icon

11 mesačné bábätko a začínajúce prechladnutie

katka3012
4. dec 2011

Potrebovala by som poradit.Mala ma od dnes sopliky,ze nestiham odsavat a uz nas chyta aj kaslik ☹ Mam z toho dilemu,co mam kupit aky sirup proti kaslu,a co do nosteka?Co sa vam tak najviac osvedcilo?Dakujem

katka3012
autor
4. dec 2011

Nikto ? ☹

cicimon
4. dec 2011

naj asi navstivit pediatra

desmodka
4. dec 2011

asi by si s nou mala zajst k lekarovi, do nosteka sterimax cu a na kasel prospan a kasle zo zatekajjucich soplov?? aj tak by som sla radsej k doktorovi

kukucg
4. dec 2011

@katka3012 Ahoj, my sme soplikovy celkom byvali ale myslim ze az neskor tak neviem co pre take male dieta, no vacsinou sme zasli k lekarke a kvapky nam predpisovala take robene v lekarni, nie vzdy rovnake, podla toho ako to vyzeralo... skus teda lekarku viac ti neviem poradit 😒

katka3012
autor
4. dec 2011

Naposledy ked sme boli u lekara zasopleny ,prechladnuty,tak nam spravil len dake vysetrenie,ci nepotrebujeme antibiotika,a proti kaslu a do nosteka som si musela sama vybrat volnopredajne.Ked som sa spytala,ci mi dako poradi,tak mi nato povedal,ze teraz je toho na trju velmi vela a ze si mam vybrat ci mucosolvan,alebo solmucol.....tak som ostala taka vymarena z toho ☹ tak,preto sa pytam

cicimon
4. dec 2011

@katka3012 no to moze byt indi - my sme najprv davali nasivin a potom dr predpisala pamycon do nosa... a aj na kasel je toho barsco - a to nie je asi bohvieaky dr, ked neporadi, ved nekupujes cokoladu..

katka3012
autor
4. dec 2011

@cicimon tiez som od neho naposledy necakala taku odpoved

kukucg
4. dec 2011

@katka3012 no je toho vela ale aj sirupy na kasel su rozne, na suchy, na vlhky a neviem co, a lekar by ti mal ppradit do akej skupiny siahnut a aj skontrolovat ci nejde o bakterialny infekt e netreba atb.. tak ci tak, nam lekarka vzdy odporuci konkretny produkt aj ked je volnopredajny, povedala by som ze mas na figu dr 😒

zuzana_m
4. dec 2011

Zajst alebo zavolat Dr. Mne ked malá kašlala a soplila,tak bud Calciovy sirup,alebo naj Stodal, a do nošteka Nasivin pre mimi. Davala som aj Sinupret. No a som ju aj naparovala nad vodou so solou

cicimon
4. dec 2011

@katka3012 a k tvojmu statusu - no neviem, ci je to prave pre deti a to co myslis, ale aj vietnamska mast je dobra na dychanie - ja som to videla v drogerke TETA, mozno aj inde by sa nasla

katka3012
autor
4. dec 2011

@cicimon zatra pojdem s nou k lekarovi a nebudem predsa podla seba rozhodovat,ze aky sirup by padol malej vhod,ved to sa takto nerobi.Som zvedava,co mi povie zajtra a ked mi neporadi,napr.co do nosteka.... tak jaaa uz neviem

martincca
4. dec 2011

nám pediatrička pri nádche tiež nič nedala, pokiaľ nie sú teploty... teraz nám na nádchu zabral sinupret a kvapky nasivin no a odsavať, odsavať. a ešte som na radiator dala na noc plienku namočenú v "soľnom roztoku" aby sa lepšie dýchalo

macka2013
14. sep 2013

ahojte, potrebovala by som poradiť. Môj malý má 11 mesiacov a teraz máme soplíky. Dr. nám poradila Sinupret a Nasivin a že máme odsávať, ale môj drobec ako náhle zapnem vysávač a chcem mu kvapnúť do nošteka tak sa ide roztrhnúť od zúrivosti a nenechá ma aby som sa mu nošteku čo i len priblížila. Skúšali sme odpútavať pozornosť hračkami, telkou, pesničkami ale už nič nezaberá. Viete mi niekto poradiť ako mu mám tie soplíky odsávať... ☹ Ďakujem