10 ročná dcéra sa z ničoho nič nemohla nadýchnuť
Ahojte náhodou nemali ste niektorá z vás taky prípad,ze sa vaše dieťa nemohlo nadychnut?Mne sa to stalo včera dcéra 10rocna z ničoho nič začala plakať keď som prišla k nej tak nemo stala a nemohla sa nadychnut trvalo to asi 30sekund potom začala dýchať.Dakujem
Mohla byt proste uzkost, stiahnute hrdlo, pocit, ze nemozes dychat, potom panika, plac...
@emilllll aj zablokované rebro, alebo tetania , (doplniť vápnik, horčík), epi záchvat, alergický záchvat, panický, úzkostný...
@jakubrianka boli sme poslala nás na alergologiu čo chodíme pravidelne a ešte na gastro či reflux,ale som rada,že srdiečko to nieje robila EKG aj ultrazvuk
@emilllll ja som to ako dieťa mala asi 3x. Neriešili sme to vtedy. Spätne keď na to pozerám, myslím že to bolo z pohybového aparátu, doslovn3 mi vyrazilo dych na pár sekúnd "z ničoho nič".
Dieťa rýchlo rastie, stačí ak urobí zlý pohyb, prípadne sa hrbí nad mobilom a pod a môže nastať problém s dýchaním. Samozrejme je dobré vyšetriť aj iné príčiny pre istotu. Prípadne ti odporúčam dať jej skontrolovať chrbátik, či sa jej nezačína skolióza.

Ano stava sa to ze sa dieta "zajde" neviem ako sa to vola odborne, akurat ze to byva u takych 2-4r deti. Riesenie je buchnat do chrbta alebo ofrkat vodou