icon

14 mesačný má stolicu 5 krát denne. Je to normálne?

mathias2009
29. dec 2010

bolesti a ni nejake ine neziaduce ucinky nevidim....

evickapooh
29. dec 2010

no to je casto! max 3 krat by mohol mat....ako vidim vahu ma normalnu na jeho vek...nebolo v posl. case zavedene nejake nove jedlo?maly jedava vela ovocia,musli alebo vlakninove potraviny? a stolica ma normalnu konzistenciu?mozno nie je to patologicky jav mozno je to normalne....mozno ma len rychly metabolizmus....ale ak ta to trapi spytaj sa gastroenterologa...podla mna nie je to normalne ale nemusi to byt ani chorobne...

aduskatt
29. dec 2010

Toto je nazor lekára ...Väčšina dojčiat máva stolicu aj niekoľkokrát denne, ale u niektorých to môže byť raz za 5 až 7 dní. Ak dieťa prospieva, je spokojné, nemá citlivé brucho, nie je takýto dlhší interval ničím významným.
Staršie deti mávajú stolicu aj niekoľko ráz denne. Sú však aj také deti, pre ktoré tento úkon znamená utrpenie, a tak sa ho snažia čo najviac oddialiť. Zmeny režimu, choroba, stresy a nedostatok tekutín sa často podpisujú pod problém, ktorý voláme zápcha. Vyvoláva nepríjemné bolesti.

takze ak nema ine problemy, asi je to v poriadku

zuzanka.h
29. dec 2010

aj môj Jurko má stolicu 4x za deň niekedy raz a neriešim to prospieva dobre má do 12 kg a 85cm a ešte ho kojím lekár mi tiež povedal, že je to v pohode a u detí individuálne a taktiež závisí od stravy a jej množstva...

bobocka
29. dec 2010

neboj nic.u nas je to to iste.maly kaka zavodne 😀 a so ziadnymi problemami.proste po jedle co nestravi ide von.niekedy kaka 2x denne a niekedy aj 5x.ale to vacsinou ked mu zubky idu.to uz ked vidim,ze tlaci jedneho hankieho za druhym,tak mi je jasne,ze dalsi zubok bude 😉 3x je u nas tak normalne.pokial su stale tazke plienky z dostatocneho cikania,pokial je to hovienko normalne,tak by som sa tym velmi netrapila.ak si si nie ista,tak zajdi za pediatrickou,mozno spravi rozbor z hovienka,ale osobne by som to za nic extra nenormalneho nepovazovala 🙂

masinka
29. dec 2010

podla mna je to normalne. moje baby - 2 a 4 rocna doteraz kakaju 2-3 krat denne - uplne normalne, ziadna hnacka. proste sa napapaju a po pol hodinke idu. starsia kym bola iba kojena, tak kakala aj 20 x denne. pytala som sa vtedy na to primara na pediatrii na Antolskej a potvrdil mi ze je to OK.
Inac pri mojej mensej je to caste kakanie aj kvoli jej netrpezlivosti - vybehne z WC ked este nie je uplne hotova, len aby jej nieco neuniklo... a po par minutach potom musi ist znovu 🙂... takze je to potom niekedy dokopy aj 5 x denne

sunea
30. dec 2010

Neboj, uplne normalne. U nas je to rovnako, niekedy 5x, rekord mal 7x. Teraz posledny mesiac vacsinou len 3-4x 😀 Ale ani sa nedivim, pri tom, co dokaze zjest... mame velkeho papkaca, takze velky prijem - adekvatny vydaj.

ivetkab.
30. dec 2010

asi je to normálne. Náš synček má dni kedy ma stolicu 2x denne, ale niekedy po každom sedení na nočniku kaká. Ja som sa vlastne na tom ani nijako nepozastavovala, pretože tlačí do seba stále niečo, tak to vnímam tak, že je to len dobré trávenie a stále sa aj poteším, že radšej nech to ide vonku akoby mal zadržiavať alebo by malo bolieť bruško. Niekedy si robíme žarty, že to zdedil po manželovi. takže majú to aj dospelí. 😀 Tiež máme hmotnosť v norme, takže to ani neriešim.

vlalka
31. dec 2010

Môj malý mal tiež taký problém a okrem toho tá stolica bola hnačkovitá a mal z toho neustále zaparený zadoček. Začalo sa to , keď som ho prestala kojiť. Tak som hľadala príčinu a po čase som prišla na to , že mu to spôsobuje umelé mliečko, prečítala zloženie a vyskúšala viacero druhov a prišla som na to, že nemôže mliečko s obsahom vlákniny. Tých je väčšina. Prešli sme na junior bifidus a je to ok. To nemá vlákninu a odvtedy kakáme ukážkovo. Ak sa ti nezdá jeho kakanie, tak hľadaj príčinu,sama vieš najlepšie čo je pre tvoje dieťa normálne a čo nie.

bibistec
1. nov 2012

no podla mna to normalne nie je, a nerobili mu testy ci nema nejaku potravinovu intoleranciu? alergiu? celiakiu? rozbor stolice? ja by som to dala urcite skontrolovat