icon

Mám predeliť detskú izbu?

12. júl 2025

Myslíte, že je lepšie mať pre dvoch chalanov 13r a 15r jednu spoločnú izbu v rozmere cca 5,8x3,5m alebo to predeliť a budú mať izbu cca 3,5x2,8m. Izba by nebola prechodná, každý by mal svoj vstup. Nevieme sa s mužom dohodnúť, ja som sa predelenie, budú mať súkromie, muž hovorí, že to bude extrémne malé. Nemáme financie na iné bývanie, musíme pracovať len s tým čo máme, chlapci sa nevedia dohodnúť, mladší chce spoločnú izbu, starší svoju vlastnú. Manžel ma ale asi pravdu, že keď im príde návšteva, nebudú mať ani ako rozložiť posteľ. Mrzí ma, že nemáme viac peňazí aby sme im dokázali zabezpečiť súkromie aj priestor.

Strana
z2
doriiis
12. júl 2025

Spálňu máte akú veľkú? Nie je väčšia?Alebo obývačka?

patka06
12. júl 2025

Som za rozdelenie, rozumne zariadené, to pre 1 malé nebude

kp7333
12. júl 2025

Zavisi aj od podorysu, umiestnenia okien a dveri. A v neposlednom rade od preferencii synov.

anonym_f70df1
12. júl 2025

určite predeliť.
dcéry majú izbu viac ako 20 štvorcov a aj tak sa neustále hádajú. chceli by radšej každá svoju izbu...

13uzivatelka11
12. júl 2025

No su užšie ale neprídu mi že by potom boli extrémne malé. Je to takmer 10m2, to sú bežne veľkosti izieb novostavieb 😅 nie je to síce bohviečo, ale s nejakou praktickou poschodovou alebo multifunkčnou posteľou by podľa mňa to bolo fajn mať dve také izby. Tragédia sa podľa mňa neudeje, keď tam nikto u nich nebude prespávať. Nebudú prví ani poslední, ktorí nemajú na to priestor.

autor
12. júl 2025

Je to najväčšia izba, takže nemáme inú, ktorú by sme im dali. Okno bude mať každá izba. Predeliť je najjednoduchšie riešenie, chceli sme dať sadrokartónovú priečku.

13uzivatelka11
12. júl 2025

A teda aj kebyže majú spoločnú izbu, tak návštevu mať asi nebudu. Predpokladam že mať rovnakých kamošov nebudú mať a ja osobne by som tiež nechcela mať asi za chrbtom súrodenca keď by mal prespať u mňa kamarát.

13uzivatelka11
12. júl 2025

Prípadne kebyže to predelite dákou vstavanou skriňou až po strop? Aby mal každý zo svojej strany satnik. Prípadne do tej steny to tam vsadiť. Budes potrebovať hľadať menej miesta v izbe na úložný priestor

autor
12. júl 2025
@13uzivatelka11

Prípadne kebyže to predelite dákou vstavanou skriňou až po strop? Aby mal každý zo svojej strany satnik. Prípadne do tej steny to tam vsadiť. Budes potrebovať hľadať menej miesta v izbe na úložný priestor

@13uzivatelka11 to znie super, skúsim to navrhnúť mužovi.

majka99999
12. júl 2025

Vy som dala jednu skrinovu stenu, polka by sa otvarala do jednej strany a polka do druhej, cize obaja by mali po 1,75 m, to je slusna dvojskrina pre kazdeho.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
autor
12. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub problém nie je priečka, problém je veľkosť izby a to, že jeden sa rozdeliť chce a druhy nie. Priečku manžel urobí kedykoľvek.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
patka06
12. júl 2025

Sadnite si spolu so synmi a preberte všetky pre a proti. navrhnite ako by mala byť izba / izby zariadená - určite sa dohodnete,

siska53
12. júl 2025
@anonym_autor

Je to najväčšia izba, takže nemáme inú, ktorú by sme im dali. Okno bude mať každá izba. Predeliť je najjednoduchšie riešenie, chceli sme dať sadrokartónovú priečku.

@anonym_autor je fajn, ze sa vam to da takto... U nas zial taka moznost nie je a horsie je, ze mame parik vo veku tvojich. Nic moc, ale nejak prezit musime.... A horsie je, ze obyacka je prechodna, cize aby to bola nasa spalna.. nejak sa s tym neviem stotoznit. Cize za mna ak sa vam to da predelit, spravte to, uvitaju sukromie, zvlast, ked budu mat kazdy svoju frajerku. To mladsi este tak nechape.

