icon

11 mesačné dieťa má 7 dní horúčku

kimmm1
7. jan 2017

Dobrý den, môj syn 11m ma uz 7 dni v kuse horúčky okolo 38,39-40. Kedy ako. Vždy sa mi ich podarí nejakým spôsobom zraziť. Odmieta jesť a pit, dokonca sa aj kojiť. Všetky výsledky ma dobre a nikto mi nevie povedat, co by mu mohlo byt. Zuby to nie su. Máte niektorá podobne skúsenosti? A ak ako ako ste to riešili?
Ďakujem

mirkamirko0809
7. jan 2017

Nechce sa mi verit,ze za 7dní čo má teploty ani jedna dr.neprišla nato čo mu je???Naše deti keď majú dva dni také horúčky letím k dr.a riešim,môže to byť čokoľvek náš malý keď nal 13mesiacov mal 2dni vysoké horúčky ,spavý a mal mononukleozu,hneď nás nevhali v nemocnici a tebe ani nenavrhli zostať s ním v nemocnici na infúzie?

maciatkolulu
7. jan 2017

@maminkasisa ja neviem, ale ja som citala, ze vyskusali viacerych dr a opakujem!!!! su teraz virozy, ktore maju takyto priebeh a zial ta viroza si nevybera vek dietata.... a kedze jej dieta pozreli viaceri dr a viaceri sa zhodli na takomto postupe, tak to asi viroza bude, tusim som citala aj to, ze moc bol odobraty, takze urobili vsetko co mali, ja som jej napisala svoju skusenost, ze aj nas mal tyzden vysoke horucky a priebeh bol rovnaky aj s tou vrazkou v puse, tiez sme boli u dvoch dr, tiez nam opakovali crp a proste na virozu liek nie je.... A tieto horucky mali v nasom okoli viaceri aj s mladsimi babatkami, Tiez som citala, ze pisala, ze dieta jej pije, takze dehydrovane nebude, podla mna je psychicky stav aj rodicov dost dolezity a ked sa jej tu budu popisovat horory, tak jej to neprida, ja som napisala, ze sme teraz od 26.teplotovali rovnako ako oni s rovnakymi priznakmi, tak ju chcem povzbudit, ze nech sa neboja, rovanko som jej napisala, ze pokial sa pohorsi, alebo nepojde teplota dole maju to riesit okamzite, ale to ona vie.... pytala sa, ci mal niekto nieco podobne

maciatkolulu
7. jan 2017

@mirkamirko0809 ja nerozumiem, vy necitate co pisala???? bola u viacerych dr, riesili to, neprisli na nic, preco by mali byt ako v nemocnici na infuziach??? Ked dieta nezvracia, pije, ked ma raz horucku, tak je uplne normalne, ze spi. Opakujem, pytala sa, ci mal niekto podobnu skusenost, predsa urobila vsetko, co jej povedali VIACERI dr.... Su teraz virozy, ktore sa proste musia vylezat, predpoladam, ze pokial je dieta hydratovane, co jej je, tak by mu nemocnica a ai matke nepridali, ona je poucena, co ma robit a vie, ze pokial to nepojde dole pojde opat k dr, ale fakt ju strasit netreba

maminkasisa
7. jan 2017

@maciatkolulu mamicka pisala, ze nechce pit, jest, tak sa mi nechce verit, pri takych vysokych teplotach, ze nebude dehydrovane.... bodaj by....viroza je iba 3-4 dni teplota a potom to ide dole... ale tyzen, žiadala by som CRP z krvi, možno ORL vysestrenie, mamicku nestrasime, len nikto nic nezistil a vsetko je OK a dieta teplotuje tyzden....

maciatkolulu
7. jan 2017

@maminkasisa Boli sme za ten týžden uz 3 x u lekára. Včera na pohotovosti. Denne mi vypije pol litra tekutín, takze dehydratácia nehrozí.
Ja tu nechcem vaše strašiaka, že dieťa umrie, ja sa pýtam, ci ste maly podobnú skúsenosť. A ako píšem, všetky výsledky ma dobre od krvi, cez chirurga,moc...
Dnes o 11:54 • Odpovedz •
to su jej slova a ja mam absolutne cerstve informacie od troch - jedna telefonicka konzultacia dr, ze momentalne su v obehu tyzdnove virozy, proste zmutovane virusy, jasne mi to bolo povedane na piaty den horucok mojho syna, ze mam ratat, este take dva dni s horuckami a potom budu pomaly klesat, samozrejme po opakovanom crp., takze VIROZA moze trvat aj s horuckami tyzden, zial aj u malych babatiek

mirkamirko0809
7. jan 2017

@maciatkolulu vy ste jej hovorkyňa,😀to dieťa musí byť dehydrovane a mať 7dní horúčku tak s tým niečo robím a nechce sa mi veriť ,že na nič neprišli!Za 7 dní taká horúčka nie je viróza určite!!!

