icon

Ktorá posteľ je ideálna pre dvojročné dievčatko?

14. mar 2025

Čaute mamičky dufam vám deti už spia - potrebovala by som poradiť ohľadom postele - ktorá sa vám páči?
Robím si taký prieskum lebo sama sa neviem rozhodnúť 😁

Oddychová téma, pls žiadny hejt o tom, aká zbytočná diskusia 😁

pre 2 ročne dievčatko

Ktorá posteľ je ideálna pre dvojročné dievčatko?Ktorá posteľ je ideálna pre dvojročné dievčatko?
diankadop
14. mar 2025

Z hladiska bezpecnosti ta prva 🙂 Teda neviem ako sa ti velmi vrti a kruti v posteli pocas spanku 😀

ina2405
14. mar 2025

Prvá

janickacrazy
14. mar 2025

Mne sa páči tá prvá viac.

januska12323
14. mar 2025

Nevidím v nich rozdiel okrem bočnice, ktorú môžeš dať aj na prvú.

autor
14. mar 2025

A ešte ma zaujima (áno som úplný neznalec) 🤣
Aký rozmer by ste zvolili? Pre 2 ročne dieťatko? Asi nie úplne dospelácky? Chcem aby ju mala aspoň do 6-7 rokov alebo aj dlhšie

ina2405
14. mar 2025

Ja mám už dospelácke postele pre všetkých.

guudy
14. mar 2025

Samozrejme, ze dospelacku velkost. Rozdiel okrem bocnice nevidim.

vanilkovazmrzka
14. mar 2025

Je to uplne jedno, su viacmenej rovnake

viestta
14. mar 2025

Nas maly siel z postielky do dospelacej postele, nemali sme ani zabrany. Z postele spadol len raz, na zaciatku sme k posteli davali paplon, potom uz ani to nie. Mal ani nie dva roky, ked uz bola postielka pre neho nebezpecna, lebo z nej vyliezal.
Ale ak z tych dvoch, tak ta druha sa mi vidi praktickejsia

dskjhfdlkdjhl
14. mar 2025

My sme to mali podobne ako @viestta, akurat sme na zem k posteli nedali paplon, ale mali sme jeden matrac navyse (nekupovali sme ho kvoli tomu) a ten sme tam mali pre istotu mozno aj polroka.

lulana79
14. mar 2025

Ja poviem za seba, my sme dcére čítali rozprávky, príp. sme si k nej vždy pred spaním sadli a ešte sa čo-to rozprávali (občas aj ľahli) k nej, takže praktickejšia je tá druhá, kde je aj miesto pre toho rodiča. Moja mala podobnú s takou zábranou a nikdy z nej nespadla. Úplne to stačí

lenka188
14. mar 2025

Ta druha s mensou bocnicou. Ked budes pri nej ked bude zaspavat alebo citat rozpravku, tak si k nej komfortnejsie sadnes, prip. lahnes. Moja stale zaspava tak, ze si k nej na 5-10 minut lahnem.
A velkost dospelacku. Mali sme aj prechodnu velkost, nejakych 160cm, ale bolo to uplne zbytocne a akurat sme museli znovu po 3 rokoch menit postel.

patka06
14. mar 2025

Presne ako píše lenka188
druhú a veľkosť dospelácku 90/200

gab
14. mar 2025

Z praktickeho hladiska sa mi viac paci ta druha.
Syn, akonahle vedel chodit, siel hned do velkej postele (zo zaciatku mal zabranu, casom sme ju odobrali), ma ju dodnes. 😅

terry658
14. mar 2025

Môj ani nie dvojročný je vo veľkej posteli ale má vyvýšené okraje z troch strán. A tam kde nie sú je pritlačený k mojej posteli a medzi nami ešte taká odmontovateľná zábrana aby mi stále neliezol v noci do postele.

biba_18
14. mar 2025

mne sa páči tá prvá a praktická je asi rovnako, hádam nemáš zadok aby si sa nezmestila do tej medzery tam 😉 a neviem ako sú prichytené tie zábradlia vpredu - zobrala by som tú na ktorej sa dajú ľahšie odobrať ... a jasne, dospelácku veľkosť ...

plamienka555
14. mar 2025

Mne sa páči prvá a tiež po nej pokukujem 🙂 ale ideme do 140cm, pretože ešte bude pri nás v spálni a nie je tam miesta nazvyš. Ak vyrastie z tejto, pôjde do väčšej a zároveň už aj do svojej izby.

Veľmi sa mi páči ten pletenec na druhej postieľke, neviete, kde sa dá zohnať?

zuzikak
14. mar 2025

my sme mali pre oboch dospelacke velkosti ( s tym, ze mali bocnicu ako na druhom obrazku). NIkdy z nej nespadli lebo uplne ta zabrana stacila. Maju obaja nad 10 rokov a su v nej stale. Len tym, ze su tazsi sme menili natrace za kvalitnejsie a manzel odmontoval zabranu.

mameha7
14. mar 2025

Ja by som už kúpila rovno rozkladaciu Ikea Hemnes, keď chceš tento štýl. Tieto prístelky sú veľmi nepraktické, na tom tenkom matraci sa hrozne spí.

autor
14. mar 2025

@mameha7 inak toto je ďalšia vec nad ktorou sa zamyslam. Ja tam vôbec nechcem pristelku, v žiadnom prípade. Jedine rozmyslam či tam zvolit úložný priestor, alebo nechat otvorene.
+ keď dám úložný priestor budem mat kde schovať tie periny (ale zase to len keby sa chce napríklad hrať na postieľke, ale neviem, to ich mozem dať iba nabok)

- neviem ako to je s údržbou, či sa tam nebude usadzovať prach… predsalen ľahšie umyjem keď tam “bude otvor”
Snáď som to napísala zrozumiteľne 😁

autor
14. mar 2025

Alebo ešte ma napadla alternatíva ktorá neviem či je zrealizovatelna - dať úložný priestor tak aby ale nebol na zemi. Že tam ten “šuflik” pod posteľou bude, ale stále tam bude dole otvoreny priestor 😁 áno moje druhé meno je špekulant

tiezjedna
14. mar 2025

ja by som tam prísteľku určite dala, za mňa praktické vo všetkých ohľadoch... jednak tam môže rodič spať, keď je dieťa napríklad choré, jednak na prespávačku kamaráta😎 keď by sa dieťa chcelo hrať na posteli, buď hodíš nejaký pekný prehoz, alebo periny proste poskladáš do kútika.