14 ročná dcéra má problémy
Ahojte!
Chcem vás poprosiť o radu. V poslednej dobe som si začala všímať, že moja 14-ročná dcéra má na rukách sem tam nejaké rany. A tiež také biele čiarky, to aj na stehnách (ale nie strie), niečo ako jazvy. Vyslovene rovné ako podľa pravítka rovné čiary. Keď som sa jej na to spýtala, povedala mi, že sa hrala s mačkou a že ju uškrabla. Ale to sa mi nezdá, pretože sa jej to na rukách objavuje aj keď ku kamarátke nechodí. Myslím si teda, že si to robí sama. Reže sa. Neviem, čo mám s ňou robiť. Chodí ku psychológovi, snažíme sa jej aj s mužom splniť čo jej na očiach vidíme. Má veľa kamarátov, so školou nemá problém, ani není nejaké problémové dieťa. Tiež nikdy nevyzerá smutná, stále sa usmieva. Mám jej dohovoriť? Nemám pri nej spávať? Aby sa nerezala, aby som vedela na to dohliadnuť. Ďakujem za každú jednu radu!
@miadi absolutne netusim, kde je problem a som stastna, ze taketo problemy nemusim riesit. Jednoznacne vsak kamoskina dcera dostala vsetko, na co ukazala, co si zmyslela, a to doslova. U nich neexistovalo nikdy povedat nie
@ddaassuullaa a vedela ze je adoptovana ? Dostat vsetko co chces neznamena ze mas vsetko co potrebujes. Niekedy aj deti chapu ze rodic z lasky aj nie musi povedat. A ze vzdy ano moze byt z dovodu aby bol pokoj od neho. Je to lahsia cesta. Ale ak bola len rozmazna a pokazili ju ako si myslis.. tak niekde urobili chybu oni. Ale to tak byva casto ze ked rodicia “ daju vsetko “ tak stale nie je dobre a to dieta dako zle dopadne. Snad uz je ok ?
@miadi vedela to, na tom si dala zalezat, aj sa dozvedela, kto su jej biorodicia. Vsetko na zlatej tacke. Mne toto nemusis hovorit, ze dieta nemusi dostat to, co chce, len oni po 10 rokoch riesenia neuspesneho tehotenstva zjavne nadobudli pocit, ze dostali dar, ktory musia nosit na zlatom podnose, za seba vravim, ze nic horsie jej nemohli do zivota dat. A nie, nie je v poriadku. Ziadnu skolu nedokoncila, po rezani prisli drogy, prezivanie v roznych fetackych hniezdach....mala asi 15, ked sa kamoska rozhodla nastavovat hranice, a to uz bolo prilis neskoro. Rodicia sa rozviedli, bola zverena kamoske, no prehlasila po roku "latiny", ze radsej bude rozmaznavanym jedinacikom u fotra ako sa delit s cudzim deckom o vsetko. Odisla k otcovi a dopadla ako dopadla. Uz sa ani nekontakuju, lebo vzdy ked mlada poziadala o stretnutie, nasledovali problemy, nieco im doma zmizlo, zacal sa vyhrazat byvaly a pod. Takze sice neviem, co toto vsetko sposobilo, ale aby dieta nemalo ziadne hranice a nebolo vedene k zodpovednosti, respektu, to sa mi nepaci.
Kamoska ma nakoniec vlastne dieta ako "neplodna" po 24 rokoch...adoptivny syn je nastastie vychovany a skvely a ten maly vlastny uz vychovany od malicka, ziadne rozmaznavanie
@ddaassuullaa hmm ale to nemuselo byt len tym. Mozno to nespracovala ze ju bio rodicia nechceli alebo mala nejaky mentalny problem Lebo to co robila bol utek zo zivota. Unik do inej reality.,ak je to ozaj len rozmaznanostou tak kamoska jej nechtiac znicila zivot.

Ahoj môžem ti poslať správu?