maciatkolulu
7. jan 2017

@mirkamirko0809 tak neviem preco by muselo byt dehydrovane.... ked prijima tekutiny a nevracia, nie som jej hovorkyna, ale teda ked citam nieco, co som akurat prezila a viem, ze mi bolo jasne po 7!!!dnoch teplot povedane, ze teraz su taketo virozy a presne s vyrazkami v puse, tak som si dovolila sem napisat a ukludnit autorku, je na tom nieco zvlastne, ze
jej pisem, co sme zazili a co nam bolo potvrdene? A neprisli u nas tiez na nic, proste viroza a sme z toho uz vonku, a nebol maly dehydrovany, prijimal tekutiny a spal a ozeral tv a spal a pil a tak dokola, ormane cikal, myslim, ze dotycna mamina urobila vsetkoa teraz ako pisala pocka a uvidi, chcela proste pocut, respektive citat, ci si tym teraz niekto presiel a ako to riesil, tak som jej napisala...Myslim, ze snad mozem😉 a nechapem, ako mozes napisat, ze ty by si s tym nieco robila, ked ona robila... a opakujem uz neviem kolkaty raz, ze sedem dni sme mali horucku a BOLA to viroza, mam na to papieeeer😉 aj s hodnotami crp a celkovym vysetrenim

kimmm1
autor
7. jan 2017

Zienky ďakujem Vám, že Vám na mne tak záleží,že ste tu rozpútali hádku. Ano syn odmieta pit a jesť, ale v nemocnici nechcem skončiť tak mu na silu striekačkou dávame vodu. Ano 5ml od paralen 1000x do úst s vodou aby vypil aspoň pol liter. A bola som u svojej Dr, u zastupujúcej na pohotovosti a telefonicky som konzultovala s ďalšími, každý den volám na pohotovosť...samozrejme budeme vsetko opakovať od ko, cez moc vytery a orl. Ja som naozaj len chcela vedieť, ci mal niekto podobnú skúsenosť- teploty 7dni a nic viac. Ďakujem Vám za vaše skúsenosti a podporu. Trosku ma to upokojilo.

maciatkolulu
7. jan 2017

@kimmm1 drzim palce

kimmm1
autor
7. jan 2017

Ďakujem. Maly bol cely den bez teplôt, pekne papal a sa hral a teraz večer pred hodinou 36,9 a teraz 38,1.... nechápem...

babatkoo
7. jan 2017

@kimmm1 Ahoj. Moja neterka (19 mesacna) zije vo Viedni. Teraz pred vianocami mala horucky 3 tyzdne vkuse okolo 39. Cez den ako tak ok ale ako prisiel vecer uz horela. Tyzden bola vo Viedni v nemocnici kde jej robili komplet vysetrenia. Uplne vsetko mala negativne. A zrazu to prislo 4× trojka zuby + 4× stvorky stolicky. Ked sa prerezali aspon na 1mm tak horucky presli.

inull5
7. jan 2017

@kimmm1 prepáč ale z ktorého kraja ste?ja akosi neverím že 11 mesačne dieťa má 7 dní horucky ktoré dosahujú takmer 40 nie je ešte hospitalizovane na detskej klinike..nikto nevie z čoho to je..to je sila.A čo sa robí aby sa to zistilo?čo s tým má prosim ta chirurg??ten môže vylúčiť NBP(náhla brušná príhoda,slepé črevo a pod.) ale inak s tým nič nemá..aký ďalší 2 lekári?aké vyšetrenia??moč?pravdepodobne nič neodhalil..ak dieťa odmieta jest,kojiť sa,má horúčku viac ako 3 dni bez zjavnej príčiny do 40 stupňov a je do veku 1 roka má byť odoslané pediatrom na hospitalizáciu z dôvodu zistenia príčiny horúčky.každý lekár predsa vie čo je septicky stav organizmu..čo ak má napr nejakú baktériu ktorá to spôsobuje,napr.infikovanie CVM vírusom,EBV virus..

koniarova
7. jan 2017

S 11 mesačným dieťaťom by som sama žiadala hospitalizáciu. Držím prsty, nech sa vám polepší.

