icon

10 ročná dcéra zvracala, bolí ju hlava a zbledla v tvári

lusinda3
14. dec 2016

Cca tri dni sa stazovala na bolest hlavy v piatok v noci zvracala. Brala som to ako virus, ktory asi chytila v skole. Co ma zn epokojuje je farba. V tvari zbledela zda sa mi aj malinko do zlta. Vcera som videla reportaž , ako jedna mama tiez myslela, že idr o nadchu a bola to leukemia. Zajtra s nou idem radcej k lekarke. Co myslite? Alebo može to byt, že jej začne menzes? Ma 10 rokov

Strana
z2
kenzom
14. dec 2016

Zajtra? Bez okamzite...netaraj o leukemii predcasne ...

moni244
14. dec 2016

Ach jaj, pre teba bude radsej nic nepozerat, takto stresovat a peitom neist eovno k doktorovi je zvlastne

hivanik
14. dec 2016

@lusinda3 - fuha, musela som viac krat citat. Lepsie urobis ak zavolas lekarke a nebudes cakat do zajtra.

lusinda3
autor
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
14. dec 2016

lusinda nikto ti tu nepovie, čo jej je, to môže tak lekár po vyšetreniach ale ak sa ti niečo nezdá, radšej ísť aj 5x zbytočne, ako raz neskoro a určite nesleduj net a pod. pretože tie isté príznaky u každého môžu znamenať iné diagnozy, prípl. len nejaký vírus

simca06022011
14. dec 2016

No naco si robis zbytocne stresy... spytaj sa dcery kolko deti je chorych v skolke.. my sme vcera boli na besiedka a zdravych bolo 9 deti... cely tyzden odpadavju jedno po druhom s crevnou virozoua postpne ich takto nosia rodicia domov zo skoly... a ti co nie tak s kaslom... ;) nepozeraj tolko telku, keby mal kazdy utekat k lekarovi na odbery kvoli leukemii, ktoru videl den predtym v telke tak neviem... A najlepsie ze ju posles do skoly, ked nevies co jej je.. tak v pondelok si ju hned mala brat na odbery.

moni244
14. dec 2016

@lusinda3 tak ty tu stresujes, ze ma mozno leukemiu a posles ju do skoly, zaujimave, asi by si sa mala zamestnat, mas moc volneho casu

lusinda3
autor
Odpoveď bola odstránená
hivanik
14. dec 2016

@lusinda3 nazltla pokozka moze napr.poukazovat na poruchu funkcnosti pecene a zlcnika. Takze urcite nepodcenovat.

lulu_2323
14. dec 2016

@lusinda3 tak to ze zbmedla a este sa ti zda trosku zlta neni nic normalne...vies kebyze je len bleda po vracani to by bolo ok pretoze vadsinou ked je cloveku zle tak zbledne ale ze zozltla to ok asi nie je nenala si ju pustit do skoly alebo ju chod zobrat a chodte teraz k doktorke vies niekedy moze byt uz zajtra neskoro

janinah
14. dec 2016

@lusinda3 nehnevaj sa,ale vyzerá to,že robíš kadečo,len nemáš čas pre chorú dcéru..ok,áno,ale AŽ zajtra,dnes si ju pustila do školy...naše skúsenosti ti nepomôžu,toto je vysoko idividuálne...niektoré názory berieš ako vyrypovanie,ja som človek tolerantný,ale všeobecne mi trochu dvíha tlak,ak sa ľudia o chorých deťoch radia s laikmi na nete a nie s lekármi ..a plynie čas,kedy dieťa už malo byť u lekára..každopádne želám,aby dcéra bola v poriadku

jana_eyre
14. dec 2016

A prečo teda nejdes pre ňu do školy a nezoberies ju k dr uz dnes?

