Prehľadná organizácia detského oblečenia

17. apr 2023

Maminy, prosim Vas o rady ohladom organizacie oblecenia.
Mam 2r.syna a cochvila dcerku. Po synovi som si odkladala unisex oblecenie, nech sa hodi aj dievcatku, takze pre malu mam na pol roka hadam vystarane a vytriedene. Mame vsak koopec oblecenia po sestrinych, bratovych a sestrenicinych detoch (moje deti su najmensie a asi uz posledne v rodine), stale nieco pribuda a neviem ako to vsetko potriedit, aby som sa v tom nemusela neustale prehrabavat, ze co uz by sme mohli zacat nosit. Nechcem nic zatial vyhadzovat, hoci su tam aj veci na uz len poslednu hru na dvore. Ako oblecenie co najprehladnejsie zorganizovat? Podla velkosti? Sezony? Pohlavia? Teplaky, nohavice, tricka s kratkym, s dlhym rukavom, bundy, topanky…vsetko zvlast a podla velkosti? Co by bolo najprehladnejsie? Stracam sa v tom.
Za rady dakujem.

andreatytler
18. apr 2023

Urcite podla velkosti, Neviem aku velku mas skrinu ale mne sa tam zmestilo len aktualne oblecenie. Vacsie bolo roztriedene odlozene v krabiciach.
Vsetko aktualne oblecenie som mala na vesiakoch v skrini. Povodne som to skladala na kopky na polickach, ale na tych vesiakoch to bolo ovela prehladnejsie.

milanemila
18. apr 2023

Ja som mala po malej roztriedene v plastovych boxoch podla velkosti a na boxe stitok s tou velkostou. Rovnako aj ked som kupila nieco detom dopredu vacsie, tak som to tak roztriedila a pred sezonou pozrela, co mame a co treba dokupit.
Aj pre mna je prehladnejsie mat zavesene veci. Poskladane maju v skrini iba pyzama, spodne pradlo a leginy.

sun_shine_2020
18. apr 2023

Ahoj, ja to mam vo velkych plastovych boxoch (80l) roztriedene podla velkosti a ulozene na sebe do vysky. Ak mi nieco pribudne iba to dohodim do boxu. Asi 2x som to cele prerabala lebo mi pribudla obrovska kopa oblecenia a teda bolo potrebne to rozdelit vsetko este raz.

camelie12
18. apr 2023

Tiez mam oblecenie pre deti potriedene v krabiciach (plastovych a tvrdych papierovych) podla velkosti. Na nich je nalepeny stitok s danou velkostou.
Kvoli vacsej prehladnosti letne veci (tricka s kratkym rukavom a kratasy) davam osobitne do krabice.
Bundy (take, ktore aktualne deti nosia) su zavesene na vesiakoch v skrini.
Bundy, ktore su este velke alebo este budu dobre dalsiu sezonu + zimné kombinezy su tiez v skrini, ale poskladane.

A v skrini su veci vsetky ulozene (na zavesenie kazdeho kusu nemame v byte priestor, zial) a je to vsetko prehladne.

V detskej izbe mame este take 2 mensie skrinky. Do jednej odkladam vacsie veci starsiemu synovi a do druhej zase mladsiemu.
Davam tam len veci, ktore budu nosit cca najblizsieho pol roka az rok.
Ostatne este vacsie su v krabiciach v pivnici.

Drzim palce pri najdeni toho spravneho systemu pre vas 🙂

lilope
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
19. apr 2023

@andreatytler
@milanemila
@sun_shine_2020
@camelie12
Dakujem dievcata. Takze rozhodne podla velkosti. A paci sa mi aj napad vyslovene letne a vyslovene zimne veci dat trochu zvlast (leta budu horsie a horsie a zimy este nejake hadam zaziju aj nase deti🤷🏻‍♀️). Este porozmyslam nad prechodnym jarno-jesennym oblecenim - prechodne bundy a nohavice syn teraz nosi uz druhu sezonu - najprv vyhrnute rukaviky a nohavice, teraz uz vystrete🙂 Nie som moc fanusikom ruzovej pre dievcata (uvidime ci mala bude zdielat rovnaky nazor😄), tak hadam ponosi aj po braskovi. Ak nahodou pridem na nejaky superstyl usporiadania, dam vediet🙃
Inak tiez to nemam v byte kde vsetko napratat, tak je vacsina veci u rodicov v podkrovi v boxoch.
Dakujem este raz

autor
19. apr 2023

Jednu vychytavku mozno mam. Foto topanok do mobilu (zvlast priecinok na oblecenie) aj s napisanymi velkostami. Radsej ale prepisem na velkosti v cm, kedze kazda znacka to moze mat trochu inak🙂

deedaa
19. apr 2023

Podľa veľkosti. Aktuálnu, ktorú nosí malý mám v prebaľovacej komode, ďalšiu veľkosť nachystanú v skrini a zbytok v krabiciach a vyťahujem po presune na ďalšiu veľkosť ☺️

andreatytler
19. apr 2023

Tiez som skusala triedit na zimne a letne ale potom som nevedal co s tymi prechodnym kuskami ze kam to zaradit a niektore tricka s dlhym rukavom som vyuzila aj v lete a zase naopak, tak som to potom dala vsetko do jedneho.
Topanky super napad, hlavne ak ich mas tak vela. Ja som mala len par kusov.

Inac neviem ako mas zorganizovane aktualne topanky ci v botniku alebo v boxoch v skrini ale mne sa najlepsie osvedcilo ich jednoducho hadzat do takeho vacsieho boxu z Ikea (asi 40x40cm) a ten mam v skrini. Z toho si ich syn vzdy sam vyberie a aj ich tam odlozi. Predtym som ich mala v skrini na policke tak nejak ako mas na fotke a to bola hroza, lebo tak male topanky sa v kuse rozhadzali.

autor
19. apr 2023

@andreatytler no kazdopadne je to dilema🤯 Pytala som sa tu na fore hlavne preto, ze pribudne dalsie dieta a k tomu ine pohlavie a rozdiel 2 roky. Urcite bude dedit po bratovi, takze vela veci budem musiet po nom opat zaradit, ale ine (take echt chlapcenske) uz budem uplne vyradovat.
Topanky ma syn vzdy vybrate jedny- dvoje, ktore aktualne nosi a ostatne (gumaky, trosku vacsie, papucky, ev.aj na dalsiu sezonu) mam v takom boxe z ikei, co sa vrta ma stenu a vyklapa. Nieco ako schranka. Kedze su este malicke, dost sa ich tam aj vojde.
Topanky mam po minimalne 3 detoch a mnohe uz su naozaj pouzitelne tak, ze zablatit a vyhodit (tvrda podrazka, velmi schodene..)