kimmm1
autor
7. jan 2017

@babatkoo Ano uz aj to sme polemozovali. Môj nemá ešte ani jeden zub a ani dasienka nie su navrete alebo červene. Určite budeme opakovať testy v pondelok

kimmm1
autor
7. jan 2017

@inull5 z prešovského. Robili mu testy v piatok a včera, vsetko negatívne. A ísť do nemocnice v Prešove, nooo, to radšej budem doma, kde mam pomoc rodiny ako byt zavretá v izbe v nemocnici, kde si musím ešte aj vankúš doniesť a okrem toho môj syn zaspáva v kociari a tam nam to zasadne nie je umožnené. Nosit ho uz nemôžem lebo som na liekoch- za ten týžden ma seklo. A prešovská nemocnica je okna ciganov, kde zaručene chytí aj nejaké hnačky co zatiaľ nemá. Takze toto nie. Maly uz papa, pekne sa hraje ked je hore a pije. Čiže toto sa uz zlepšilo a zmenilo. Teploty mu vybehnú ráno a večer- co mal pred tym stale. Takze ja vidím zlepšenie a Ano- uz sa nedám odbiť. Budem žiadať vsetko co len mu môžu urobiť! Nekomprosine. Lebo ci veríš alebo nie, aj mna to sere že neviem co je môjmu decku!

kimmm1
autor
7. jan 2017

@koniarova 😁 Do prešovskej určite nie.iz som bola raz a nikdy viac!!!!!

inull5
7. jan 2017

@maciatkolulu neviem ako máš staré dieťa ty,no ono je trosku rozdiel ak týždeň teplotuje 3-4 ročne dieta s dieťatko do 1 roka..pri takýchto maličkých deťoch totiž skôr hrozí tzv.sepsa.A áno aj z virozy,pretože dojča ma trosku iný imunitný systém ako batoľa ktoré sa môže s baktériou,či vírusom vysporiadať úplne inak ako dojča..
Jednak sa trochu do týchto vecí vyznam a tiež som to zažila s malým.prvý krát keď sa narodil a horuckoval ako týždňový..nešlo ani o či pil,aj tak dostal infúzie s novalginom ktoré bolo chladené ľadom...rovnako keď mal asi 10 mesiacov..tu nejde o infúzie ako o hydratáciu organizmu,sú to iné infúzie,fo ktorých sa dáva často novalgin,ktorý vnutrozilovo sťahuje horúčku účinnejšie ako nejaký paralen či panadol do pusinky..autorka píše že bol bez teploty cez deň,áno mohol aj byt

inull5
7. jan 2017

Mohol aj byt ale na vecer mu zasa stúpla horúčka.A ešte aj pôjde vyššie.

narayan
7. jan 2017

ďalšia vec ( vlastná skúsenosť) to že dieťa pije, neznamená že je dostatočne hydratované, môj mal tiež 40tky horúčky, pil celkom dosť a aj tak bol podla moču už na hranici dehydratácie. Mudra vtedy povedala, že sa v ňom tie tekutiny nedokážu udržať, preto má aj stále hustejšiu krv a tým pádom horúčky jak svet. Nakázala kúpiť solný rehydratačný roztok Kulíšek, ktorý obsahuje nejaké minerály a tie tú vodu v tele udržia. Okrem horúčky mu tiež nič iné nebolo. Ráno som začala roztok podávať, večer mu už bolo výrazne lepšie a na druhý deň bol viac menej už ok.... držím palce, nech je rýchlo fit.

inull5
7. jan 2017

@kimmm1 píšeš odbery..ale aké..moc?krv?predpokladám že možno CRP a aký taký základný krvný obraz.v ňom však neuvidís ani spomínane stretnutie Organizmu s cmv vírusom,ani EBV vírusom pretože výsledky týchto odberov trvajú podstatne dlhšie ako 1 deň..A moč?no tak to na pohotovosti robia s testovacimi papierikmi z ktorých teda vyčítajú max zvýšené bielkoviny,krv a pod.čo je väčšinou v poriadku aj keď klinicky stav taj nevyzerá.predpokladám že chirurg urobil palpacne vyšetrenie bruška a povedal všetko je v poriadku.
Pozri,ja tu nie som od toho aby som ťa strasila,alebo súdila prácu lekárov,avšak z môjho pohľadu je to nezodpovedné poslať tak malé dieťa domov s pretrvavajucimi febrilitami.doma máš pohodlie a pomoc rodiny avšak je potrebné myslieť na to,ze ak by sa tvoje dieťa dostalo sepsu tak to ze máš doma svoju posteľ a vankúš a rodinu ti veľmi nepomôže.zažila som už sepsu zo skolarskej baktérie moraxela.každý lekár snáď vie ze pri takých febrilitach (39-40 stupňov) trvajúcich týždeň vnútorné prostredie organizmu nemusí byť v poriadku.
V každom prípade ti želám aby ste mali pokojnú noc a aby mu už horucky prešli.