sardinka336
14. dec 2016

@lusinda3 v prvom rade nevztahuj na seba informacie zo sprav a rozne tragicke konce toho ako dopadli iní lebo v spravach povedia len štvrtinu z toho ako to vlastne bolo, iste to dieta malo dlhšie nejake problémi a priznaky.
To čo popisuješ je bezná viroza, ktorej je stale habadej...hlavne v školských zariadeniach kde je v jedej triede pol dna spolu zavretých x detí. Ak by mala dcera dlhodobe zdravotne problémi tak ok, tam by mozno kazdeho napadlo či to nie je niečo vazne, ale na leukemiu treba viac ako jednu grcačku...
Pripadne jej daj spravit krvny obraz, ale myslím si ze nič strašne to nebude - bezná viroza. Ćo sa tyka menzesu tak to zase ti nikto nepovie kedy ho dostane - nikto tvoju dceru nevidel, nevieme ako je vyspelá na svoj vek, či uz ma ,,dospelacke,, znaky atd....
Hlavne zeny klud, ten viacnočny stres fakt neprospieva....😉

vydrnik
14. dec 2016

@lusinda3 tak ako pisu ostatne ked tvoja dcerka ma taketo problemy nemala si ju pustit do skoky a hned rano ist ku lekarke sak ma problemy uz par dni,a to nieje sranda

simca06022011
14. dec 2016

@janinah to sa jej v prvom rade "zdalo ze ozltla", keby to bolo pecenove/zlcnikove a pod. tak by jej ta zlta farba potom neustupila len tak z nicoho nic ze jej zrazu nic nie je ;) Skor to vidim na tu virozu...

Tak autorke staci zavolat lekarke a opytat sa.. ;) ci je to normalne... a ci ma prist... ;)

kvetinka75
14. dec 2016

@janinah tie mi to dvíha tlak, ako sa niekto môže spoliahať na radu niekoho z netu pred radou lekára? Ak sú problémy v prvom rade bežím tam a nie na net. Netvrdím že lekári vedia vždy všetko ale určite oveľa viac ako my tu. Preboha ako sa môže niekto radiť takýmito radami a odsunúť lekára ked sa jedná o jeho dieťa. Nechcem sa nikoho dotknúť ale toto fakt nepochopím.

janinah
14. dec 2016

@simca06022011 tu som sa pousmiala,manžel je lekár,známi mu volajú a VŽDY chce pacienta vidieť,aby sa niečo nezanedbalo....aj keď možno sú lekári,ktorí ordinujú cez telefon,ale od takých rýchlo preč..

erickatt
14. dec 2016

@lusinda3 zajtra s ňou choď na lačno. Kontrolné odbery jej zoberú. A možno je len trošku chudokrvna. Neboj sa.

simca06022011
15. dec 2016

@janinah zadnej sa, jasné že diagnostikovať cez telefón nebude aké povie či treba prísť a či nie... Hlavné keď dieťa je uz ok a dávno v skole

lusinda3
autor
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
lusinda3
autor
Odpoveď bola odstránená
madamcoco
15. dec 2016

Tak toto je konecna! Skoro tyzden ma decko zdravotny problem a matka sa to rozhodne po tyzdni riesit na MK s cudzimi osobami.
Tiez neutekam za lekarom s kazdym "soplikom", ale keby mi decko zvracalo a malo "podivnu farbu",svedomie by ma vyplieskalo a donutilo sadnut do auta/taxika/autobusu..atd. a tahat rovnu ciaru k pediatrovi.
Toto je ucebnicovy priklad nezodpovednosti.

lusinda3
autor
Odpoveď bola odstránená
lusinda3
autor
Odpoveď bola odstránená
limoncino
15. dec 2016

Nie som typ, čo s každým soplíkom, či hnačkou uteká k lekárovi. Ale toto čo píšeš, už si tam mala dávno byť.
Na jednej strane umieraš strachom, ž eje to leukémia a na strane druhej ju bez mihnutia oka pošleš do školy. A ešte sa čertíš, že Ti niekto napíše, že je to nezodpovedné. JE

madamcoco
15. dec 2016

@lusinda3 a piatok bol kedy? Nie skoro pred tyzdnom? Dnes je stvrtok. Logicky tento tyzden este nemohol byt piatok. Ergo zvracala pred skoro tyzdnom.
A rada pre teba, citaj ty po sebe. Pri tvojej vytazenosti ti asi nedoslo, ze presiel od daneho piatku uz skoro tyzden.
A keby mi decko zvracia a ma zltu farbu? Tak ano, idem k lekarovi. Hned.

lusinda3
autor
Odpoveď bola odstránená
madamcoco
15. dec 2016

@lusinda3 a co ze ti prislo tolko sukromnych sprav? To sa chvalis ci stazujes?

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2