1,5 ročná dcéra si kŕčovito chytá cikuľku
ahojte kocky potrbujem poradit dcera si uz nejaku dobu chyta vrch cikulky.Polozi si na nu prsteky a krcovito si ju tlaci ked jej dam prsteky prec zacne plakatval.kricat, zapalenu pisulku by som vylucila nema ju cervenu tak neviem co by to mohlo byt ak mate skusenosti uvitam akekolvek info. dakujem
Spoznavanie vlastneho tela. Je jej to prijemne preto to robi.
@matahary25 moja dcera mala rok ked mala infekciu moč.ciest,priznaky mala-chytala si pindulu,krčila nožky pri cikani,no nie vždy,po3dnoch prišli horučky,skončili sme vnemocnici....treba odsledovať ....
sleduj ju,syn mal tam dolu bolesti a skončili sme na chirurgii s operovaným slepým črevom
@matahary25 ...nikto ti neporadi, len ti dame moznosti na výber:
1. proste sa sama seba dotýka a skor ci neskor by k tomu prislo
2. pocituje tam svrbenie, skrabkanie, bolest- zdravotny problem
pre pokoj duse, aj ked sa osobne priklanam k moznosti 1, by som zasla za doktorkou a dala aspon moc na rozbor a kvapka krvi na rozbor tiež nezaskodi....
ako moze mat dcera cikulku?nemaju ciklulku chlapci?
aj ja si osobne myslim ze by to mohla byt moznost 1len som chcela vediet ci stym nema niekto skuenosti, boli sme totizt od pondelkav nemocnici koli febrilnym krcom a tam jej brali aj krv aj moc a zapalove parametre nezistili
@matahary25
Ahojky! Ja to nedavno resila ve tride mych dvojcat.. 😒
Je tam devce (10 let) , ktere se neustale "vzrusuje" a zpiva si pri tom hlasite...nekdy i u toho vyplazne jazycek..
STRASNY pohled..ale je to obtiznejsi nez se zda..toto devcatko je postizene..a nikdo ji NIC nesmi rict..
Horsi je, ze pak chodi a s temito "mokrymi"rucickami a chyta osobni veci ostatnich deti a jeste i rada slinta a sliny rozdava pohlazenim po tvari..Deti pred ni utikaji ...
Nedavno jsem psala ucitelkam, ze neni mozne mit takto mokre a uslintane ucebnice , penal..tuzky a obleceni od teto holcicky..ze je to NEHYGIENICKE..
Bylo mi receno, ze je nemocna..
Tak si zpiva, slinta, vzrusuje se, utira o deti a vystrkuje jazycek i nadale... ☹ ☹ ☹
Psychologove rikaji, ze ji konkretne se nesmi NIC zakazovat..a kdyz jsem googlovala, jen se mi to potvrdilo..nejde pouze o reakci na postizenou holcicku, ale vseobecne "varovani"..
Nevsimat si... ☹ Neupozornovat,pry by jsme ji okrikovanim a upozornovanim pripravili o jeji sexualni zivot..vytvorili jakousi "zabranu"...
Ale ve 2-3 tride byla ve tride s dvojkama holcicka, ktera take obcas strcila rucicku pod kalhotky, ale uvedomovala si to a prestala..ted uz to nedela.. 😉
Moja mala ma rok, a tiez pri prebalovani si rada dava medzi nozky deku, proste zistila, ze jej to robi dobre, tak to robi 😉 je to uplne prirodzene, je to predsa zena - aj ked este malinka, ale organizmus ma predsa zensky 😉 Ked mala asi pat mesiacov, strasne sa napinala pri niektorych cinnostiach, uplne sa prehybala ako luk, pytala som sa lekarky, ci to nema nejaky neuro povod, alebo tak, ved som nechcela nic zanedbat, ale vysvetlila mi, ze jej to proste robi dobre, vraj to posobi na nejaku cast zenskych organov v nutri tela 😉 Myslim si, ze je to uplne prirodzena sucast poznavania svojho tela, rovnako, ako ked si chlapci davaju ruku do gati a chytaju sa za pipika 😉 A my sme to pravdepodobne robili tiez, iba si to uz nepamatame 😅
@irriss ale predsa to dievca, ktore opisujes, je chore, takkze si nemyslim, ze je na mieste to porovnavat so zdravym 1,5 rocnym dievcatkom
@vikusjk
...ano, jedna se o chore dievca..ale TO SAME delala i druha holcicka.ZDRAVA .take spoluzacka 😉 , ale nenapadne..a ta prestala ve 2-3.tride... 😉
Vyvolavani pocitu vzruseni neni ohranicene a nebo dane nemoci...Jen zpusob "vyvolavani poteseni" je jiny...u tohoto choreho devcatka je absolutne bez hranic ...U zdraveho "nenapadnejsi"...ale take KDYKOLIV..a KDEKOLIV 😎
Myslim si, ze je hlavne v tomto pripade velmi tezke prijmout tento fakt, ze tento (zlo)zvyk "poteseni"se muze prelomit az v pozdejsim veku a to je tezke si pripustit pro kazdeho z rodicu.....Urcite to vetsina lidi vnima jako "ostudu"..a mame dojem, ze se to vyresi poukazovanim a odstranovanim (ne)nasilne rucicky z intimnich partii ditete..OMYL je pravdou..musime je nechat.. 😎
poukazujete tu na Vekovy Rozdil...ale...
Mlade maminky a maminky malych deti si to nepripousti,protoze "vidina" velkeho rozdilu je pro ne prilisne dlouha doba...ale rozdil je "pouhych" 100 mesicu.. 😉 a tyto mesice-roky pozdeji prestavaji byt PULKOU zivota,a stanou se jen CASTI zivota a jejich dlouha podstata zanikne...jakoby se zkrati na "malo-na maly rozdil".
Pro mladou maminku 10 let mnohdy znamena PULKU jejiho zivota, cili strasne vel'a casu...
A u deti je to pritom rozdil jen 100 mesicu...
t,j. nehledejte rozdil ve veku ditete a onemocneni....Tento (zlo)zvyk se meni pouze v projevu... 😉 a NIKDYnevite, kdy prestane..Takze i tento muj prispevek sem patri..aby ukazal, ze tento "problem" muze pretrvavat i do pozdejsiho veku ditete.. 😉

@matahary25 Moja mala to niekedy robi tiez pri prebalovani. Uplne sa za nu "drapne" a taha, niekedy sa bojim, aby sa neposkriabala. Minule som o tom citala v Zdravi, ze jednoducho deti skumaju svoje telo a zistuju, ze niektore dotyky su prijemnejsie nez ine 🙂 Ak vies vylucit zapal alebo nejake svrbenie, tak by som sa tym netrapila. Moja mala pri tom este aj taky krcovity vyraz nahodi 🙂