kimmm1
autor
7. jan 2017

@inull5 ani vsetko co píšeš je pravda,preto to budem riešiť zajtra kedy slúži moja Dr a v pondelok. V každom prípade ďakujem veľmi pekne!

babatkoo
7. jan 2017

@kimmm1 Bodaj by to boli tie zuby. Ja nemam rada reci typu: horucka zo zubou, hnacka zo zubou... ked aj kamosky zlahcuju a zvaluju na zuby vsetko. preto som svagrine neverila ze to moze mat mala z tych zubov a fakt som mala nervy ze jej lekari nevedia najst pricinu. Ked jej potom vysli zuby a horucky prestali, tak ok. Uz verim vsetkemu asi😉

kimmm1
autor
7. jan 2017

@babatkoo to tvrdí aj moja mama aj kolegyne- že to budu isto len zuby. Lenže po zube ani stopy. A ani náznak aby išli...ja uz fakt neviem..vidím to tak, že naša Dr máš isto zajtra pošle na hospitalizácii...

mamutka
7. jan 2017

@kimmm1 moc drzim palce, aby bol maly co najskor OK. My sme to zazili ked mal syn asi 3.5 roka, u 11 mesacneho si to radsej ani nepredstavujem....
Co sa nas tyka, tyzden taketo vysoke horucky, ak dobre pamatam, 5 x ho videli lekari, od nasej dr. po pohotovost... nikto nic nezistil.
Az s odstupom casu alergologicka skonstatovala, po tom ako sa popytala, co sa v tej dobe dialo, ze kedze sme robili drobne prace v byte, ten prach z vrtania do stien stacil na to, aby sa jeho alergiou vytrapene sliznice zapalili ( a to sme sa snazili poriadne odvetrat a pod. ). To bolo cele. Prudky zapal sliznic vdaka alergii na prach, ak to mam podat strucne. Ani vo sne by ma nenapadlo, ze by to mohlo byt tym. A ocividne ani inych lekarov. Neporadili nic ine, len zrazat teploty a pit, nikto netusil o co ide.

inull5
7. jan 2017

@kimmm1 nemas za čo ďakovať..len nech už je radšej bez horúčky.A nedaj sa prosím ťa odbiť že sú to zuby..pri zuboch síce sú horúčky,avšak nie týždeň pretrvávajúce takmer 40-tky najmä ak po zubkoch niet ani stopy.

kimmm1
autor
8. jan 2017

Maly je dnes bez teplôt, boli sme u svojej Dr na kontrolu, dnes slúži. Povedala mi, že proste dnes su tak zmutovane vírusy, že je to úplne ok ak týžden teploty. Dnes sme úplne ok, maly je živý, hladny 😊 A hravý.
Takze pre všetky mamičky, ktoré si niekedy prečítajú tuto diskusiu prosím nestresujte a nezúfajte, v dnešnej dobe je úplne bežne mat aj týžden horúčky.
😉

maciatkolulu
8. jan 2017

@kimmm1 a nenapisala som ti to😉 ? Presne som ti napisala, ze zajtra uz bude lepsie, ze su teraz tieto virusove teploty sedemdnove.... Ze proste treba vydrzat, pozorovat, hydratovat a snazit sa byt v klude

kimmm1
autor
8. jan 2017

@maciatkolulu Ano mala si pravdu. Ale ja ako prvomatka veku po 30tke asi viac stresujem ako by to bolo dobre. Zas na druhej strane asi každú matku by riadne trápilo keby jej dieťa bolo v horuckach 7dni😊

maciatkolulu
8. jan 2017

@kimmm1 ja som riadne stresovala, pretoze to ziadne moje dieta nemalo, bola som uplne z nervami v prdelke, sviatky v prdelke, ale dr.stale dookola, klud, su tu teraz tieto zmutovane virusy, vydrzat a vydrzat, tak som v klude stresovala dalej a merala dookola teplotu, preto ked som videla tvoj prispevok, som ta chcela trochu povzbudit... a nie rovno smrtou strasit😠ved si fakt urobila vsetko, rovnako ako ja. a chvalabohu bol to ten sviniarsky virus aj u vas aj u nas

kimmm1
autor
8. jan 2017

@maciatkolulu presne ako píšeš. Každý že kľud, kľud a ja som len s 2 teolomerami behala cely týžden 🙂 a merala som dookola teplotu. 😊