icon

10 mesačné dieťa mi kolabuje

vanda965
6. aug 2017

Mám 10 mesačnú dcéru ktorú sme už druhý krát museli oživovať. Začne mať ochabnutú hlavičku, ako by krk nefungoval, cca po minúte dostane kŕče a je červená skrútená do klbka, potom vyzerá že sa dusí nevie dýchať a zmodrie. preberie sa po umelom dýchaní ale zostane apatická a úplne ospalá. Vyšetrenia neukázali nič, pozerali hlavu, srdce, pľúca, spánok. Prosím vás už ste sa s tým stretli?? Ešte nás čaká neurológ...ale ja som úplne hotová, nikto nič nepovie, nevie. Doma mám ešte 3 ročnú dcéru takže sa musím správať ako by sa nič nedialo...

Strana
z3
aduliak
3. sep 2017

@vanda965 keď som bola ja bábo,odpadavala som...stale že epilepsia...mame sa to nezdalo,vybavili vyšetrenia v BA a našli príčinu-draslík a jeho minimálna hodnota u mna v tele+este nieco som mala na skoro nulovej urovni.Podrobnosti fakt neviem,záchvaty zavraj som mala cca 4 mesiace,kym na to prišli.cca od 6-10 mesiaca

vanda965
autor
5. sep 2017

Takže môj vitamín nie je problém, ja ho mám dostatok takže aspoň lepší pocit pre mňa že to nie je moja vina...malinká dostáva vitamín každý deň, zatiaľ sa dvakrát zopakovalo prvé štádium záchvatu dva dni po sebe ale ďalej to už nezašlo, len mala tú hlavičku takú voľnú a potom ok...a to bolo chvíľu po návrate z nemocnice. Neverili by ste čo všetko teoreticky vitamín B12 ovplyvňuje- kosti, krv, nervovú sústavu, celkový vývin dieťaťa( či sa hýbe, či priberá, či vníma). Našla som odborný článok od lekárov pre lekárov ale lajk nemá šancu sa k takým informáciám dostať...a ani sa nečudujem, keby si ho prečítala mamina čo robí robí z komára somára tak by letela ku doktorke hneď ako by nebolo bábo tabuľkové. Takže ďakujem všetkým čo sa zapojili a chceli pomôcť, týmto by som to uzavrela, pevne verím že ďalšie vyšetrenia povedú len k lepšiemu. Majte sa krásne a buďte všetci zdraví.

koriblik
5. sep 2017

My sme zazili nieco podobne, urcite spravte vsetky vyšetrenia, MR, neurolog, EEG, metabol.vysetrenua, kardiolog...moze to byt vraj aj refluxom, ten sposobuje epi. My sa liecime na epi, aj ked mu vysli len nejaké hranicne vlny ci co .. maly mal 6mes.ked to zacalo, starsi tiez 3roky, hrozne obdobie, stale po vysetreniach, nemocniciach ...

koriblik
5. sep 2017

@koriblik este co sa tyka tej B12 aj nsm to neurologicka naordinovala, pomohlo to, ale zacal mat atonicke zachvaty-len proste odkvecol, ostala z neho akoby handrova babika a tam pomohli epi lieky

valikasikulova
9. nov 2024

@vanda965 ahoj ja by som sa len spýtala ako ste na tom po rokoch a ci stačila ta b12...dufam ze uz všetko ok .

vanda965
autor
11. nov 2024

Po tých rokoch a všetkých vyšetreniach, stále sa vyvíjala nerovnomerne, bol problém s rozprávaním, ale teraz je to 8 ročné dieťa čo nezatvori pusu, je inteligentná ale emócie má pozadu. Chodí normálne do školy. A keď už sme mysleli že máme kľud, tak minulý rok dostala prvý epileptický záchvat. Ale len jeden. Takže kontroly bude mať ešte dlho. Pekný deň

bielasovicka
11. nov 2024

@vanda965 🤗🤗🤗

Strana
z3