icon

Výzva pre interiérové dizajnérky

orl
12. jún 2025

Ahoj dámy,
potrebujem poradiť so zariadením 1 izby, ktorá by fungovala ako spálňa (t. j. len tam potrebujem posteľ na prespatie) a zároveň "detská izba" (posteľ a priestor na hranie) . Máte nejaké tipy/nápady?
Určite potrebujem v tom priestore umiestniť skrine resp. rolldor kvôli oblečeniu.
Bývame v 3-i. byte. Kuchyňa s obývačkou je otvorený priestor, t. j. k dispozícii sú len 2 samostatné izby.
Mám 2 deti s veľkým vekovým rozdielom (MŠ a SŠ), teenager bude sám v menšej izbe, kde bola doteraz spálňa s detskou posteľou a do druhej izby chcem presťahovať škôlkara s hračkami (teraz máme herňu v obývačke 🤦) a manželskú posteľ. V izbe je balkón.
Absolútne si neviem dať rady.
Ďakujem za všetky rady a tipy 🙏.

PS1: Áno, aj ja by som sa najradšej presťahovala do 4-i. bytu, ale... 😜
PS2: Nie, nebudem spať v obývačke na rozkladacej sedačke.

Výzva pre interiérové dizajnérky
luckajozko21
12. jún 2025

No napr. postel 160-180tku. Rolldoor nie na celu tu stenu ale iba na cast. Manzelsku postel zasunut k stene a hore nad nu dat este nejake skrinky, Ulozny priestor vies vyuzit aj pod postelou. Nocny stolik len nejaky malicky nenapadny,
Podla rozmerov miestnosti tu postel bud nechat tak ako je a iba zasunut k stene alebo otocit (hlava ku stene a hore nad skrinky).

Dietatu postel na sikmu stenu obyvackovu. Nad postel nejaku policku. Do priestoru okruhly koberec (napr my mame taky pismenkovy). Pekne to opticky hovori, ze 'toto je priestor na hranie'.
K balkonu nejaky trofast na hracky. Pripadne aj s doskou ako stolik.
Akoze moc tam toho nenacarujes, ale da sa.

any_soj
13. jún 2025

@orl posteľ čo sa dá dvihnúť na stenu. My máme v obývačke. Topka.

viera111111
15. jún 2025

Skolkar bude este nejaky rok a potom tiez bude potrebovat sukromie. Ja by som izbu 6 rozdelila. Do casti bez okna manzelsku potel. Do priecky dat hore uzke okno aby spalna mala svetlo. Priecku urobit lahko rozoberatelnu/sadrokatnovu. Ked sa teeneger odstahuje tak dat do povodneho stavu. Teen sa bude musiet zmierit ze sa so skrinami bude musiet rozdelit. Aspon pre sezonne veci. Skrinu pre rodicov by som dala hore ako su dvere do spalne.
Keby boli rozmery tak by som to aj nakreslila