14petulka88
12. júl 2025

My sme vo februari to tak urobili. Kedze mame 4 izb. byt a cakame dalsie babo. Zobrala som najvacsiu izbu a predelila som ju. Dcera aj syn su spokojny kazdy ma ten svoj ,,kutik,,.

simona19871216
12. júl 2025

@anonym_autor predeliť

mandzula
12. júl 2025

Videla som predelenie posuvnymi dverami, ktore z miestnosti az tak vela neubrali a ked decka chceli byt spolu, dvere odsunuli.

benit
12. júl 2025

Urcite predelit. My sme mali so segrou izbu 6x4. Ja som vhcela predelit, aj okno by som ozelela. Sestra nie, mama vyhovela jej. Asi jej to bolo pohodlnejsie. Dlho som to mame vycitala. Ziadne sukromie, sestra bordelar... fakt nic moc

anonym_35f38b
12. júl 2025

Moji chalani majú izbu oddelenú skriňami, ale tak do polovice. Znesú sa.

bibina32
12. júl 2025

@anonym_autor Aj my sme predelili, keď mali 14 rokov. Oni už budú potrebovať svoje súkromie a dôležitá je pre nich posteľ. Takže ak sa dá predelte. U nás sú už žiadne hádky nie je, kto uprace izbu, prečo nezavrel dvere, a podobne.

eeffka
12. júl 2025

Ja som mala v rodicovakom byte izbu 2,30 x 4m, postwl bola krizom pod oknom, pisaci stol, skrina, a dvere 😂 zamknute pred sestrou, bol to 85m 4izbak a ja som zila v "pracovni". Ale sukromie na nezaplatenie, az by som chcela kludne by mi tqm qj kamoska voslq ale vtedy nebola taka moda

autor
12. júl 2025
@14petulka88

My sme vo februari to tak urobili. Kedze mame 4 izb. byt a cakame dalsie babo. Zobrala som najvacsiu izbu a predelila som ju. Dcera aj syn su spokojny kazdy ma ten svoj ,,kutik,,.

@14petulka88 aká veľká izba vám vyšla ak môžem vedieť a deti majú koľko?

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_29cf40
12. júl 2025
@siska53

@anonym_autor je fajn, ze sa vam to da takto... U nas zial taka moznost nie je a horsie je, ze mame parik vo veku tvojich. Nic moc, ale nejak prezit musime.... A horsie je, ze obyacka je prechodna, cize aby to bola nasa spalna.. nejak sa s tym neviem stotoznit. Cize za mna ak sa vam to da predelit, spravte to, uvitaju sukromie, zvlast, ked budu mat kazdy svoju frajerku. To mladsi este tak nechape.

@siska53 môj manžel prežil s 2 sestrami v jednej izbe, nik nemá ujmu na zdraví. Jedine to, že keď mám PMS, tak to muž veľmi dobre zvláda 🤣

canis_lupus
12. júl 2025

Predeliť 😁 ja som mala izbu so sestrou a okolo 15r som popresúvala nábytok tak, aby som mala súkromie, tzn cez stred izby (veľká skriňa otočená smerom do sestrinej polky), mne sa tam vošla akurát posteľ, jeden šatník, polica na knihy a mini stolík, ale aj tak som bola spokojnejšia, ako keď sme mali izbu spolu 😆 čo by som dala za to, keby mi ju rodičia predelili priečkou...

nikolani
12. júl 2025

@anonym_autor určite im izbu predelte, a určite priečkou. Aj keby neskôr. Mladší syn bude o chvíľu tiež chcieť svoje súkromie a toto je skvelé riešenie. Nám rodičia tiež predelili izbu, tiež to boli potom mini izby ale každý sme mali svoje miesto a súkromie. V istom veku už dieťa nechce aby každý jeho rozhovor s kamošom, neskôr s frajerkami, počúval aj súrodenec a pod..

pralinka86
12. júl 2025

Predelit, aj male sukromie a vlastny priestor je na nezaplatenie.. kazdy bude mat svoj bordel, svoje pravidlá, nebudu sa rusit navzajom. navsteva bude v obyvacke spat

marianarem
12. júl 2025

@anonym_autor Mne to vobec nepride ako male izby, my sme mali so sestrou jednu spolocnu izbu nejako 3.5×3.5m a bolo to v pohode. Nic ta nemusi mrziet, zabezpecili ste im vsetko potrebne. Pride mi, ze dnes su uz trochu prehnane naroky na byvanie a este aby si niekto vycital, ze deti maju len 6metrovu izbu..

kvadrinkaaa
12. júl 2025

Prečo sa to “súkromie” tak preceňuje? A čo ti je vlastne ľúto? Tvoje deti sa majú lepšie ako xy iných detí, ktoré sú aj 4-5 v jednej izbe,možno menšej ako majú tvoji chlapci, alebo sú choré alebo žijú v nefukčných rodinách napr s agresívnym otcom…. Sú oveľa zásadnejšie záležitosti v živote ako súkromie vo vlastnej izbe, čo je niekedy viac na škodu ako na osoh. Možno aj ja v budúcnosti budem predeľovať izbu, ale nie je mi ľúto, že majú jednu veľkú (tie isté rozmery), no ja by som predelovala len knižnicou pre pocit, že majú vlastný kútik a nie súkromie, aby mi boli zalezení a zavretí, a ja by som ani nevedela, čo moje dieťa robí, čo pozerá, s kým si píše, čo číta… a nemusíte mi písať, že uvidím, keď budú v puberte. 😀 Ja som z piatich súrodencov a všetci sme mali pubertu v 2 izbovom byte, takže viem o tom svoje.

Ešte jeden postreh. Veľa krát čítam, keď má pribudnúť dieťa do rodiny popisy k fotkám “to najlepšie, čo môžem dať svojmu dieťaťu je súrodenec” , ale prejde pár rokov a deti sa neznesú, otravujú sa vzájomne a nevedia spolu žiť v jednej domácnosti. Kde je chyba?

Strana
z2