Vyberáme hračku do malého bytu
Ak by ste mali maly byt a kvoli priestoru mohli vybrat len jednu z tychto hraciek, ktora by to bola a preco?
Penove ihrisko - penove bloky, schodiky atd.
Bazenik s loptickami
Piclerovej trojuholnik
Montessori hojdacka - myslim ten farebny polobluk
Za mňa Penové ihrisko, ak myslíš aj penové kocky, nielen podložku. Trojuholník som ja zrušila, pri dvoch malých deťoch (rozdiel jeden rok), som bola nonstop v strehu a deti z toho mali aj pár pádov. Bazén s loptickami máme, ale staršiu dcéru dlho nebavil.
Hojdačka je fajn, ale moje deti to tiež neoslovilo. Ono je to hrozne individuálne, odporúčam najprv si tieto hračky skúsiť v kútiku/hernicke a potom to kúpiť. Budeš vedieť, čo dieťa baví a čo nie. Aké staré je dieťa?
@anonym_autor my mame hojdacku, ale zalezi od toho, ake mas dieta, co ho bavi. Mozno skus ist fo herničky ide disponuju vsetkym alebo ak mas kamosky, ktore nieco z toho doma maju chod a vyskusaj u nich co tvojmu dietatu sadne. Ja som neskusala nic, kupila hojdacku a zaujala.
@anonym_autor ani jednu, je kopa hračiek, ktoré sú menšie a zmysluplnejšie
Ak je to ihrisko myslené ako nejaká "prekážkova" dráha, tak určite to. Máme ten triangel na záhrade a nejako extra ho syn nevyužíva. Aj kým sme ho mali doma
Vsetko co je doma bavi chvilu. Mame vsetko okrem toho obluka....za par dni ich to nezaujimalo. Okukaju, vyskusaju a potom to zavadzia.
@anonym_autor ani jednu, je kopa hračiek, ktoré sú menšie a zmysluplnejšie
@anonym_bedf1f Pokojne uved alternativu.
Máme “herňu” v obývačke, keďže sme v dvojizbáku a v spálni máme postele, skrine a pracovňu pre muža. Máme piklerovej triangel so šmýkačkou, počas dňa je zložený a zmestí sa medzi gauč a stenu. Keď malý chce, rozložíme mu ju. A bazén s loptičkami vyrábame podľa chuti z takého veľkého lavóra, kúpila som len loptičky osobitne 🙂
Penové Ihrisko za mňa. Synovi sme kúpili na prvé narodeniny. Výživa doteraz už aj so sestrou. Starší má 7 rokov.
Za mňa Piklerovej triangel s doskou na šmýkanie.
Ja som vybrala pre dcérku Montessori hojdačku, veľmi sa u nás neujala na to, koľko miesta to zaberalo a to sa dcérka rada hojdá na normálnych hojdačkách. Máme aj guličky a dávala som jej ich do takého malého bazénika. Tie boli vcelku ok, ale tiež na chvíľu. S trianglom by sa podľa mňa aj teraz prehrala. Má 4r a mániu všetko preliezať a šmýkať sa po čomkoľvek, ale už máme toho doma priveľa a trojuholník sa nevojde 🙈.
Máme “herňu” v obývačke, keďže sme v dvojizbáku a v spálni máme postele, skrine a pracovňu pre muža. Máme piklerovej triangel so šmýkačkou, počas dňa je zložený a zmestí sa medzi gauč a stenu. Keď malý chce, rozložíme mu ju. A bazén s loptičkami vyrábame podľa chuti z takého veľkého lavóra, kúpila som len loptičky osobitne 🙂
@drianaa Ahoj, kde ste prosím kúpili skladací triangel? 🙂
Je to dosť individuálne. My sme v herni skúšali trojuholnik a moc teda nezaujal. Bazén s loptičkami som zas doma nechcela. Máme hojdačku aj s doskou a to bola super kúpa. Je to využívané každý deň. Syn sa rád hojdá, prelieza to, šmýka sa. Dokonca to celkom na dlho zaujalo aj staršie deti, ktoré boli u nás na návšteve.
Ahoj😊 podľa mňa, tak ako bolo už spomenuté by bolo super si to najskôr niekde skúsiť. Pokiaľ takú možnosť nemáte, je to buď alebo. Bud trafite alebo nie.
-Piclerovej trojuholník je síce super ale budete musieť byť stále v strehu aby dieťatko nespadlo, takže je to za mňa obmedzujúce (ak už, určite by som odporúčala za nás dokúpiť k tomu šmykľavku, takú tu dosku co sa k tomu zachytí, inak si myslím ze to zachviľu začne dieťatko nudiť)
-bazenik s loptičkami mame a malý ho ma veľmi rad, často sa v ňom hráva a je to super, loptičky si odtiaľ vyberá a hra s nimi futbal, ohadzujeme sa nimi, triafame do bazéna z diaľky, no má to aj mínus a to ze sú loptičky vždy po celom byte čiže zbieranie lopticiek je kazdovecerny program😂 ale zase malý si vie loptičky krásne pozbierať a pomáhať s upratovaním čiže ho to naučilo - za nás super hračka
-penove ihrisko je super, veľa možností využitia len zaberá viac miesta a pokiaľ myslíme to iste tak aj cenovo je to drahšia položka a neviem, asi by som to domov nekupovala ale je to dobrá hracka
-montessori hojdacku mame tiež a to je za nás najlepšia investícia. Ma veľmi veľa možností využitia. Ale záleží od dieťatka. Mame k tomu ale aj šmykľavku a z druhej strany smyklavky sú také akokeby drevene vycnievajuce plosky cez ktoré vylezie hore. Po smyklavke si púšťa autíčka, šmýka sa, kotúla loptu... hojdacku si vie otočiť na bok a vykladá si tam autíčka a ma akoze obchodík, alebo to prikryjeme dekou a ma malý bunker. Vie si to sám otočiť a hojdat sa, alebo to používa ako dráhu pre autíčka, postaví sa tam a drzi rovnováhu... no je tam proste veľa možností. Za nás je toto teda úplne top a😀 tak držím palce nech dobre vyberiete😊
@anonym_autor lebo sa s tým moje dieťa najviac a najdlhšiu dobu hralo 😊
Ale inak súhlasím s komentármi vyššie, je otázke či to bude tvoje dieťa baviť
@len_nig jj, presne. trojuholnik mi ale pride najuzitocnejsi - dieta sa nauci liezt po prekazke do vysky, preliezat, podliezat atd. (ked tu niekto pise, ze musel byt kvoli trianglu nonstop v strehu kvoli padom - neboj sa, v urcitom obdobi budes nonstop v strehu aj bez triangla. A podla mna je lepsi pad doma z triangla ako vonku na schodoch alebo z preliezacky).
@len_nig jj, presne. trojuholnik mi ale pride najuzitocnejsi - dieta sa nauci liezt po prekazke do vysky, preliezat, podliezat atd. (ked tu niekto pise, ze musel byt kvoli trianglu nonstop v strehu kvoli padom - neboj sa, v urcitom obdobi budes nonstop v strehu aj bez triangla. A podla mna je lepsi pad doma z triangla ako vonku na schodoch alebo z preliezacky).
@princezna_bosorka ja som presne ten opačný typ rodiča, že ja som za zadkom nikdy nestála a neľutujem, naučil sa extrémne rýchlo ako padať 😊

Piklerovej triangel