icon

Vyberáme hračku do malého bytu

18. júl 2025

Ak by ste mali maly byt a kvoli priestoru mohli vybrat len jednu z tychto hraciek, ktora by to bola a preco?

Penove ihrisko - penove bloky, schodiky atd.
Bazenik s loptickami
Piclerovej trojuholnik
Montessori hojdacka - myslim ten farebny polobluk

len_nig
18. júl 2025

Piklerovej triangel

autor
18. júl 2025
@len_nig

Piklerovej triangel

@len_nig Vies mi povedat preco prave toto?

7lenka11
18. júl 2025

Za mňa Penové ihrisko, ak myslíš aj penové kocky, nielen podložku. Trojuholník som ja zrušila, pri dvoch malých deťoch (rozdiel jeden rok), som bola nonstop v strehu a deti z toho mali aj pár pádov. Bazén s loptickami máme, ale staršiu dcéru dlho nebavil.
Hojdačka je fajn, ale moje deti to tiež neoslovilo. Ono je to hrozne individuálne, odporúčam najprv si tieto hračky skúsiť v kútiku/hernicke a potom to kúpiť. Budeš vedieť, čo dieťa baví a čo nie. Aké staré je dieťa?

elianto_01
18. júl 2025

@anonym_autor my mame hojdacku, ale zalezi od toho, ake mas dieta, co ho bavi. Mozno skus ist fo herničky ide disponuju vsetkym alebo ak mas kamosky, ktore nieco z toho doma maju chod a vyskusaj u nich co tvojmu dietatu sadne. Ja som neskusala nic, kupila hojdacku a zaujala.

len_nig
18. júl 2025
@anonym_autor

@len_nig Vies mi povedat preco prave toto?

@anonym_autor lebo sa s tým moje dieťa najviac a najdlhšiu dobu hralo 😊
Ale inak súhlasím s komentármi vyššie, je otázke či to bude tvoje dieťa baviť

anonym_bedf1f
18. júl 2025

@anonym_autor ani jednu, je kopa hračiek, ktoré sú menšie a zmysluplnejšie

13uzivatelka11
18. júl 2025

Ak je to ihrisko myslené ako nejaká "prekážkova" dráha, tak určite to. Máme ten triangel na záhrade a nejako extra ho syn nevyužíva. Aj kým sme ho mali doma

zooeynka
18. júl 2025

Vsetko co je doma bavi chvilu. Mame vsetko okrem toho obluka....za par dni ich to nezaujimalo. Okukaju, vyskusaju a potom to zavadzia.

autor
18. júl 2025
@anonym_bedf1f

@anonym_autor ani jednu, je kopa hračiek, ktoré sú menšie a zmysluplnejšie

@anonym_bedf1f Pokojne uved alternativu.

drianaa
18. júl 2025

Máme “herňu” v obývačke, keďže sme v dvojizbáku a v spálni máme postele, skrine a pracovňu pre muža. Máme piklerovej triangel so šmýkačkou, počas dňa je zložený a zmestí sa medzi gauč a stenu. Keď malý chce, rozložíme mu ju. A bazén s loptičkami vyrábame podľa chuti z takého veľkého lavóra, kúpila som len loptičky osobitne 🙂

ayato
18. júl 2025

Penové Ihrisko za mňa. Synovi sme kúpili na prvé narodeniny. Výživa doteraz už aj so sestrou. Starší má 7 rokov.

jazula
18. júl 2025

Za mňa Piklerovej triangel s doskou na šmýkanie.

Ja som vybrala pre dcérku Montessori hojdačku, veľmi sa u nás neujala na to, koľko miesta to zaberalo a to sa dcérka rada hojdá na normálnych hojdačkách. Máme aj guličky a dávala som jej ich do takého malého bazénika. Tie boli vcelku ok, ale tiež na chvíľu. S trianglom by sa podľa mňa aj teraz prehrala. Má 4r a mániu všetko preliezať a šmýkať sa po čomkoľvek, ale už máme toho doma priveľa a trojuholník sa nevojde 🙈.

jazula
18. júl 2025
@drianaa

Máme “herňu” v obývačke, keďže sme v dvojizbáku a v spálni máme postele, skrine a pracovňu pre muža. Máme piklerovej triangel so šmýkačkou, počas dňa je zložený a zmestí sa medzi gauč a stenu. Keď malý chce, rozložíme mu ju. A bazén s loptičkami vyrábame podľa chuti z takého veľkého lavóra, kúpila som len loptičky osobitne 🙂

