icon

14 ročná dcéra aj 3x do týždňa odpadne

neviemsidatrady
5. nov 2021

Dobrý deň, mám taký problém s dcérou, do týždňa mi aj tri krát odpadne. Uz sme boli po rôznych vysetreniach, ctcko, neurolog, krv, kardiolog, psycholog. Nevie mi niekto poradit čo a kam ist aby sa to vyriešilo. Dcerka ma 14 rokov.

Strana
z2
mikadooo
5. nov 2021

@neviemsidatrady a nikto nič nezistil? Lebo to môže byť mega veľa vecí.... Anémia, epilepsia, nízky tlak, nejaké srdcové problémy,... Podľa mňa len pokračovať po doktoroch, až kým na to neprídu 🤷. To čo robíte teraz znamená, že sa vylučujú jednotlivé možnosti, treba podľa mňa v tom pokračovať 🤷🤷🤷.

neviemsidatrady
autor
5. nov 2021

@mikadooo vsetko to co pisete som absolvovala bolo to negativne a možnosti sa minaju

mikadooo
5. nov 2021

@neviemsidatrady a sú ešte nejaké? Lebo my tu laici prd poradíme, nevieme anamnézu, výsledky vyšetrení, atď atď, takže ťažko niečo radiť 🤷.

neviemsidatrady
autor
5. nov 2021

@mikadooo este magneticka, a teraz jej daju monitor na srdiecko a potom uz neviem 😔

marianarem
5. nov 2021

@neviemsidatrady Mna este napada endokrinologia a gynekologia, ci za tym nie su nejake hormonalne zmeny.

neviemsidatrady
autor
5. nov 2021

@marianarem nooo toto by sme mohli skusit to ma ani nenapadlo. A moze 14 rocne dievča na gynekologiu?

sisa_s
5. nov 2021

@neviemsidatrady mala na kardiologii test na naklonenej rovine?

neviemsidatrady
autor
5. nov 2021

@sisa_s len klasické vysetrenie. Teraz bude mat ten prístroj na monitorovanie srdca na týždeň

marianarem
5. nov 2021

@neviemsidatrady Urcite ano, len netusim, ci este spada pod detsku alebo uz dospelacku. Tipovala by som, ze uz skor pod dospelacku. Vsak zavolaj napriklad k tvojmu gynekologovi a spytaj sa.

sisa_s
5. nov 2021

@neviemsidatrady zakladny test na synkopy (odpadavanie) je u kardiologa test na naklonenej rovine... Takze neviem, co si predstavit pod pojmom "klasicke vysetrenie"...a podla mna zbytocne ju tahat na gynekologiu na neprijemne vysetrenia teraz, ked nema urobene ine testy..s tym by som pockala este

macilaci
5. nov 2021

@neviemsidatrady už má menzes? Ja som tiež odpadavala. Hlavne počas alebo pred menzesom. 🤨

macka9
5. nov 2021

@neviemsidatrady ja si pamätám ,že presne vo veku 14 15 rokov, som bola kôli tomu aj v nemocnici, tiež som odpadávala, nič mi nezistili , ,že to bolo kôli hormónom teda zrazu rýchly vývin, sem tam som mala nízky tlak. Ak nič nezistia prejde to .

ivaa_
5. nov 2021

ked som mala 14 tak ma vyšetrovala gynekolg. dospelálcka ale všetko mi super vysvetlila čo ide robiť

martina1201
5. nov 2021

@neviemsidatrady do 18 rokov len detská gynekologická vyšetrí slečnu aspoň u nás.

neviemsidatrady
autor
5. nov 2021

@martina1201 ďakujem

neviemsidatrady
autor
5. nov 2021

@sisa_s tak na takomto vysetreni nebola.

neviemsidatrady
autor
5. nov 2021

@macilaci ma, asi rok a odpadava asi tri mesiace

neviemsidatrady
autor
5. nov 2021

@macka9 bojim sa spolahnut sa na to ze to prejde, aby sa nic nezanedbalo..

sisa_s
5. nov 2021

@neviemsidatrady a v akych situaciach odpadava? Nejaka suvislost s menstruaciou? S jedlom? So stresom? Nevyspatim? Pri dlhom stani?

neviemsidatrady
autor
5. nov 2021

@sisa_s aj unava, sem tam aj stres, a uz aj s kamoskami vonku pri beznom vykecavani, naposledy sme sa viezli v aute a zrazu odpadla nic tomu nenasvedcovalo..

ildiko36
6. nov 2021

@neviemsidatrady ja by som ešte raz dala vysetriť Mr mozgu ale nie tam kde ste boli.Mojej dcere v Banskej Bystrici tiež nič nesistili a hrozilo jej slepota, už len vydela na 5%.ani z liqvoru v B.B nič nezistili.
Dala som zopakovať o par dni MR v Bratislave na Kramaroch a zistili diagnozu.

snowflake07
6. nov 2021

@neviemsidatrady Ahoj.V jej veku som aj ja často odpadávala.Vela x mi bolo ,na odpadnutie,ale už som vedela že ten stav prichádza aj keď v priebehu sekundy a rýchlo som si sadla,alebo ľahla.Aj na cestu,chodník ,hocikde.Mne nakoniec zistili,že to mám od chrbtice.

veronice
6. nov 2021

@neviemsidatrady ja som bola prvykrat u gynekologicky, normalnej dospelackej kam chodila aj mama, ked som mala 13 takze kludne 👍

slniecko_12
6. nov 2021

Myslim si ze to bude urcite hormonmi

luccija
6. nov 2021

Moja kamarátka takto odpadne aj 3x mesačne má tetaniu.Daju jej na pohotovosti mg do žily, ukludnovak a domov.Ma dobru stravu, pitný režim, neponocuje?
Nie je tvoja dcéra perfekcionistka, labilnejsia?
Nie je nervózna zo školy?
Test na tetaniu u neurológa EMG robili?

zuzuliennka1
6. nov 2021

@neviemsidatrady moze to byt este aj tetania.
ja som v tom veku tiez casto odpadavala - aka vysoka je dcera? u mna to bola kombinacia hormonov, a asi teda aj toho, ze som vysoka

angi07
6. nov 2021

Tak isto odpadavala presne 14 rocna dcera znameho.ona strasne rychlo vyrastla a telo jej nevladalo.mala potom aj skoliozu kvoli rychlemu rastu bolo jej treba operovat chrbticu.navstivila by som aj ortopeda alebo ked pojde na MR tak pozriet aj chrbticu odoadavat moze kludne aj kvoli tomu.

luccija
6. nov 2021

@neviemsidatrady cukor jej kontrolovali však?nemá to odkedy začala chodiť do školy?ja mám nízky tlak a niekedy pocit, že to so mnou hodí o zem, k tomu stačí nepravidelná strava, menej vody ...skús odsledovať nech pravidelne každé 2,3 hod si niečo zaje, napije...nech neklesá cukor.Vzdy nech ma pri sebe niečo sladké...ona cíti slabosť, alebo to príde náhle?nerobili jej sono ciev, ktoré vedú do mozgu?

queen_el
6. nov 2021

Nema nizky tlak? Mne sa to stavalo prave preto.

sussana29
6. nov 2021

@neviemsidatrady môže to byť posturálna ortostatická hypotenzia. Majú ju väčšinou teenegeri. Na to treba špeciálne vyšetrenia na naklonenej rovine. Robia to v BA a tuším v NR.

Strana
z2