14 dňové miminko má vyrážku na tváričke

twitinka
4. máj 2015

Ahojte mojej dcerke sa dnes rano objavila cervena vyrazka na cielku a lickach. Z coho to moze byt? Potnicky ci alergia? Cisto dojcim 4.den. nikde inde na telicku to nema.

marika6
4. máj 2015

Niekedy sa takto babetka cistia este z bruska

gapre
4. máj 2015

to moze byt aj novorodenecke akne,nam sa alergia vyhodila na hrudniku.Pri najblizsej kontrole povedz lekarke.Takto sa neda poradit ,ked ju nevidim,ale najvecsia pravdepodobnost to akne.

avelvet
4. máj 2015

@twitinka Záleží ako presne to vyzerá. Bábätká sa takto čistia po narodení. Ak sa na vyrážke objavia suché šupinky, tak to bude seborea.

pribinak
4. máj 2015

Babatko sa este cisti, moj krpec v 3 tyzdnoch vyzeral jak 14 rocny pubertiak. Nerobila som s tym nic, zmizne to same

bielavila
4. máj 2015

ahoj neviem aky druh vyrazky ci exemu ma tvoje babo, ale moj syncek mal skaredy exem, skarbkal, velmi ho to svrbelo a vyzeralo to hrozne sa a velmi nam pomohol la roche lipikar, nasa pediatreicka nam dala taku mensiu vzorku 15 ml, potom co nam pomohol sme kupili v lekarni cely krem, stoji okolo 16 eur. vyskusaj sa opytat v lekarni ci by ti nedali vzorku na vyskusanie, predsa len je to trosku drahsia vac.

pe
5. máj 2015

take jemne vyrazticky su podla mna v poriadku, pokozka sa este cisti, len to udrzuj v cistote, nech sa to nejako neinfikuje, nezapali, ak by sa ti to javilo suche alebo podrazdene, vyskusaj na to napriklad Bepanthen masticku, ja ju doma stale drzim uz od narodenia dcerky, je vyborna ako prevencia proti zapareninam, na rozne kozne problemy - na suchu, podrazdenu pokozku a este je vhodny aj na podrazdene bradavky z kojenia, deticky ho dobre znasaju, ma velmi jemne zlozenie