@drianaa Ahoj, kde ste prosím kúpili skladací triangel? 🙂

petka_p
19. júl 2025

Je to dosť individuálne. My sme v herni skúšali trojuholnik a moc teda nezaujal. Bazén s loptičkami som zas doma nechcela. Máme hojdačku aj s doskou a to bola super kúpa. Je to využívané každý deň. Syn sa rád hojdá, prelieza to, šmýka sa. Dokonca to celkom na dlho zaujalo aj staršie deti, ktoré boli u nás na návšteve.

nikii23
20. júl 2025

Ahoj😊 podľa mňa, tak ako bolo už spomenuté by bolo super si to najskôr niekde skúsiť. Pokiaľ takú možnosť nemáte, je to buď alebo. Bud trafite alebo nie.
-Piclerovej trojuholník je síce super ale budete musieť byť stále v strehu aby dieťatko nespadlo, takže je to za mňa obmedzujúce (ak už, určite by som odporúčala za nás dokúpiť k tomu šmykľavku, takú tu dosku co sa k tomu zachytí, inak si myslím ze to zachviľu začne dieťatko nudiť)
-bazenik s loptičkami mame a malý ho ma veľmi rad, často sa v ňom hráva a je to super, loptičky si odtiaľ vyberá a hra s nimi futbal, ohadzujeme sa nimi, triafame do bazéna z diaľky, no má to aj mínus a to ze sú loptičky vždy po celom byte čiže zbieranie lopticiek je kazdovecerny program😂 ale zase malý si vie loptičky krásne pozbierať a pomáhať s upratovaním čiže ho to naučilo - za nás super hračka
-penove ihrisko je super, veľa možností využitia len zaberá viac miesta a pokiaľ myslíme to iste tak aj cenovo je to drahšia položka a neviem, asi by som to domov nekupovala ale je to dobrá hracka
-montessori hojdacku mame tiež a to je za nás najlepšia investícia. Ma veľmi veľa možností využitia. Ale záleží od dieťatka. Mame k tomu ale aj šmykľavku a z druhej strany smyklavky sú také akokeby drevene vycnievajuce plosky cez ktoré vylezie hore. Po smyklavke si púšťa autíčka, šmýka sa, kotúla loptu... hojdacku si vie otočiť na bok a vykladá si tam autíčka a ma akoze obchodík, alebo to prikryjeme dekou a ma malý bunker. Vie si to sám otočiť a hojdat sa, alebo to používa ako dráhu pre autíčka, postaví sa tam a drzi rovnováhu... no je tam proste veľa možností. Za nás je toto teda úplne top a😀 tak držím palce nech dobre vyberiete😊

drianaa
20. júl 2025
@jazula

@drianaa Ahoj, kde ste prosím kúpili skladací triangel? 🙂

@jazula výrobca je mamabrum. Bola to taká sada balančnej dosky a trojuholníka, ale dokúpili sme k tomu potom ešte dosku šmýkanie z lidla, pekne sa dá nasadiť k trouholníku

princezna_bosorka
21. júl 2025
@len_nig

@anonym_autor lebo sa s tým moje dieťa najviac a najdlhšiu dobu hralo 😊
Ale inak súhlasím s komentármi vyššie, je otázke či to bude tvoje dieťa baviť

@len_nig jj, presne. trojuholnik mi ale pride najuzitocnejsi - dieta sa nauci liezt po prekazke do vysky, preliezat, podliezat atd. (ked tu niekto pise, ze musel byt kvoli trianglu nonstop v strehu kvoli padom - neboj sa, v urcitom obdobi budes nonstop v strehu aj bez triangla. A podla mna je lepsi pad doma z triangla ako vonku na schodoch alebo z preliezacky).

len_nig
22. júl 2025
@princezna_bosorka

@len_nig jj, presne. trojuholnik mi ale pride najuzitocnejsi - dieta sa nauci liezt po prekazke do vysky, preliezat, podliezat atd. (ked tu niekto pise, ze musel byt kvoli trianglu nonstop v strehu kvoli padom - neboj sa, v urcitom obdobi budes nonstop v strehu aj bez triangla. A podla mna je lepsi pad doma z triangla ako vonku na schodoch alebo z preliezacky).

@princezna_bosorka ja som presne ten opačný typ rodiča, že ja som za zadkom nikdy nestála a neľutujem, naučil sa extrémne rýchlo ako padať 😊