icon

10-mesačné bábätko znovu teplotuje

july0
25. aug 2022

Ahojte baby uz som sem pisala dnes babatko mi zas teplotu opat ma 38,3 co mam robit ? Cipok som mu dala 16:20 avsak pise sa ze kazdych 6 hodin sa ma podavat

mimi3008
25. aug 2022

@july0 Mozes striedat kazde 3 hodiny Nurofen s Paracetamolom (teda Paralen, Panadol). Teda rozdiel medzi Nurofenmi bude 6 hodin, aj medzi paracetamolovymi bude 6 hodin vzajomne, no prestriedas ich

veve16
25. aug 2022

@july0 keď mali moji také teploty,doktorka nám kázala,že môžem striedať nurofen s paracetomolom každé 4 hodiny.

july0
autor
25. aug 2022

Ja mam doma len panadol neratala som stym Ze nude mat teploty

july0
autor
25. aug 2022

Musim cakat kym pominie tych 6 hodin ?

mimi3008
25. aug 2022

@july0 a nemoze manzel vybehnut do pohotovostnej lekarne pre Nurofen?

nikpa
25. aug 2022

@july0 treba zohnať nurofen, lekárne maju pohotovosť alebo zavolaj kamoške čo má malé deti. Alebo ti zostávajú ešte obklady ale to už aby si začala, niekedy to trvá kým takto klesne teplota.

drake122
25. aug 2022

@july0 nie, ak máš 200mg čípky paracetamolove, môžeš aj o 3 hod jej dať pol čípku. Alebo celý čípok raz za 4-6 hodín, ale nie viac ako 4x denne ak sa dá. Prípadne ako sa spomenulo striedať paracetamol a ibuprofen. Nad 38,5 určite niečo daj, ak má len 37,9-38,1 môžeš chvílu počkať a premeraj teplotu. Ak napriek všetkému nevieš zraziť teplotu a trvá to už deň dva tak k obvodnej, prípadne na pohotovosť. Ak nekašle, nesoplí a nehnačkuje, treba dať vyšetriť aspoň CRP a moč, ale hovorím, len ak to celé trvá už viac ako 24-48 hodín. Skôr aj vyšetrenia môžu byť nepriekazné a na pohotovosti by vás len ofrflali.

fiafia
25. aug 2022

@july0 počkala by som. 38,3 sa dá ešte zvládnuť ak nemá bolesti, dieťa nieje apaticke,mrzuté atď. Teplota má svoj význam a keď je teda nutné tak podať niečo s rozdielnou látkou po 4 hodinách. Poprosiť niekoho ísť kúpiť.drzim palce. moja dcéra 5rocna mala pred nedávnom teploty 40,3 takmer deň,noc dávali sme zabali lebo nič jej nezaberalo

anavixy
25. aug 2022

Antipyretika by sa mali podavat ked je horucka nad 38,5. Zvysena teplota aktivuje bunky imunitneho systemu, preto sa nema zbytocne znizovat.
Pri teplote 38,3 takto pred spanim by som lieky podala.
Doma treba mat vzdy lieky (cipky alebo sirup) s dvomi roznymi ucinnymi latkami, teda vzdy aj paralen/panadol a aj nurofen/ibalgin. Sirup treba davkovat podla hmotnosti, nie veku, dava sa vzdy hmotnost/2 (v ml, teda 10 kilove dieta 5ml). Tieto sa mozu pri horucke striedat po 4 hodinach, rovnaka ucinna latka najskor po 6.
Nad 39 je dobre pouzit aj fyzikalne chladenie, najlepsie zabaly, pripadne sprcha/kupel, vzdy vlaznou vodou, nie studenou a len ked dieta nema chladne koncatiny. Teplota sa nema znizovat o viac ako pol stupna naraz.

july0
autor
25. aug 2022

Baby zohnala som nurofen mozem mu to podat ?

mimi3008
25. aug 2022

@july0 jasne ked vravis, ze 16.20 bol naposledy Panadol

patka06
25. aug 2022

@july0 38,5 nie je na striedanie liekov, pokojne počkaj tých 6 hodín a daj znova Panadol.
Teplota je prirodzená obrana organizmu, nie je dobre ju za každú cenu znižovať.

