,rozkladacia pohovka a úplne mi to stačí.Syn keď vyrastie určite bude chcieť mať súkromie a nie spať s mamou,ak ked si kamarátov zavolá.
Nevieš pridať dispozičný plán bytu? Ťažko sa radí, keď nemáme predstavu o rozmeroch a dispozícii bytu.
Urcite oddelit 2 postele, ak sa da, aj sirsie.. a ak sa da, ja by som sla do obyvacky.. to sukromie bude raz na nezaplatenie
@anonym_ae1d25 Nerozumiem..ved spalna/izba je len jedna, kam pojde o 2 roky ten 10r syn? Dospela osoba bez partnera vobec nepotrebuje dvojlozko. Ak by si autorka partnera nasla, tak s dietatom o "poschodie"
vyssie nemoze byt predsa rec o sukromi 🤦♀️
@dadis čomu nerozumieš? v manželskej posteli by spali vedľa seba so synom -mám syna, tak si viem predstaviť, že by možno ani nechcel...ale v poschodovej posteli ( na širšom lôžku) bude spať dolu dospelá mama a hore syn - t.j. majú svoje súkromie...takto som to pôvodne myslela s tým " súkromím" ...asi som zle pozerala, ale mne sa zdala tá posteľ dolu len o trochu širšia - nevyzerala ako dvojložko pre dvoch dospelých...sorry...a
o nejakom partnerovi vôbec neuvažujem , to by už bola iná situácia...
ale tiež som písala v ďalšom príspevku, že by mohla urobiť synovi zo spálne/ izby detskú a spať v obyvačke ...to si zrejme už nečítala, nevadí 😉

ja by som kúpila 2 jednolôžkové a dala k sebe po čase sa môžu oddeliť ak by ste chceli od seba spať