icon

11 mesačné dieťa má 7 dní horúčku

kimmm1
7. jan 2017

Dobrý den, môj syn 11m ma uz 7 dni v kuse horúčky okolo 38,39-40. Kedy ako. Vždy sa mi ich podarí nejakým spôsobom zraziť. Odmieta jesť a pit, dokonca sa aj kojiť. Všetky výsledky ma dobre a nikto mi nevie povedat, co by mu mohlo byt. Zuby to nie su. Máte niektorá podobne skúsenosti? A ak ako ako ste to riešili?
Ďakujem

Strana
z3
dankanovakova
7. jan 2017

Ja by som to riesila ist na pohotovost...neodkladne....zapalovy proces v tele...telo sa brani...len ci to ten maly vydrzi...dokedy...vela riskujete uz 7 den....mozu sa dostavit krce ...a pri takom malom aj smrt...neotalajte a okamzite chodte..

dankanovakova
7. jan 2017

Ak jedna lekarka nevie ...utekat inde...pohotovostna

janci05
7. jan 2017

Môj syn mával takéto teploty niekoľko dní po sebe a tiež som nevedela z čoho to má. Ani nemal soplík, kašlík proste každý deň okolo obeda teplota nad 38, tak sme šli k doktorke a tá zistila, že v ústach mal afty a na to telo reagovalo teplotou. Kedže je to prejav hlavne oslabenej imunity, tak sme doplňali vitamíny a potierali klasickou fialovou vodičkou a prešlo to.

janina112
7. jan 2017

Urcite do nemocnice,potrebuje infuzie..teploty byvaju aj pri DEHYDRATACII,pri teplote treba ovela viac tekutin ako normalne a ked nepije je to VAZNE..

kimmm1
autor
7. jan 2017

Boli sme za ten týžden uz 3 x u lekára. Včera na pohotovosti. Denne mi vypije pol litra tekutín, takze dehydratácia nehrozí.
Ja tu nechcem vaše strašiaka, že dieťa umrie, ja sa pýtam, ci ste maly podobnú skúsenosť. A ako píšem, všetky výsledky ma dobre od krvi, cez chirurga,moc...

kimmm1
autor
7. jan 2017

@janci05 a po koľkých dňoch to prešlo?

kimmm1
autor
7. jan 2017

@dankanovakova môj szm bol za týžden u 4 rôznych detských lekárok a odpoved stale ta istá!

janci05
7. jan 2017

@kimmm1 hneď ako sme začali potierať, tak ešte na druhý deň mal teplotu ale na ten ďalší už bol pokoj, len sme stále potierali jazyk a vlastne celú ustnu dutinu. Sama som bola prekvapená ako rýchlo to prešlo a čím to vlastne bolo spôsobené.

kimmm1
autor
7. jan 2017

@janci05 môjmu v pondelok pozerala so úst a povedala, že tam ma vyrazku. Ale vo štvrtok pozerala iná a nic uz nevidela. Čiže nam ani nic nedala..zajtra k nej idem na pohotovosť tak uvidíme ci niečo uvidí...

dankanovakova
7. jan 2017

Potom dajte vediet co to bolo a kedy preslo...je to zahada

janci05
7. jan 2017

@kimmm1 držím palce, aby vám už konečne prišli na to čo mu je. možno to bude niečo iné, ale ako hovorím my sme dostali tu fialovú vodu a tá sa dá aj volne kúpiť v lekárni. nič iné sme nedostali a nám to prešlo. veľa šťastia.

evka1247
7. jan 2017

moja mala nejaký infekt v močových vestách keď mala takéto teploty a nakoniec sa aj vysypala

kimmm1
autor
7. jan 2017

@evka1247 môj sa najprv vyhadzal a moc mu robili včera na pohotovosti a negativny. Ale určite dám ešte raz v pondelok na podrobnejšie vyšetrenie. A mala ich tiež takto dlho? A brala potom atb?

hivanik
7. jan 2017

@kimmm1 moze to byt viroza. Ak ho vysetrilo viac lek.tak sa treba drzat ich rad. Doplnat vit.zvysovat imunitu, vela tekutin. A akukolvek zmenu konzultovat s lekarom.

evka1247
7. jan 2017

@kimmm1 áno mala ich dlho prvé dni bolo aj crp nízke potom vyskočilo na 120 a sme museli do nemocnice... Tam jej dali antibiotiká,vyhadzala sa a dali jej iné

jonnie
7. jan 2017

@kimmm1 preventivne na afty davam "ružový medík" z lekarne. Dam na cumel a maly nevie-ze som nieco riesila-lebo usta ani naaahodou otvorit a spolupracovat. Neviem-ci je to správny spôsob, ale každý si poradí ako vie.
Mozno je to take babo...nevysvetlitelne horucky. Raz o tom hovoril dr. v TV. Ze nikdy sa pricina nenajde..len teploty.

