icon

10 dňové bábo 24 hodín nekakalo

veaaa
15. nov 2016

baby mala mi nekakala za posledných 24h,ako jej pomôcť?Je to normálne?

jamika27
15. nov 2016

@veaaa v pohode vôbec nestresuj, je to v poriadku aj keď nebude 5 dní kakať, ale v poriadku bude aj keď bude viac krát za deň. (pokiaľ nemá bolesti a iné príznaky). Kojené deti nemajú pomaly ani čo vykakať, a ak aj nie je kojené, každému bábu tie črievká pracujú inak

simonkaa27
15. nov 2016

aj mne kamosky ktore maju deti hovorili aby som nestresovala ak by nahodoou daco taketo 🙂 lebo niekedy babatko kaka do kazdej l´plienky a niekedy nemusi aj 3 dni ale ak sa nemrvi ze by ho bolelo brusko tak je to ok 🙂 nie kazde babatko je rovnake 🙂 takze nestresuj a klud

womankc
15. nov 2016

@veaaa je to normálne, ak je kojená, oni proste niektoré to mliečko tak spotrebujú, že nemajú čo kakať, keď začne viac papkať rozkaká sa

veaaa
autor
15. nov 2016

Fu,som si vydychla...vdaka

womankc
15. nov 2016

@veaaa problém by bol jedine , že by nejak veľa vrackala , vtedy môže ísť aj o reflux , to bábätká mávajú a ešte keby si videl a, že nejako veľa plače, že má evidentné kŕče, vtedy treba zabehnúť k obvodnej a dá ti niečo na to , my sme mali taký sirupček , tuším infolic , či tak nejak, to nám pomohlo.
ale ak je maličká spokojné dieťatko , tak je všetko OK

zuzana13383
15. nov 2016

Ahojte,vedel by mi niekto poradiť,co mám robiť? Mam 6 týždňovú dcéru a nemôže sa vykakat. Prdi,ale stále tlači a nevie sa vykakat. Používame rektalnu rúrku,nakazal nám ju lekar,pouzivame kvapky sab simplex a stále nič. Pije nutrilon,uz sme skúsili aj vymeniť,ale každá zmena je dobrá dva dni a potom sme tam,kde sme boli. Nevie ani spať dlho,lebo sa zobudí na to tlačenie a potom furt pýta jesť. Viete mi niekto poradiť,co mám robiť? Dakujem

hviezda21
15. nov 2016

@zuzana13383 tepla voda/kupel pomasirovat brusko s pupikom,prikladat teplu plienku,skus rascovy alebo feniklovy cajik nesladeny. Davaj ju past koniky /na brusko/ a s nozkami cvicit pred aj po kupani. Ked das rekt. Rurku vyjde aspon vzduch ci nic?

jamika27
15. nov 2016

@zuzana13383 mlieka zase nie je dobré tak často meniť, skús dávať fenyklový čaj, prípadne slivkovú výživu (stačí za lyžičku, dve ...), potieraj konečník olejčekom, keď vidíš že tlačí, zober ju skrč ju a skús jej vtedy potrieť ten olejček aj tak hlbšie, u nás pomáhalo keď som ho so skrčenými nohami dala pod vodu do umývadla a tak mu pomáhala ...

hviezda21
15. nov 2016

@zuzana13383 jo a probiotika skus -porad sa v lekarni. Ak sa vykaka aspon raz za 2dni je to podla mna ok, do 3mes. Sa crievka upravia zvacsa. Aj obycajna tepla voda moze pohnut crievka. Ak si v niecom niesi ista cinkni svojej dr. Moje deti ale boli iba kojene no trapili sa obaja min 2mes.

zuzana13383
15. nov 2016

Dávam jej aj fenyklovy cajik,aj cvičíme a nič. Mam pocit,ze prdnut nemá problém,len stále tlači. Aj jej cvičím s nožičkami,aj masírujem bruško a stále nič.

zuzana13383
15. nov 2016

@hviezda21 v lekárni mi povedali,ze všetky produkty na kakanie obsahujú to isté,ze keď nezaberajú tie kvapky sab simplex,ze nezaberie nič. Mne by nevadilo keby nekakala aj dva dni,len keby tak stále netlačila. O 10 som jej dala rúrku,kakala,potom sa napapala a teraz zase tlači. Vôbec nespí kľudne.

hviezda21
15. nov 2016

@zuzana13383 sab mojim nezaberal biogaia sa mi zdala lepšia. precitaj ešte v diskusiách čo mamkam pomáhalo. Cvičenie voda masáže a rurka sú všetko čo jej môže pomôcť, iné už neurobis. Kamoška prikladala nahriate vrecko tusim z ceresnovych kostok z dm. Crievka novorodencov su proste také. 9mes. Je tam len plod.voda a zrazu mlieko. Ani ty keď menis stravu nie vždy ti všetko sadne ale časom si zvyknes. Ona tym ze tlači posúva tu zmes v črevách cize netrap sa. Bude tooooolko trápení s detmi ešte že z toho sa budeš o rok smiat 😉

zdena12345
16. nov 2016

nam druhy syn vydrzal aj 5 dni. vacsinou kakal za 3-5 dni. Zo zaciatku som sa toho bala tak sme asi prve 2-3 tyzdne pouzivali kazdy vecer rektalnu rurku, ale nebolo treba. aj ked bol nevykakany, neprejavoval sa nijak viac placlivo alebo bolestivo, tak sme to nechali na neho sameho.
ak vam stale tlaci, tak skratka pouzivajte rekt. rurku. je to urcite lepsie ked sa dieta vykaka a vyspi nez ked ma plakat

evittam
16. nov 2016

@veaaa Ak dojčíš tak je normálne, že nebude kakať aj 10 dní - ak prospieva nič mu nechýba tak zbytočne nestresuj. 😉