icon

13-ročnú dolu stále štípe a svrbí

zuza77
8. sep 2022

13rocna dcera sa v poslednej dobe stale stazuje, ze ju to dole stale stipe, svrbi... zvonku to ma zacervenale, niekedy az pripuchnute pysky ( menzes este nemala)..... natierala si to sudokremom. Ten pomoze, ukludni, ale znova sa to vráti .. hlavne vecer je to najhorsie. Robila som jej aj sedave bylinkove kupele. Moc nepomohli. Mate este niekto nejaku radu, skor, nez ju 1x zoberiem na gyndu? .... dakujem za kazdu radu

pribinak
8. sep 2022

@zuza77 vysetrit moc? Zehlis jej spodné prádlo? Prestaň používať Avivaz ak používaš.

kozova87
8. sep 2022

Veď ako dospelej,vyradiť sladkosti,nepoužívať aviváž,žehliť spodné prádlo,skúste kúpiť Rosalgin a používať iba zvonku ako po pôrode ženy,moja bývalá kolegina mala neustále zápaly,nakoniec zistila,że nemôže vešať spodné prádlo von na jar a jeseň,lebo je alergička.

patka06
8. sep 2022

používať len bavlnené nohavičky, ideálne biele

janinah
8. sep 2022

neskúšajte piate cez deviate,ale berte ju na gyndu,hned zajtra,dieťa trpí,lebo nemá správnu liečbu.

alabama0011
8. sep 2022

@zuza77 urcite rovno gynekolog, ja som tym presla v jej veku tiez, nebolo lepsej volby 🙂

kornelies
8. sep 2022

@zuza77 Ved ma mykozu ako vysitu. Zbytocne dieta nestresuj, najskor skus volnodostupne antimykotika (jenamazol, canesten, atd.), ked nepomozu, tak smer gynekologia.

deti95060810
8. sep 2022

Aviril? skús kúpeľ v chladnejšej vode - nie moc ľadovej, alebo nech si dá obklad chladný...

beckynka89
8. sep 2022

@zuza77 tiež si myslím, že má mykózu, skúsila by som canesten krém... ak brala v poslednej dobe atb tak by to len podporilo teóriu o mykóze...

akvi
8. sep 2022

@zuza77 tiež si myslím, že je to mykóza, ale ak nie, tak len taký tip, čo by človek nepovedal - moja sestra mala alergiu na bieleny toaletný papier 🙈

nevenka
8. sep 2022

Podla mna tiez ide o mykozu, chodila som na gyndu inak od 11 rokov, takze 13 rocna by to prezila, ale ja by som skusila najskor asi ten Canesten, kludne aj Combi, opatrne zaviest tu tabletku a zvonku krem.
Mne davala mama od 11r. Macmiror cipky, traumu mam z neho dodnes, neznasam tie gulicky zlte, ale co, pomohli...ja som si to sama nevedela, tak mi s tym pomahala mama. Tusim, ze to bolo ono.
Neviem, na co sa trapite so Sudocremom, bylinkovymi kupelmi, ked treba ocividne ucinnu latku, nech jej to preliecia poriadne, nie ze to bude mat chornicke. Nieco o tom viem, napriek tomu, ze mi to stale prelicili...aj tak mi to ostalo, nachylna som na taketo veci. Ked ma moje 20 mesacne babo zapareninu, taku, ze troska dlhsie si nevsimnem, ze tam ma kaku, tak hned sa to spravi, cele cervene, zapalene, tak na to mi kazala doktorka par dni davat Imazol a hned to pomoze. Ked to pomoze malickemu babatku a nevadi, tak 13 rocna isto moze Canesten. Sudocrem je dobry na prevenciu, na liecbu az tak nie, podla mna.

lasona
9. sep 2022

Podľa popisu mykóza

miskamicha
9. sep 2022

@zuza77 zrejme mykoza. Kup kanesten. Moze pomoct.

