14-ročný syn má zlé držanie tela
Syn ma zlé držanie tela,velmi rýchlo vyrástol ,hrbi sa...dal mu lekár napominaci pás ,aby sa to neprehlbilo do skoliozy..odmieta ho nosiť..pripominam ho nech sa vyrovná ,odmieta,odíde odomňa.Ma 14 rokov,čo myslim že už by mal chápať ,že si zdravie ma vážiť.som tak zúfalá ,neviem co mám robiť☹️Myslíte že to pojde vydieranim,že mu napr.internet zakažem,mobil vezmem ?bojim sa že ma znenávidí,keď ho začnem vydierať
@hama_ba on sa už na túto tému ani rozprávať nechce..keď začnem pekne na neho ,odide odo mňa
@misienka123 no nech ho nosí doma....iná alternatíva, možno pre neho lepšia - cvičiť....ak máte blízko fyzioterapeuta , dohodni sa s ním že bude k nemu chodiť....inak skús pozrieť aj SM systém v okolí kto cvičí....
@matullienka určite áno, mne napravili krásne skoliozu a odstavajuce lopatky, k tomu som nabrala aj hmotu. On bol zároveň aj fyzioterapeut
@hama_ba áno ja tiež odporúčam posilňovňu ale len s trénerom taký mladý chalan by si sám mohol viac ublížiť ako pomôcť. Sama som chodila s trénerom cvičiť a keď som videla čo tam niektorí mladí zvádzajú tak som mala dosť.
@misienka123 presne v tej situácii som bol v jeho veku aj ja , bohužiaľ tu nič iné nepomôže ako cvičenie najlepšie ak mu vybavíte cez poisťovňu kúpeľňu liečbu ktorá trvá 3 - 4 týždne, ja som bol tiež a zmenilo mi to môj prístup k cvičeniu a životu celkovo, tiež je výborná jazda na koňoch, skúste mu občas vybaviť ak máte v blízkosti nejaké lekcie na koňoch, so skúsenými cvičiteľmi to je na držanie a vyrovnanie chrbta ako stvorené, plávanie je tiež fajn no podľa mňa nie až tak účinne ale pokiaľ k tomu nemá cit tak plávať nebude, na koňoch sa aspoň zabaví
@zuzanaam my sme mali pomalé jazdy na koňoch v kúpeľoch v rámci rehabilitácie, samozrejme každý mal pri sebe fyzioterapeuta takže to záleží aj od prístupu, no určite to músí mať nejaký efekt na držanie tela keď sa to praktizuje, pri plávaní si treba dávať pozor aj na techniku a štýl, prsia sa neodporúčajú pri problémoch s krčnou chrbticou a kraul zase veľa ľudí pláva zlou technikou
@rene007 jazdenie na koni je určité vynikajúce aj na rehabilitácie (hipoterapia) a tiež na budovanie komlexných pohybových vzorcov, je to spolu s plávaním jeden z najlepších športov, čo zapája celé telo. Napriek tomu si nemyslím, že by to vyriešilo daný problém. Ale určite by nič nepokazili, keby zaradili aj jazdenie, ale určite pod dohľadom školeného terapeuta. Plávanie je pravdepodobne dostupnejšie a pri cvičení je dôležitá pravidelnosť. Vhodné sú všetky štýly, keď sa robia správne (pre väčšinu ľudí, okrem extrémnych prípadov), tj. napr. tie prsia nie s hlavou nad vodou. Preto si aspoň zo začiatku treba zohnať trénera.
@marianna581 basketbal, volejbal, hadzadzana, beh a podobné športy su nevhodné na chrbticu. T.j.take akoby " odrazové"..., Vhodné je plavanie, turistika, karate napr. Teda okrem takych ako joga a pod. Moj cvičí teraz podľa Mojžišovej, len to uz tazko pre chalanov v puberte😊
@marianna581 ak má 13 a rehabilituje, je to super. Väčšinou už v tomto veku nechcú. Moj ked chodil na karate mal krásne držanie tela, nuž teraz je to horšie. Ale keď ma videl seknutu v krížoch 2 mesiace na pn....snaží sa cvičiť. Cviky z mojej mladosti, ktoré mi odobril aj fyzioter. Pohyb je naj. Ale taky prirodzený.
@marianna581 👍áno, hlavne citlivo. Oni na to chalani prídu 😊. Len často zbytočne neskoro trochu. Mne tiež od mala hustili do hlavy a nič z toho 🙂
@misienka123 treba ist s nim cvicit, najdite mu fyzioterapeuta a kaslite na pasy...
@simca06022011 nechce,odmieta čokoľvek, čo mu pomôže..puberta ako blázon,ja som už zúfalá 🤷

@hama_ba to fitko by som v takomto prípade dovolila iba s profi trénerom, tam si môže sám viac ublížiť ako pomôcť keď bude cviky vykonávať nesprávne