july0
autor
25. aug 2022

Horucka je stale rovnaka aj zabaly som mu robila nic zatial sa nedeje

anavixy
25. aug 2022

@july0 stale rovnaka pod 38,5 je zatial ok 🙂 zabaly nad 39, nestresuj zbytocne to dieta, teplota klesne hodinu, dve,tri od podania (teraz je to tak hodina?), este mas cas, dolezite je ze nestupa

zuzudrnda
25. aug 2022

@july0 a ako sa inak bábätko cíti? Pije? Je potrebné aby pilo často, aj striekačkou ak inak nešlo,som podávala. Ja osobne,ak nie je dieťa apaticke a pije,vyzliekam do tielocka,prikryjeme Max plienkou a nechám chladiť vzduchom,podávam veľa tekutín, do ručičky vložiť niečo chladné z chladničky a teplotu 38,3, ak okrem toho nemalo nič iné,som liekmi nikdy nezrazala. Teplota má svoj zmysel.

patka06
25. aug 2022

@july0 ak je teplota stále rovnaká 38,5 stačí dávať lieky každých 6 hodín, zábaly vôbec, dostatok tekutín, ľahké oblečenie, neprikrývať
Hlavne sa upokoj, teplota do 38,5 je "užitočná" pomocou nej sa organizmus lieči sám - bojuje s chorobou.

july0
autor
25. aug 2022

Zaspal a teplota mu klesla ach ja stresujem lebo prvy krat ma taketo teploty aj ked mal covid mal len mierne a nie taketo 🙂

zuzudrnda
25. aug 2022

@july0 38,5 ešte nie je tak velmi vysoká,ale prvé bábätko a prvá teplota,je vždy stres. Pozname. Skvelé,že je lepšie🌷🍀

july0
autor
26. aug 2022

Tak volala som s dr a ze ma virozu pravdepodobne 🤷🏻‍♀️A ze jedna noc teplot je malo ze mame ist cez vikend na pohotovost keby to pretrvavalo

arasidka123
26. aug 2022

@july0 nejdú mu zúbky?

july0
autor
26. aug 2022

@arasidka123 ze take vysoke zo zubkov nemozu byť

fiafia
26. aug 2022

@july0 ako sa má malý? Aká bola noc? Po troch dňoch teplôt ak mu to neprejde začnú riešiť. Dovtedy sa ukáže čo z toho bude.... Mal šiestu chorobu?

july0
autor
26. aug 2022

@fiafia tak malý mi stale teplotuje o 8 som mu dala panadol ale teplotu zvysenu stale ma aj ked 37,7 zaspal mi, noc bola taka ze o 3 sa zobudil a mal znova horucku tak som mu podala liek, no a potom o hodinku zaspal, v kuse je v teplotách dr nam poradil probiotika v sacku ale tie vyzracal 🤷🏻‍♀️ Tak mi spi na prse a je len v plienke. Včera mal aj zelenu tvrdú stolicu neviem no poobede mám volať dr ako sa to vyvija

arasidka123
26. aug 2022

@july0 ale môžu...môj najstarší mal bežné také vysoké...

july0
autor
26. aug 2022

@arasidka123 aha tak no oni si to spojili asi aj zvracanim lebo mi uz vracal prudom aj rano aj večer, v kuse ma teploty tazko sa zrazaju niekedy az po 2 hodinach od podania lieku aj to pod 37,2 nejde

fiafia
26. aug 2022

@july0 ja by som dávala biogaiu. Na bruško smectu, hylák aj keď neviem či sú pre tak malé dieťa . Prípadne kulisek. Hlavne nech ma veľa tekutín. A pri vracani dávať cipok. Moja keď bola malá zo sirupov vracala tak som dávala vždy radšej cipok a najlepšie vždy zabral nurofen.

arasidka123
26. aug 2022

@july0 aha...nevedela som že zvracal..

july0
autor
26. aug 2022

Baby on ma pravdepodobne covid robila som mu test a vysla jedna ciarka uplne slabulinka uz som aj sirup zamenila za nurofen cipky lebo mi ich zvracal

fiafia
26. aug 2022

@july0 nurofen čipky sú super. Tak máš jednu silnú a jednu slabšiu čiarku na teste?

july0
autor
26. aug 2022

@fiafia ano ale teraz som mu robila druhy test a negatovny tak ja tomu nechapem uz je jedno len nech ho to uz prejde ja som na telefone z dr