icon

Zariaďovanie študentskej izby pre technicky zameraného chlapca

14. jún 2025

Ahojte, nie som veľmi zariaďovací typ, takže ak sa tu nájde niekto, kto to má dizajnérske vlohy, poradili by ste mi s výberom nábytku a jeho rozložením v miestnosti? Izba je takáto:
Ďakujem
Ešte dodam pre 15r chlapca nastupujúceho na strednú školu s technickým zameraním (potrebný asi väčší písací stôl)

Zariaďovanie študentskej izby pre technicky zameraného chlapca
slniecko39
14. jún 2025

Dobrý deň, mne by sa tam hodil nábytok nejako takto - aby mal pri stole aj denné svetlo, zároveň aby využil jednu zástrčku napr. na nabijanie mobilu a druhú na počítač, prípadne tlačiareň a pod. Je to krásna veľká izba a ten vlastný balkón - wau. Určite sa ale poraďte ako by to chcel on, ja v 15-tich som si každú chvíľu presúvala stôl po izbe ako sa mi páčilo ... Ak by Vám to pomohlo, návrh s konkrétnymi proporciami som robila v aplikácii Planner 5D, ktorú využívam keď chcem vidieť ako niečo bude vyzerať bez toho aby som začala hýbať nábytkom, určite odporúčam free verziu. Pekný deň

autor
14. jún 2025
@slniecko39

Dobrý deň, mne by sa tam hodil nábytok nejako takto - aby mal pri stole aj denné svetlo, zároveň aby využil jednu zástrčku napr. na nabijanie mobilu a druhú na počítač, prípadne tlačiareň a pod. Je to krásna veľká izba a ten vlastný balkón - wau. Určite sa ale poraďte ako by to chcel on, ja v 15-tich som si každú chvíľu presúvala stôl po izbe ako sa mi páčilo ... Ak by Vám to pomohlo, návrh s konkrétnymi proporciami som robila v aplikácii Planner 5D, ktorú využívam keď chcem vidieť ako niečo bude vyzerať bez toho aby som začala hýbať nábytkom, určite odporúčam free verziu. Pekný deň

@slniecko39 ďakujem za tip, skúsim tú aplikáciu, aj váš návrh je super len ešte radiátor máme pod oknom ale zrejme si to budem vedieť v tej apke upraviť,
Jeho sa spýtam zbytočne je mu to jedno 🤣
Logiie mam štyri čiže by som kľudne oželela jednu alebo aj dve a mala väčšie izby, no už s tým neurobím nič

modrahruska
14. jún 2025

Len rychly nacrt, ale ja by som dala rohovy velky stol k oknu, ktory by bol od spacej zony oddeleny nejakou deliacou stenou - polica, regal, kombinovane, mohla by v tom byt zakomponovana aj TV ak ma, Tym by sa docielilo trochu sukromia na spanie. Satnik by som urobila okolo a pripadne aj nad dverami na mieru. Myslim, ze by tak vznikli jednotlive jasne definovane zony - pracovna, spanie, odkladanie.