14 ročná dcéra aj 3x do týždňa odpadne
Dobrý deň, mám taký problém s dcérou, do týždňa mi aj tri krát odpadne. Uz sme boli po rôznych vysetreniach, ctcko, neurolog, krv, kardiolog, psycholog. Nevie mi niekto poradit čo a kam ist aby sa to vyriešilo. Dcerka ma 14 rokov.
@mikadooo vsetko to co pisete som absolvovala bolo to negativne a možnosti sa minaju
@neviemsidatrady a sú ešte nejaké? Lebo my tu laici prd poradíme, nevieme anamnézu, výsledky vyšetrení, atď atď, takže ťažko niečo radiť 🤷.
@mikadooo este magneticka, a teraz jej daju monitor na srdiecko a potom uz neviem 😔
@neviemsidatrady Mna este napada endokrinologia a gynekologia, ci za tym nie su nejake hormonalne zmeny.
@marianarem nooo toto by sme mohli skusit to ma ani nenapadlo. A moze 14 rocne dievča na gynekologiu?
@neviemsidatrady mala na kardiologii test na naklonenej rovine?
@sisa_s len klasické vysetrenie. Teraz bude mat ten prístroj na monitorovanie srdca na týždeň
@neviemsidatrady Urcite ano, len netusim, ci este spada pod detsku alebo uz dospelacku. Tipovala by som, ze uz skor pod dospelacku. Vsak zavolaj napriklad k tvojmu gynekologovi a spytaj sa.
@neviemsidatrady zakladny test na synkopy (odpadavanie) je u kardiologa test na naklonenej rovine... Takze neviem, co si predstavit pod pojmom "klasicke vysetrenie"...a podla mna zbytocne ju tahat na gynekologiu na neprijemne vysetrenia teraz, ked nema urobene ine testy..s tym by som pockala este
@neviemsidatrady už má menzes? Ja som tiež odpadavala. Hlavne počas alebo pred menzesom. 🤨
@neviemsidatrady ja si pamätám ,že presne vo veku 14 15 rokov, som bola kôli tomu aj v nemocnici, tiež som odpadávala, nič mi nezistili , ,že to bolo kôli hormónom teda zrazu rýchly vývin, sem tam som mala nízky tlak. Ak nič nezistia prejde to .
ked som mala 14 tak ma vyšetrovala gynekolg. dospelálcka ale všetko mi super vysvetlila čo ide robiť
@neviemsidatrady do 18 rokov len detská gynekologická vyšetrí slečnu aspoň u nás.
@martina1201 ďakujem
@sisa_s tak na takomto vysetreni nebola.
@macilaci ma, asi rok a odpadava asi tri mesiace
@macka9 bojim sa spolahnut sa na to ze to prejde, aby sa nic nezanedbalo..
@neviemsidatrady a v akych situaciach odpadava? Nejaka suvislost s menstruaciou? S jedlom? So stresom? Nevyspatim? Pri dlhom stani?
@sisa_s aj unava, sem tam aj stres, a uz aj s kamoskami vonku pri beznom vykecavani, naposledy sme sa viezli v aute a zrazu odpadla nic tomu nenasvedcovalo..
@neviemsidatrady ja by som ešte raz dala vysetriť Mr mozgu ale nie tam kde ste boli.Mojej dcere v Banskej Bystrici tiež nič nesistili a hrozilo jej slepota, už len vydela na 5%.ani z liqvoru v B.B nič nezistili.
Dala som zopakovať o par dni MR v Bratislave na Kramaroch a zistili diagnozu.
@neviemsidatrady Ahoj.V jej veku som aj ja často odpadávala.Vela x mi bolo ,na odpadnutie,ale už som vedela že ten stav prichádza aj keď v priebehu sekundy a rýchlo som si sadla,alebo ľahla.Aj na cestu,chodník ,hocikde.Mne nakoniec zistili,že to mám od chrbtice.
@neviemsidatrady ja som bola prvykrat u gynekologicky, normalnej dospelackej kam chodila aj mama, ked som mala 13 takze kludne 👍
Myslim si ze to bude urcite hormonmi
Moja kamarátka takto odpadne aj 3x mesačne má tetaniu.Daju jej na pohotovosti mg do žily, ukludnovak a domov.Ma dobru stravu, pitný režim, neponocuje?
Nie je tvoja dcéra perfekcionistka, labilnejsia?
Nie je nervózna zo školy?
Test na tetaniu u neurológa EMG robili?
@neviemsidatrady moze to byt este aj tetania.
ja som v tom veku tiez casto odpadavala - aka vysoka je dcera? u mna to bola kombinacia hormonov, a asi teda aj toho, ze som vysoka
Tak isto odpadavala presne 14 rocna dcera znameho.ona strasne rychlo vyrastla a telo jej nevladalo.mala potom aj skoliozu kvoli rychlemu rastu bolo jej treba operovat chrbticu.navstivila by som aj ortopeda alebo ked pojde na MR tak pozriet aj chrbticu odoadavat moze kludne aj kvoli tomu.
@neviemsidatrady cukor jej kontrolovali však?nemá to odkedy začala chodiť do školy?ja mám nízky tlak a niekedy pocit, že to so mnou hodí o zem, k tomu stačí nepravidelná strava, menej vody ...skús odsledovať nech pravidelne každé 2,3 hod si niečo zaje, napije...nech neklesá cukor.Vzdy nech ma pri sebe niečo sladké...ona cíti slabosť, alebo to príde náhle?nerobili jej sono ciev, ktoré vedú do mozgu?
Nema nizky tlak? Mne sa to stavalo prave preto.
@neviemsidatrady môže to byť posturálna ortostatická hypotenzia. Majú ju väčšinou teenegeri. Na to treba špeciálne vyšetrenia na naklonenej rovine. Robia to v BA a tuším v NR.

@neviemsidatrady a nikto nič nezistil? Lebo to môže byť mega veľa vecí.... Anémia, epilepsia, nízky tlak, nejaké srdcové problémy,... Podľa mňa len pokračovať po doktoroch, až kým na to neprídu 🤷. To čo robíte teraz znamená, že sa vylučujú jednotlivé možnosti, treba podľa mňa v tom pokračovať 🤷🤷🤷.