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
jaskolka
9. sep 2022

Nekupuj jej kadejaké masti do aleluja v lekárni, normálne chod s nou na gyndu a hotovo. Môže to byť mykoza, alergia na nejaký práci prášok, na mydlo, toaletný papier, problém s mocovymi cestami, zápal, hocičo...

macekovam
9. sep 2022

@zuza77 skus vymeniť toaletný papier... Len biely neparfumovany

sabina_71
9. sep 2022

Čím skôr k lekárovi. Už keď je tam opuch zaberie ozaj iba liečba po testoch a kultiváci. Smaozrejme vám predpise prvú pomoc. Treba dať pozor môže sa to zdať nevinné, ale môže sa to rozšíriť až na rodidlá. Žiaľ mna doktor zle liečil a tak som prišla k silnému zápalu vaječníkov až na maternicu. Skončila som s krvácaním, bolesťami, 3 dni horúčky a antibiotiká po ktorým sa už nebiem dostať z mykózy.

beckynka89
9. sep 2022

@sabina_71 mykóza by sa ale nemala takto agresívne prejavovať, tam už musela byť pridružená aj bakteriálna infekcia. Ja mám podobné problémy a nakoniec sa zistilo, že mi to spôsobuje ureaplasma. Ureaplasmy a mykoplasmy spôsobujú zmeny v mikroflóre a potom sú časté kvasinkové a bakteriálne infekcie.

svokrinjazykmonika
9. sep 2022

@zuza77 sudokrém vymeniť za CANESTEN. Ten pomôže určite krásne. A umývať sa aj dva krát denne jemným mydlom a meniť nohavičky, hlavne v tomto teple sa to tam dole hneď dopotí. Budú to len baktérie pravdepodobne. Ja si tiež mením gaťky aj troje za deň, alebo som úplne bez, keď som doma. A spodné prádlo periem zvlášť na 60 stupňov s antibakteriálnou avivážou z dm drogérie. A gaťky aj žehlím.

svokrinjazykmonika
9. sep 2022

Ale gynekológa by som dlho neodkladala, ako dlho tom už má? Ak by mi nezabral Canesten za 4-5 dní tak by som išla.

veronika3110
9. sep 2022

tiež by som skúsila canesten...

radacak
9. sep 2022

@zuza77 skúsila by som Canesten ak nepomoze tak choďte na gyndu...Ja som tak bola s mojou asi 8 ročnou? nepamätám si presne ....na kúpalisku niečo chytila a museli sme ku detskému gynekolovi

ivana11155
9. sep 2022

@zuza77 a nemá mykozu? Canesten krém jej kúp na to.

savanna
9. sep 2022

Ja som taketo nieco mala z prasku alebo avivaze ( neviem presne, ktore z tych dvoch, lebo avivaz som vylucila uplne a prasok uz mam len hypoalergenny). Neverila by som, aku reakciu to dokaze sposobit. Ja som nikdy predtym nemavala gyn. problemy a zrazu som mala silny vytok, svrbenie, zacervenanie, vydratu kozu, vsetko zle. Po zmene prasku to uplne zmizlo a uz sa to nastastie nevratilo.

lienka.7
9. sep 2022

@zuza77 skúsila by som ešte tiez ten kanesten, menit gatky, resp.uplne doma bez, a hypoalergenny detsky prášok, bez avivaze.
Inak nebola na plavárni napr. ? Nemoze to mat aj z bazénu?

terry658
9. sep 2022

@zuza77 mne sa totoako malej dialo tiež. Mala som prosto agresívnejší moč. Pomohli meniť prádlo hneď pi príchode zo školy, po umytí aplikovať detský púder a bolo dobre. Nemusí to byť hneď mykóza. Keďže ešte nemala menzes tak nemá mikroflóru v pošve takú ako menstruujuca žena, ale ako na bežnej koži.

lienka.7
9. sep 2022

@zuza77 presne ako pise
@terry658 aj agresívny moc moze byt problém. Moja 2,5 rocna tiež ešte ma na noc plienku a ráno ju musím automaticky kúpať. Svrbi ju to, mrnci a odtlaci si plienku od pipinky... Kvoli moču, presne. Po okupani uplne v pohode, usmieva sa. Cez deň ked je bez plienky uplne bez problémov 👌

dominika_sk
9. sep 2022

Fascinuje ma, keď ludia v tomto storoči nevedia povedať a napisať slova ako penis, vulva, vagina, miešok a všetko je to “tam dole” 🤣