14 ročné dievča a vaginálny herpes
Doktor Google hovorí, že je to pohlavne prenosná choroba, ale slečna tvrdí, že to nemôže byť z toho. Máte skúsenosti? Mala by sa matka porozprávať s gynekológom osamote, aby overil, či je ešte panna?
No hlavne klud.....tak slecna je uz natolko ,,velka", ze sa v prvom rade s nou treba porozpravat a skusit jej verit a hned z toho nerobit dramu. Toto je mozne bez problemov dostat i na toalete. To, ze je to sexualne prenosna choroba je fakt, ale staci sa pozriet aj na ine logicke cesty prenosu.
Poprosila by som ju aby šla gynekológovi nech jej to pozrie čo je to za herpes a nech jej dá na to vhodné lieky. Povedala by som jej že jej verím, že nemala sex, ale keby ten sex niekedy v budúcnosti mala, alebo sa chystala, aby mi to povedala a aby sme si spolu prebrali nejaké možnosti antikoncepcie, aby si neúmyselne nepokazila život. Možno ma teraz pár z vás zhejtuje, ale mám takú dcéru, že čím viac by som na ňu tlačila, tým horšie by sa správala. Naopak keď jej dám pocit slobody, že sa môže rozhodovať sama za seba, dá sa s ňou porozprávať, vysvetliť a akceptuje moje dôvody. Väčšinou vysvetlím že sa o ňu bojím atď. a potom mi povie aj nepríjemné veci a chápe prečo to nie je ok čo robila. O sex u nás zatiaľ nejde, ale viem si presne predstaviť takú situáciu, že keby som ju tlačila k dr. a chcela vedieť silou mocou pravdu, tak by to bolo presne naopak a nedozvedela by som sa ani ťuk.
Môj príklad ...ja som mala herpes aj bez styku....chodila som veľa do fitka , spoločné wc,sprchy stroje ....je to prenosné predovšetkým stykom ale ak máš toľko šťastia ako ja tak to stačí sadnúť na infikované miesto 😏😁plus prežíva v tele dlho a môže sa Prejaviť hocikedy keď je telo oslabené a v strese...mohla si na ňu preniesť aj ty vírus u teba sa neprejavil a u nej áno 😏
@lindusss2016 ahoj prosimta chcem sa opýtať tiež ma trápi herpes po koľkých dňoch sa ti to už začalo zlepšovať?ja to mam asi 6den včera mi lekár vypísal masticku uz nevládzem strasne to bolí
@erika8383 fuha, nejak presne si to nepamatam. Ale dostala som nrjake antivirotika a po ich nasadeni som citila ulavu uz na druhy den, tusim

14 rocna ustami pomazlila a dala si niekde pichnut potom ze ma takyto problem...ako dnesne deti su teda fakt anjelici