Kam umiestniť detskú postieľku?
Ahojte, s manželom uvažujeme kam umiestniť detskú postieľku. Máme veľkú spálňu, kde máme aj pracovný kút a bez problémov by sa sem zmestila aj postieľka. Máme aj ďalšiu izbu, z ktorej chceme spraviť detskú izbu. Doteraz to bola hosťovská, máme tam aj kvalitnú posteľ.
Chápem, že každé dieťa je iné, ale chcela by som aspoň predstavu, ako to chodí v realite. 😊
Aké máte vy skúsenosti z prvých týždňov/mesiacov po pôrode? Spalo bábätko s vami? Rozdelili ste sa s partnerom do samostatných izieb? Kde mávalo denné spánky? Ďakujem 😊
Syn má 4,5 roka takmer a doteraz mame postieľku prisunutu k posteli, spavam na na nej ja a syn medzi nami 😅 strašne zle spaval v noci, tak najjednoduchšie riešenie bolo pre nás nechať ho spať pri nás, aby som nemusela k nemu vstávať.. A stále sa v noci celkom často preberie, ze nás hľadá a potom znova spi.
Do pol roka postieľka v spálni a potom uvidíš, ja som po pol roku ich presunula do svojich izieb do svojich postieľok 😊
My sme s muzom stale boli spolu, on sa nikam nikdy nestahoval ani pri jednom dietati. Ale vzdy deti boli pri mne v postielke. V noci som 90% vstavala ja ( skrz dojcenie a prebalovanie). To muz ani netusil kedy a kolko krat. On spal. Sem tam som ho zobudila (vracanie, choroby, neutisitelny plac ked som uz nevladala ja hojdat, tisit a pod. alebo som musela odbehnut odstriekat mlieko a tak, alebo ked trebalo riesit starsiu a ja som dojcila mladsieho.
Do spalne, taku co vies prirazit k vasej... neskor uvidis, ak bude babo ok a nebodaj aj pekne spat v noci, tak by som presunula do detskej.
Muz od nas nikam nesiel, bol s nami stale. Na zaciatku sa aj snazil pomahat, ale potom som ho zrusila, nech radsej spi.
Vsetko zalezi od teba/vas/babatka.
Dva roky cca, možno menej, bol syn s nami v spálni, v postieľke. Potom sa sám vypýtal do detskej, najprv na denné spánky potom aj na noc a od vtedy je tam. Ten prvý pol rok kým boli spánky také všelijaké, by som určite nechcela mať dieťa v druhej izbe a vstávať, keď začal mrncat len za to ze mu vypadol dudel napr. Muž bol s nami v spálni, podieľal sa na všetkom aj on v noci., keď bolo treba. Aaa denne spánky mával v spálni, v tme, stále tak ma, len teda už v jeho izbe
Od prveho dna bolo dieta vo svojej izbe, vo svojej postielke, ked to bolo potrebne vstala som a isla tam. A to sa mi budilo dieta aj 20krat za noc. Muz sa vyspal normalne v spalni. Ja by som to inak nerobila. Monitor dychu do postielky. Monitor s kamerou k sebe.
My máme postieľku v spálni, danú úplne ku našej posteli. No neviem si to úprimne predstaviť, že by bola malá v inej izbe.. niekedy aj 5x za noc sa zobudí a troška plačka.. dám dudlik, otoči sa a spinká ďalej 😊 (9m) . Neviem si predstaviť, kým by som sa vykotila z postele a prešla do inej miestnosti. Tak by bola tak prebratá, že by som ďalšiu pol hodinu uspávala ak nie aj viac. To treba rýchlo reagovať, aspoň u nás..ale keď už otvorí očká, tak to už viem, že mliečko... Muž spáva s nami v posteli.. niekedy sa aj on zobudi a niekedy nie. Zvykol si.. veď je to aj jeho dieťa. ale teda väčšinou sa nezobudí a keď aj áno, tak na 2 minúty, kukne situáciu a spí ďalej 🤣 ale teda je aj rozdiel či bude malé dojčene/ na UM, či bude chcieť dudlik, ako bude spávať atď.. zo začiatku bude mlieko chcieť stále.. si pamätám, že zo začiatku som spávala tak 3 až 4 hodiny denne.. 🤦 naša bola nespavec ....
Vďaka za názory. Pôvodne som plánovala presťahovať sa do hosťovskej izby ja s bábom, ale asi budeme na začiatok spolu všetci traja a podľa toho, ako nám to pôjde, budeme operatívne riešiť. 🙂 Ďakujem
Autorka príspevku. Presne som aj ja plánovala, že budem v detskej so synom a manžel v spálni. Realita však bola taká, že som to psychicky nedávala aby som spala sama v izbe s malým.. Ďalšia vec, že manžel tiež nechcel byť odsunutý na druhú koľaj a sám povedal, aby sme spali všetci traja v jednej izbe, že on nechce byť tiež sám, že v prípade ak by sa potreboval vyspať pôjde on do vedľajšej izby alebo do obývačky. Odvtedy spíme v spálni všetci traja. Akurát to máme tak, že medzi postieľkou a našou posteľou je 50cm priestor kvôli monitoru dychu- keby bola postieľka prirazená k posteli vraj by mohlo snímať môj dych a nie malého. Ale aby spal drobec vo vlastnej izbe sám a takto maličký.. tak to nie.. asi niektorí ľudia ešte nezažili SIDS na vlastnej koži. Ja by som spať nemohla, keby je v druhej izbe. A či má monitor dychu a kameru alebo nie..
A ako ste riešili prirazenie postieľky, aby boli postieľka a posteľ v rovnakej výške? Lámem si s tým hlavu celé popoludnie, ale neviem vyskladať postieľku a matrac na výšku 62 cm. Ďakujem
@13uzivatelka11 to bol velmi zly pristup. Take dieta nema co hladat u vas v izbe , nie este v posteli.
Do pol roka bola u nas v spalni, potom do detkej izby. Vtedy uz prespala celu noc, max ked 1 sa zobudila. Mame kameru , takze ked bolo daco chned sme boli u nej.
Ja som podlozil postielku, vyrobil som pod nohy postielky nadstavce.
@alexanderkovacs hej? Ty si dáky odborník?
@13uzivatelka11 samozrejme . Na kľudný zivot.

Jasne ze postielku do spalne, ved budes x-krat za noc vstavat kvoli kojeniu, placu, prebalovaniu… A to ci to tvojho muza bude rusit a pojde do hostovskej, je uz na nom 🤷♀️