zarrinka
7. jan 2017

@kimmm1 Ahoj, moj syn mal v tom veku presne taketo horucky. Nevedeli sme co robit, muz nakrical na lekarku, po siedmych dnoch nas poslala do nemocnice a tam zistili obojstranny zapal pluc. Lekar nechapal, pretoze krv bola ok a maly ani nekaslal. Nasadili mu tam atb a uz na druhy den teploty nastastie boli prec.

ajana1
7. jan 2017

Nema nahodou 6 chorobu? Je to virusove ochorenie s vysokymi teplotami par dni

hivanik
7. jan 2017

@zarrinka teraz ma napadlo,raz bolo tiez tak ze az rtg ukazalo zapal predusiek a crp nizke a ani ked ho pocuvala tak nic nebolo pocut. Su vraj " tiche" zapali ze az rtg odhali.

eririka
7. jan 2017

@kimmm1 ani čípky nepomáhajú ?

kimmm1
autor
7. jan 2017

@zarrinka ak mu neprídu co mu je a horúčky budu pretrvávať tak dáme atb aj "preventívne". Neviem ako inak to nazvať

kimmm1
autor
7. jan 2017

@ajana1 6 trvá 6 dni dokopy. Najprv teploty 3 dni a potom vyrážky 2-3 dni.
Uz sme mali

eririka
7. jan 2017

skoro sa uzdravte 😉

zarrinka
7. jan 2017

@kimmm1 Podla mna tak malemu dietatu mali dat atb preventivne uz po tretom dni ked taketo vysoke teploty pretrvavaju 😉

kimmm1
autor
7. jan 2017

@hivanik môj syn uz raz absolvoval rtg pľúc. Tiež sme nevedeli co mu je prečo kašle a nakoniec to boli alergie v spojení s refluxom.ale to bolo 4m dozadu.
Inak môj syn je veľmi spavý. Ale to az teraz posledné 2-3 dni. Dospava asi tie dni kedy bol pre teploty stale hore.

maciatkolulu
7. jan 2017

@zarrinka atb preventivne je blbost, ked raz nema v tele bakteriu, tak proti comu ma brat atb???? Proti virusu...ach jaj.
@kimmm1 Hlavu hore, nas ma tri, mali sme presne to iste, 7dni horucky, po nurofene islo pekne dole a potom zase, 2x u dr, 2x crp nizke, jasna viroza, tiez sa mi stazoval na pusinku, ukazoval, ze ho boli, nedal si pozriet, dcera dovliekla nejaku pliagu, tiez mala akty a teplotu, sice len tri dni a muz bez teplot, len sa citil na houbeles a pne usta aft, maleho tiez videli dvaja rozlicni lekari, obidvaja potvrdili, ze je teraz 7dnova horuckova viroza, pokial ti pije, ziaden strach, samozrejme, ze "vydrzi", nam nejedol skoro sedem dni nic a teraz to dohana, stale este ma okolo37...je to 12.den, ale uz je ok. Ako prislo, tak odide, zajtra by uz mali ist teploty pomaly dole, nemysli si, ze zrazu bude mat36,6, pojde to mali a uvidis zacne papat ani sa nenazdas, tiez som uz bola zufala a upadala do paniky, sviatky v ritke, ale tak deti byvaju chore... drzim palce nech to uz mate za sebou a ste zdravi
nam prespal cele dni, prebral sa pozeral, pil, cikal a pozeral tv a zaspal, takto sme boli skoro pat dni...

hivanik
7. jan 2017

@kimmm1 nas ani nekaslal, len teploty, unava, crp nizke. A ze este rtg skusia, tak nakoniec zapal priedusiek to ukazalo. Ant.nasadili.

zarrinka
7. jan 2017

@maciatkolulu Tvoj syn ma tri roky, jej 11 mesiacov. V takom pripade by som skusala vsetko vratane atb, pretoze dlhodobe vysoke teploty nie su normalne.

maciatkolulu
7. jan 2017

@zarrinka ako som pisala vyssie aj ja aj samotna autorka, dieta mala vysetrene viacerymi lekarmi, su potvrdene virozy, ktore maju rovnaky priebeh ako opisuje, tzn.atb su absolutne zbytocne akurat zatazia organizmus, treba opakovat crp, urobit vytery, krvny obraz... ak som spravne pochopila denne jej aly pije dost, takze to maju pod kontrolou a ked im teplota neklesne do pondelka, pripadne sa nieco zmeni k horsiemu, pojdu na pohotovost, ale davat atb preistotu.... najma ked nie je potvrdena bakterialna infekcia je totalna blbost a lekari v jej pripade postupovali presne ako mali, je to proste neprijemne, ale je to teraz rozsirene a presne aj s tymi aftami.

maminkasisa
7. jan 2017

@maciatkolulu ale tak vysoke teploty a tak dlho, to nie je normalne, a este 11 mesacne dieta.... to asi nebude viroza.... nech skusi doniest vzorku mocu na skontrolovanie dehydratacie aj na pohotovost....a ATB predpisuje len lekar, a ten ich len tak preventivne asi neda.... bolo by treba zopakovat testy krvi....ja by som sa nedala len tak odpinkat.... nech skusia ineho lekara....

Strana
z3