icon

11 mesačné bábo má druhý deň hnačku

petra2510
11. jan 2012

ahojte mamičky dajte my rady co mam mojej malej dat aby jej to preslo a aj papkat uz nechce..

lenocka84
11. jan 2012

urcite vysadit mliecko, nasadit dietku (slaby cierny caj a suchare, ryzove chlebiky) a pre istotu ist k dr, aby to nebol rotavirus. drzim prsty

jasminet
11. jan 2012

@petra2510 hlavne by si mala ist s nou k lekarke...
inak varena mrkva, varena ryza, banany, cucoriedky, smecta a vela tekutin... dieta sa odvodni raz dva

lili777
11. jan 2012

@petra2510 ak je hnačka silná a nechce príjamať tekutiny - hlavne tekutiny, tak k lekárke čo najrýchlejšie. Moja malá 3 krát vracala a to už bola ťažko dehydrovaná, takže na to veľký pozor. Skús kúpiť v lekárni Hipp ORS a Kulíšek nápoj na rehydratáciu. Ináč my sme mali rotavírus v 10. mes, ale to veľmi vracala, hlavne vracala, hnačka až neskôr.

kamilka22
11. jan 2012

Dieta, ziadne mliecko, z potravin moze tak ako pise
@jasminet a pridaj probiotika. Hlavny je dostatok tekutin, ak odmietne pit tak rovno do nemocky, aby nebola dehydratovana.

petra2510
autor
11. jan 2012

malička nevraca iba ma hnačku a piť s tym nemá problem.len uz pomenej papa a neviem čim iným by som jej mala nahradiť stravu banan nechce kukuricne chlebicky nechce tiez.neviem ako jej mam zasa tu stolicu upravit.ci nejake lieky alebo syrup....

jasminet
11. jan 2012

@petra2510 a lekarka ti co na to povedala?? lebo 2dnovu hnacku by som aspon telefonicky s nou riesila.
skus jej dat bio gaiu

lili777
11. jan 2012

@petra2510 smectu a ten ORS nápoj HIPP z lekárne. To jej nahradí trošku živiny. Suchý starší rožok nezje?

yashmin
11. jan 2012

@petra2510 co najskor k dr!nedaj na babske rady chod aj teraz na pohotovost....

juliap
11. jan 2012

@petra2510 jednoznacne k dr ... ak trva hnacka u maleho dietatka dlhsie ako 12 hodin, nemas o com rozmyslat ... jednak jej mozu pomoct hned a jednak koly tomu, aby urcili, z coho ju ma, moze mat rotavirus, moze mat len crevnu chripku, moze mat alergiu na mlieko, moze byt alergia na lepok ... to ze nechce papkat je dosledok toho, ze sa jej vyprazdnili crievka a stiahol zaludok, tak nemas na co cakat ... ako tu pisali niektore kocky, dietatko sa rychlo odvodni a ist na poslednu chvilu k dr nie je ziadna vyhra, potom maju problem s napichnutim infuzie

31majka12
11. jan 2012

@petra2510 my sme mali hnacku tyzden...a to mam skoro 5 mesacne babo...ale poradili mi na konikovi davat malemu ryzovi odvar...neskor som konzultovala aj s lekarom...a ten to odsuhlasil...uz sme 4 den po diete a chvalabohu to zabralo...akurat mi schudol,ale tak uz neni macko... 🙂

yashmin
12. jan 2012

@petra2510 no daj vedet ako ste dopad ci si bola u dr alebo co si jej dala...

exupery
12. jan 2012

Ak prima tekutiny,nie je to az take hrozne,urcite treba ist k dr.na vyter,nasad ryzovy odvar,probiotika,mozu ist o rotavirus,alebo jejidu zubky...moja ked jej isli stolicky hnackovala 2mesiace...

petra2510
autor
12. jan 2012

ahojte babky no volala som dr. a ta nekazala prist iba mi povedala ze dat smectu a vela pit cierneho caju neocukreneho, varenu ryzu,mrkvu....no najhorsie je to ze ja do malej nemozem dostat vobec tu smectu a chyti iny zachvat...davam jej susienky, caj, banan,to trosku popapa.az srdieco mi trha ked vidím kolko malo papka.

yashmin
13. jan 2012

@petra2510 vyskusaj jej dat smectu do flase s dudlom ...no to zvlastna dr ked ju ani videt nemusela ani vyter nespravila ja by som tam sla a keby nepochodim u nej idem na pohotovost...tak dufam ze sa co najskor uzdravite !!!

yashmin
13. jan 2012

@petra2510 jaj a este jedna vec aj jedlo jej rozmixuj a daj do flase mozno aspon nieco zpapa ...u nas to fungovalo ...