icon

Postieľka pre dvojičky

katkami123
21. jan 2021

Skúsene maminy poraďte. Akú postieľku? Videla som aj takú veľkú dvojpostielku, len rozmýšľam, či by sa mi tam časom nebili. Alebo 2 menšie prisunúť bez bočnice ku posteli? Hlavne nech to je praktické. 2 klasické postieľky mi prídu nepraktické, neviem prečo. Čo bolo pre vás najlepšie?

katkami123
autor
21. jan 2021

Ta veľká dvojpostielka vyzerala nejak takto

bubinko1506
21. jan 2021

Mali sme 2 klasicke postielky, ta pre dvojicky by sa nam vobec nezmestila do spalne a tie klasicke postielky sa dali aj lahsie presunut a nezabrali tolko miesta.

martina1201
21. jan 2021

@katkami123 záleží aj od toho či budeš využívať monitory dychu. Tak isto časom sú praktickejšie 2 postieľky než jedna, lebo deti sa začnú hýbať viac a budú si zasahovať do priestoru a budiť sa navzájom.

kp7333
21. jan 2021

@katkami123 Na zaciatok by som kupila len jednu klasicku postielku - v pohode sa do nej zmestia obe babatka prve mesiace. A potom sa uvidi, ci treba prikupit druhu, ci vobec budu spat v postielkach. Ak budu kojene, tak je praktickejsie, ak budu spat v noci pri mame v posteli.

ivangeline
21. jan 2021

Ja si myslím, že sú praktické 2 postieľky, však tie deti sa časom prehadzujú a môžu si vadiť a budiť sa, keď budú v jednej.

zuzkalujza
21. jan 2021

@kp7333 potom by nemohla použiť monitor dychu ale. A ten je dôležitý.

katkami123
autor
21. jan 2021

Chcem aj monitor dychu určite

kp7333
21. jan 2021

@zuzkalujza preco? ved ta podlozka k monitiru dychu ma rozmer cca 30x50cm a rozmer postielky je 60x120cm, cize ak budu deti lezat kazde na inom konci postielky, stale budu mat kopec miesta.

zuzkalujza
22. jan 2021

@kp7333 nejde o miesto, ale monitor potom zachytáva dych aj druhého miminka a teda neplní svoj účel. Tak isto ako keď je postielka opretá o manželskú postel nesmú sa dotýkať. Musí tam byť aspoň malinký voľný priestor. Veľa mamičiek v tomto robí obrovskú chybu. Ja som si odžila svoje, toto všetko ma naučili v nemocnici. Dcérka mávala veľmi často výpadky dychu počas spánku.

katie253
22. jan 2021

@katkami123
@zuzkalujza určite dve postieľky, presne ako píše zuzkalujza, monitor dychu má široký záber a bral by dych druhého bábätka keby ležali v jednej postieľke.
Sestra má dvojičky, každá mala svoju postieľku a dobre urobili, lebo jedna prestala dýchať a hneď začal monitor pípať. Zachránilo jej to život.

kobz
22. jan 2021

Viem, ze je to uplne od veci, ale neda mi to nenapisat 🥰 vzdy ma neskutocne fascinovali mamicky dvojiciek a dvojcatka nehovoriac 🥰 je to taky zazrak zivota na druhu 🥰 uz teraz vas obdivujem a blahozelam 🙂 vela zdravicka

katkami123
autor
22. jan 2021

@kobz ďakujem ❤️